ΑΡΘΡΑΝίκας: Τα 20 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ θα διατεθούν μόνο για...

Νίκας: Τα 20 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ θα διατεθούν μόνο για δημόσια έργα Φυσικού Αερίου και όχι για εσωτερικές εγκαταστάσεις σε κτίρια

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η περιφερειακή Αρχή αγωνίζεται ανυποχώρητα για να φθάσει το φυσικό αέριο και στις 6 πόλεις του αρχικού σχεδιασμού της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) -δηλαδή σε Τρίπολη, Κόρινθο, Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα- ώστε να υπάρξει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του απ’ όλους.

Με μεγάλη προσπάθεια, η περιφερειακή Αρχή κατόρθωσε, στην τελευταία αναβάθμιση του ΕΣΠΑ / ΠΕΠ, τον περασμένο Μάρτιο, να εγκριθούν για αγωγούς 20.000.000 ευρώ, με την μεταφορά των χρημάτων αυτών από άλλα έργα που δεν θα πραγματοποιηθούν (οδικά).

Η περιφερειακή Αρχή θα διαθέσει τα χρήματα αυτά στην ΔΕΔΑ για την κατασκευή αγωγών και μόνο, οι οποίοι θα αποτελούν δημόσια περιουσία, αποκλειομένης της διάθεσης των εν λόγω χρημάτων για εσωτερικές εγκαταστάσεις σε κτήρια. Προσεχώς οι ίδιοι αγωγοί θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου, που αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος.

Συμπερασματικά, η περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η παραπάνω στρατηγική υπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενιαία και ίση αντιμετώπιση των πόλεών της.

Τέλος, η περιφερειακή Αρχή ευχαριστεί θερμά, βουλευτές, Επιμελητήρια, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς που στηρίζουν την στρατηγική και τον αγώνα της στο μεγάλο θέμα του φυσικού αερίου”.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,797ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,341ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ