ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΝέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη ιδιοκτητών δύο ακινήτων της χωροθετημένης περιοχής στην Παλαιόχουνη!!

Νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη ιδιοκτητών δύο ακινήτων της χωροθετημένης περιοχής στην Παλαιόχουνη!!

Αδιέξοδα της Περιφερειακής Αρχής και Αλχημείες με Παρατάσεις για τις «αδιάφορες…. ιδιωτικές διαφορές..»!!

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συστάσεις που αποκλείουν το ανύπαρκτο σήμερα για την Ε.Ε. έργο….

Η Αρκαδία οργανώνει την αντίστασή της στην άδικη «σκουπιδοανάπτυξή» της   

Ι. Στις 29 Αυγούστου 2018 ασκήθηκε η στο Ειρηνοδικείο Τρίπολης με αριθμό κατάθεσης 269/2018 αναγνωριστική αγωγή κυριότητας κατά της εταιρείας «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» με μοναδικό μέτοχο την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», για την προστασία δύο ακινήτων των εναγουσών που βρίσκονται στη χωροθετημένη περιοχή για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» της κτηματικής  περιφέρειας  της τ. κ. Παλαιόχουνης της δ. ε. Βαλτετσίου, του Δήμου Τριπόλεως, της Π. Ε. Αρκαδίας.

Είναι η πέμπτη κατά σειρά υπόθεση για επτά συνολικά ακίνητα που φθάνει στη Δικαιοσύνη, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει τελικά … αξιόπιστος τίτλος στην πιο πάνω χωροθετημένη περιοχή, καθώς μάλιστα αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα να προστεθούν και νέες προσφυγές.

Με τα δεδομένα αυτά για ένα ακόμη λόγο το συγκεκριμένο περιβαλλοντοκτόνο και οικονομικά δυσβάστακτο για τους πολίτες  «έργο» δεν έχει τελικά οποιαδήποτε πολιτική νομιμοποίηση και θα σκιάζεται πάντα η απόπειρα υλοποίησής του από τον βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο επιβολής του στην τοπική κοινωνία που Κυβέρνηση και Περιφέρεια υιοθετούν..  

ΙΙ. Στις 16 Αυγούστου 2018 παρήλθε όχι μόνο η αρχική προθεσμία 30 ημερών από την υπογραφή της που προέβλεπε στο άρθρο της 6 η υπογραφείσα στις 14-6-2018 σύμβαση ΔΙΤ για το πιο πάνω «έργο», αλλά και η 30ήμερη προβλεπόμενη άπαξ παράτασή της!!!! για τη μεταβίβαση των ακινήτων της χωροθετημένης περιοχής στην Περιφέρεια προφανώς για το   «ΙΔΙΩΤΙΚΟ πρόβλημα» των τίτλων …..

Σημειώνεται ότι για το ανακύψαν θέμα της μη τήρησης των πιο πάνω προθεσμιών  η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να τοποθετηθεί αμέσως, ποιος είναι ο υπαίτιος, σύμφωνα με το άρθρο 6 της σύμβασης καθώς υπάρχουν οι αναφερόμενες σε αυτή έννομες συνέπειες δημοσίου συμφέροντος, που επιχειρεί να αποσείσει με πάντα «εν κρυπτώ» αλχημείες….

Μία από τις τόσες παρατάσεις….Περιφέρειας-Αναδόχου, με πρωτοεμφανιζόμενη συμπρωταγωνίστρια τώρα την Κυβέρνηση!! που ανέδειξαν το «έργο» ως ένα από τα το μακροβιότερα Ελληνικά σήριαλ!!!!

Παράλληλα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει στην ουσία «δρομολογήσει» απαλλοτριώσεις των επιδίκων εκτάσεων της χωροθετημένης περιοχής, ενώ εκκρεμεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου προσφυγή πολιτών, ιδιοκτητών και φορέων κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας νομιμοποίησης των υποβληθέντων από την ανάδοχο του «έργου» «τίτλων» της

ΙΙΙ. Α)Το έργο έχει απενταχθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013

Β)Για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 τρέχει προθεσμία υποβολής προτάσεων που η Περιφέρεια δεν έχει υποβάλλει!! βλ. http://www.ymeperaa.gr/prosklisi-ergou/proskliseis-ergon/507-olokliromeni-diaxeirisi-astikon-apovliton-stin-perifereia-peloponnisou-ts4-ops-2346

Γ)Προς το παρόν το «έργο» με το οποίο κάθετα αντιπάλευε ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων!! βλ. http://www.arcadiaportal.gr/news/sta-tameia-tis-perifereias-poso-ton-696-ekat-eyro-gia-ergo-tis-diaheirisis-ton-aporrimmaton

Αυτό το τελευταίο είναι ένα ακόμη πολιτικό ολίσθημα της Κυβέρνησης, διότι ενώ γνωρίζει και της επισημαίνονται μάλιστα ακόμη και έγγραφα από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση τα χαρακτηριστικά που το φαραωνικό και αναχρονιστικό «έργο» δεν έχει για να χρηματοδοτηθεί από εκείνη, αυτή προχώρησε δίνοντας bonus  σε αυτό Εθνικούς Πόρους.

Από την άλλη Ν.Δ.-Κινάλ τώρα σιωπούν

Η καταστροφική «ανάπτυξή» τους στην πλάτη της κοινωνίας νομίζουν……. ότι πραγματώνεται…

ΙV. H βολική και φθηνή Αρκαδία  που χωρίς σχέδιο επιβίωσης και κανένα μεγάλο έργο αργοσβήνει… θυσιάζεται στην πλάτη της ταλαιπωρημένης από τη κρίση κοινωνίας της από τους σωτήρες της – πολιτικούς τουρίστες της, των εαρινών και θερινών Σαββατοκύριακων, των τελετών!! εορτών και πανηγύρεων…..

 Κατόρθωσαν!!!! να μετατρέψουν το κεντροβαρικό πλεονέκτημα της θέσης της Αρκαδίας σε ολέθριο για το μέλλον της μειονέκτημα, με την συγκέντρωση στο μεγάλο κερδοσκοπικό και παρωχημένο σκουπιδοεργοστάσιο που φιλοδοξούν να στήσουν, των απανταχού τελικά σκουπιδιών…

 Όμως οι  πολίτες της Αρκαδίας  απέναντι, υπερασπίζονται την ονομαστή σε όλο τον κόσμο ανόθευτη χιλιετίες φύση της,

που μάλιστα επικαλέσθηκε πρόσφατα και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας!!

 σύμφωνα και με τις αρχές που διέπουν τη διαχείριση των απορριμμάτων (ολοένα μείωσή τους με πρόληψη και ανακύκλωση και διαχείριση στον τόπο που παράγονται),

οργανώνονται τώρα και θα νικήσουν το δίκαιο αγώνα τους …

  Τρίπολη 3-9-2018

   Τάκης Γατσόπουλος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια