ΑρχικήΑΡΘΡΑΝίκος Σπυρόπουλος: "Η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα"

Νίκος Σπυρόπουλος: “Η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα”

Μια δροσερή “Ρωσική σαλάτα” με μονόπρακτα του Τσέχωφ παρουσίασε το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης, μετά από μία γεμάτη θεατρική σεζόν.

Για την παράσταση αυτή, αλλά και για την ιστορία της ιδιαίτερα δραστήριας ομάδας μίλησε στην Ελευθερία της Καλαμάτας  ο Νίκος Σπυρόπουλος, μέλος της ομάδας και ερασιτέχνης ηθοποιός.

– Πώς επιλέξατε τα συγκεκριμένα μονόπρακτα; Είναι δύσκολος συγγραφέας ο Τσέχωφ;

“Η επιλογή για ανέβασμα έργου του Αντον Τσέχωφ έγινε στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, λόγω της συμπλήρωσης των 110 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Ρώσου δραματουργού! Το ρεπερτόριό μας μέχρι σήμερα ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου (Ντάριο Φο, Μολιέρος, Δ. Κεχαΐδης κ.λπ.) και έτσι αποφασίσαμε ομόφωνα να… πέσουμε στα βαθιά! Ο Τσέχωφ είναι πράγματι δύσκολος συγγραφέας, αλλά με τη βοήθεια της σκηνοθέτιδάς μας Λαμπρινής Μίχου νομίζω ότι μπήκαμε στο πνεύμα του και το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως πετυχημένο!”.

– Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στη Μεσσηνία για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας;

“Δεν είναι η πρώτη μας φορά που απευθυνόμαστε στο θεατρόφιλο κοινό της Μεσσηνίας. Είχε προηγηθεί το 2013 η παρουσίαση της «Τύχης της Μαρούλας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας. Τη φετινή μας παράσταση, τη «Ρώσικη σαλάτα» είχαμε την χαρά να την παρουσιάσουμε στις 11 Γενάρη στο Δασκαρόλειο Πνευματικό Κέντρο της Μεσσήνης, μετά από την τιμητική πρόσκληση που λάβαμε από το Θεατρικό Εργαστήρι της πόλης. Αλλά και η πρόσφατή μας παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας πήγε περίφημα και το κοινό μάς χειροκρότησε θερμά, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από την δουλειά μας!”.

– Πώς ήταν το περσινό θεατρικό καλοκαίρι και πώς προβλέπεται ο χειμώνας;

“Το καλοκαίρι του 2014 δώσαμε 3 παραστάσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου μας στην Μεγαλόπολη, στο Λεοντάρι και στην Καρύταινα, με το παιδικό έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Τα ρούχα του βασιλιά». Με το ίδιο έργο είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε στο 12o Φεστιβάλ Θεάτρου της Κορίνθου, που διοργάνωσε το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» από 1 έως 10 Αυγούστου. Ο χειμώνας μας βρήκε με τα 3 μονόπρακτα του Τσέχωφ,  που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία μέχρι στιγμής και έχουν τύχει της καθολικής αποδοχής των θεατών στις 6 παραστάσεις  που δώσαμε για το κοινό της Μεγαλόπολης αλλά και στις 2 της Μεσσηνίας! Ετσι θα πορευτούμε μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ενώ ταυτόχρονα έχουμε κινηθεί για συμμετοχή μας, πάντα με την «Ρώσικη σαλάτα», σε διάφορα φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου ανά την Ελλάδα”.

– Τι είναι αυτό που κρατά τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης τόσο δεμένη, όλα αυτά τα χρόνια;

“Η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης στα σχεδόν 6 χρόνια της παρουσίας της στο πολιτιστικό μας τοπίο έχει καταφέρει να φτιάξει ένα δεμένο και συμπαγές σύνολο, που λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα από φίλους. Δεν υπάρχουν φαινόμενα βεντετισμού ανάμεσα στα μέλη της, τα οποία νιώθουν και είναι στην ουσία ίσα μεταξύ τους, ανεξάρτητα από τον τομέα δράσης του καθενός. Οι ρόλοι, μικροί ή μεγάλοι, εναλλάσσονται και η διανομή τους γίνεται όχι με βάση το όνομα, αλλά τις ανάγκες της κάθε παράστασης. Συνεχώς προστίθενται νέα πρόσωπα με όρεξη για δημιουργική συμμετοχή στην ομάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα οφείλονται στον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του συνόλου και στο ότι είμαστε όλοι φίλοι και στην καθημερινή μας ζωή μέσα στην μικρή κοινωνία της Μεγαλόπολης, που ζούμε!”.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια