ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέος νόμος για ρυμουλκούμενα: Χορήγηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας

Νέος νόμος για ρυμουλκούμενα: Χορήγηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας

Νόμος για ρυμουλκούμενα: Το Υπουργείο Μεταφορών, λίγο καιρό μετά την απόφαση για τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος. Η σχετική απόφαση με Αριθμό Πρωτοκόλλου και θέμα Γ9/46447/2397/07-06-2019 (Β’ 2303) και θέμα «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας και προϋποθέσεις έλξης οχημάτων κατηγορίας Ο», αφορά τους όρους κυκλοφορίας παντός είδους ρυμουλκούμενων και ημίρυμουλκούμενων οχημάτων. Η εν λόγω απόφαση ρυθμίζει ουσιαστικά όλα τα ζητήματα που αφορούν την έλξη των συγκεκριμένων οχημάτων, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία «Ο».

Οι κατηγορίες «Ο» αφορούν τα εξής οχήματα: Ο1: έως 0,75 τόνους, Ο2: από 0,75 έως 3,5 τόνους, Ο3: από 3,5 έως 10 τόνους, Ο4: μεγαλύτερο από 10 τόνους), αλλά και τα οχήματα ειδικής χρήσης, τα οποία προορίζονται για λειτουργία που απαιτεί ειδική διαρρύθμιση του αμαξώματος ή/και ειδικό εξοπλισμό, όπως είναι για παράδειγμα τα ασθενοφόρα, και τα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Η υπουργική απόφαση ρυθμίζει τις εξής παραμέτρους:

  • τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα της κατηγορίας αυτής (από μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα, μέχρι και μεγάλα ρυμουλκούμενα μεταφοράς εμπορευμάτων). Προβλέπεται η χορήγηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.
  • τις προϋποθέσεις έλξης των ρυμουλκούμενων ανάλογα με την κατηγορία τους και το έλκον όχημα. Βασικό σημείο είναι ότι πρέπει το έλκον όχημα να μπορεί τεχνικά να έλξει το ρυμουλκούμενο ή το ημιρυμουλκούμενο.
  • τις μεταβατικές διατάξεις για τα ήδη κυκλοφορούντα ρυμουλκούμενα ή ημιρυμουλκούμενα. Προβλέπεται ότι όσα κυκλοφορούν με σημειώματα έλξης (μπαγκαζιέρες, τρέιλερ, τροχόσπιτα, οχήματα για μεταφορά σκαφών – αγωνιστικών αυτοκινήτων – μοτοσικλετών – αλόγων – αθλητικού εξοπλισμού) θα πρέπει να εφοδιαστούν με άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες εντός 9 μηνών.

Τι αλλάζει: Από εδώ και στο εξής, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες να κατέχουν στο όνομά τους κάποιο ρυμουλκούμενο χωρίς να έχουν στην κατοχή τους έλκον όχημα (όπως για παράδειγμα ένα τροχόσπιτο, ένα όχημα μεταφοράς σκαφών ή αλόγων), αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να το συνδέσουν σε ένα έλκον όχημα. Κάτι, που τεχνικά δικαιούνται να το πράξουν. Παράλληλα, με τη ρύθμιση αυτή, επιλύονται και τα αιτήματα των ιδιοκτητών και των εμπόρων τροχόσπιτων, αλλά και των ομοσπονδιών μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέλος, η χορήγηση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας σε όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα της κατηγορίας Ο, θα οδηγήσει σε καταγραφή τους στο μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει το σύνολο των οχημάτων που κυκλοφορούν.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια