ΑρχικήΑΡΘΡΑΜε πολύ μεγάλη συμμετοχή εγκαινιάστηκε το Αρκαδικό Μονοπάτι (pics)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εγκαινιάστηκε το Αρκαδικό Μονοπάτι (pics)

Ενενήντα πέντε πεζοπόροι εγκαινίασαν το Σάββατο 11/05/2019 το Αρκαδικό Μονοπάτι (50 ήρθαν με πούλμαν από Αθήνα με τους “Ταξιδευτές” και 45 από την γύρω περιοχή).
Καταρχήν προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικό στο σταθμό “Στάση Μεγαμπέλι” του δραστήριου επιχειρηματία Σάκη Τζανετόπουλου, και στη συνέχεια με αφετηρία το χωριό Ίσαρη ξεκίνησε πεζοπορία περίπου 7 χλμ. με προορισμό την Αρχαία Λυκόσουρα όπου μετά από συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία ο χώρος ήταν ανοικτός κι υπήρξε ξενάγηση από τον φύλακα των αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια οι πεζοπόροι επέστρεψαν με πούλμαν στο χωριό Ίσαρη όπου είχε ετοιμαστεί παραδοσιακό γεύμα με γουρνοπούλα από τον δραστήριο σύλλογο Ισαραίων.
Η πεζοπορία ήταν συνδιοργάνωση των : εφημερίδα : «Νέα της Μεγαλοπόλεως» – Σύλλογος Ισαραίων – Παράσσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Συνεταιρισμός εργαζομένων Ίσαρη και Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Tο «Αρκαδικό Μονοπάτι» αποτελείται από μια κυκλική διαδρομή 60 περίπου χιλιομέτρων γύρω από το Λύκαιον Όρος, που ενώνει παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία πολιτισμού, τόπους φυσικού κάλους : Ίσαρη, Πετροβούνι, Αρχαία Λυκόσουρα, Ίσιωμα Καρυών, Αρχαία Τραπεζούντα, Μαυριά, Καρύταινα, Κάτω Κοτύλιο, Άνω Κοτύλιο, Αρχαιολογικός χώρος Λυκαίου Όρους, Άνω Καρυές, Καστανοχώρι, Λύκαιον, Βάστα, Αγία Θεοδώρα, Σιδ. Σταθμός Ίσαρη, Ίσαρη.
Η κυκλική αυτή διαδρομή έχει δύο απολήξεις : η μία καταλήγει στο Λεοντάρι (πρώτη πρωτεύουσα του Μοριά επί Οθωμανών), όπου θα ενωθεί με το μονοπάτι του Ταϋγέτου και η δεύτερη μέσω Καρύταινας – Ελληνικού – Στεμνίτσας θα ενωθεί με το Menalon Trail.
Υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση του μονοπατιού αυτού με Μεσσηνία (Αρχαία Μεσσήνη) μέσω Βάστα.
Tο «Αρκαδικό Μονοπάτι» δημιουργείται από τον συνεταιρισμό εργαζομένων Ίσαρη, σε συνεργασία με το “Παράσσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και τεχνογνωσία από την «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία το έχει εντάξει στο πρόγραμμα Mythical Peloponnese – Mythical Trails.
Σύμβολο του μονοπατιού αυτού είναι το Αρκαδικό ιδεόγραμμα ΑΡΚ

Φωτόγραφίες : Ι.Λαγός

από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια