ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

Δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν έβλεπα την αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, να είναι ασφυκτικά γεμάτη, σε βαθμό που να μην πέφτει καρφίτσα.
Ήταν γεμάτη από εργαζόμενο κόσμο, τόσο του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, που έσπευσαν να ενημερωθούν, για το που πάει η κατάσταση και τι πρόκειται να γίνει:

    Σε βάρος των αποδοχών.
    Των εργασιακών σχέσεων.
    Των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
    Και για ότι άλλο είναι συναφές και απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό την κοινωνία μας.

Την ενημέρωση, θα έκανε και όντως την έκανε, ο καθηγητής του εργατικού δικαίου, κος Αλέξης Μητρόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό ως εργατολόγος, που εμφανίζεται συχνά πυκνά σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, ενημερώνοντας για κάθε καινούργιο μέτρο που παίρνει η Κυβέρνηση και για τις επιπτώσεις που θα έχει στα εισοδήματα και όχι μόνο, των εργαζομένων.
Πράγματι η ενημέρωση ήταν απολαυστική!!! Αυτό έγινε λόγω των ξεχωριστών ικανοτήτων του κου καθηγητή, όπως είναι :

    Η γλαφυρότητα του λόγου του.
    Ο χρωματισμός του τόνου της φωνής του.
    Τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί.
    Και προπαντός η σύνδεση που κάνει, του παρόντος με το παρελθόν, δηλαδή του σήμερα με την ιστορία μας.

Νεκρική σιγή επικρατούσε, σε όλη την διάρκεια της ομιλίας του!! Έδωσε τον λόγο και στους συνεργάτες του, που τον ακολουθούσαν. Μεταξύ των άλλων ήταν και ο γιός του αείμνηστου καθηγητή Τεμπονέρα. Θύμα και αυτός του παρακράτους που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Υπουργός παιδείας, κάθε φορά που γίνονται καταλήψεις στα σχολεία ,όπως και στις μέρες μας.
Έτσι και τούτη τη φορά, η Υπουργός κα Διαμαντοπούλου, θέλοντας να σπιλώσει τον αγώνα των μαθητών, χρησιμοποιεί παρακρατικούς που σπάνε και καίνε την σχολική περιουσία, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο την επέμβαση του Εισαγγελέα. Όπως μας λέει άλλωστε και ο ποιητής «είναι γνωστός ο ένοχος και είναι γνωστή η αιτία!!».
Το τι έγινε στην συνέχεια, όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους, δεν λέγετε!!! Μόνο αν ήταν κάποιος παρόν θα μπορούσε να ξέρει!!
Όλοι, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, προσπαθούσαν να πάρουν από τον κο καθηγητή μια, όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη απάντηση, για την περίπτωσή τους.
Είναι φυσικό και ανθρώπινο!! Μπροστά σε τέτοια χιονοστιβάδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προσπαθεί ο καθένας να κρυφτεί, ώστε να γλυτώσει από το δρεπάνι του χάρου!!!
Κατηγορηματικός, όμως ο κος καθηγητής. Διαβλέποντας την αγωνία του καθένα, για το πως θα αποφύγει το εκτελεστικό απόσπασμα και για το πως θα βγει αλώβητος, από μια τέτοια χιονοστιβάδα μέτρων, έλεγε και ξανά έλεγε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τόνο:

    Δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσει κανείς!!!
    Και αν σήμερα κάποιος βρεθεί στο απυρόβλητο, αύριο θα έρθει η σειρά του!!!
    Και αν κάποιος νομίζει, ότι τα μέτρα θα τον πάρουν ξώφαλτσα, δεν θα γλυτώσουν τα παιδιά του!!!
    Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο!!! Ζούμε κάτι που δεν ξέρουμε πως θα ξημερώσουμε!!!
    Άλλα λένε σήμερα και άλλα κάνουν αύριο!!!
    Αδυνατούμε και Εμείς, που παρακολουθούμε από κοντά τα πράγματα, να δώσουμε με σιγουριά απαντήσεις!!!
    Άλλα γράφουν στα νομοσχέδια που πάνε για ψήφιση στη Βουλή, άλλα αποφασίζουν στα άγρια μεσάνυχτα και άλλα γράφουν μέσα οι νόμοι!!!
    Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι μέσα σε δύο το πολύ χρόνια, θα κατεβάσουν το βοιωτικό μας επίπεδο, σε επίπεδα υποανάπτυκτων χωρών, θα καταντήσουν τις εργασιακές μας σχέσεις, σε επίπεδο αποικιακών μοντέλων και προτύπων!!!

Λόγια μεστά. Λόγια σίγουρα. Λόγια βγαλμένα από το στόμα ενός μεγάλου
Επιστήμονα. Ενός ανθρώπου που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Ένα στόμα, που δεν ανοίγει εύκολα χωρίς προβληματισμό, χωρίς επεξεργασία των δεδομένων, που έχουμε για κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση!!!
Τι θα μπορούσε κάποιος, να προσθέσει σε όλα αυτά, τα παραπάνω και να συμπληρώσει τον κο καθηγητή; Απολύτως τίποτα!!!
Στο σημείο αυτό, πρέπει να πάρει τη σκυτάλη από την ενημέρωση και να συνεχίσει ένας άλλος καθηγητής. Ένας «καθηγητής των αγώνων» του εργαζόμενου λαού, που γίνονταν και γίνονται στο πέρασμα των αιώνων για:
Την προστασία και την βελτίωση των αποδοχών, των συντάξεων, των κοινωνικών κατακτήσεων, της ασφάλισης, της περίθαλψης, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των εργασιακών σχέσεων, του πολιτισμού και της ειρήνης.
Τέτοιοι «καθηγητές των αγώνων» υπάρχουν ανάμεσα μας, μόνο που τόσα χρόνια δεν τους δίναμε σημασία.
Παρασυρμένοι από μια ψεύτικη και προσωρινή ευημερία, μια ευημερία χωρίς βάθος και προοπτική, νομίσαμε και πιστέψαμε, ότι έτσι θα είναι τα πράγματα συνέχεια και έτσι κλείσαμε τα αυτιά μας και γυρίσαμε την πλάτη μας, στα σωματεία μας στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες μας, στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και φυσικά γυρίσαμε την πλάτη και στους εκπροσώπους μας, στους συνδικαλιστές μας.
Αυτοί «οι καθηγητές των αγώνων» μας φωνάζουν καθημερινά, ότι φρένο σε αυτή την αντιλαϊκή και προπαντός αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης, μπαίνει μόνο με αγώνες.
Καλή είναι η ενημέρωση, αλλά συνέχεια της ενημέρωσης πρέπει να είναι η δράση.
Πρέπει να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική στα μαρμαρένια αλώνια, που στην περίπτωση της πόλης μας , της Τρίπολης, είναι η πλατεία Αγ. Βασιλείου.
Εκεί πρέπει να γίνει ο καθένας μας ο « Διγενής Ακρίτας » όπου θα παλέψουμε για να νικήσουμε τον χάροντα, που θέλει να πάρει τη ζωή, εμάς και των παιδιών μας!!!
Έτσι τη Τετάρτη 19-10-2011 ώρα 10:30 το πρωί, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλ. Αγ. Βασιλείου, που θα πραγματοποιηθεί Δημόσια, λαϊκό συσσίτιο και μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, όπου θα φωνάξουμε για μια ακόμη φορά, φτάνει πιά και μη παρέκει!!!

Τρίπολη 15-10-2011 Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια