Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΜε πολύ μεγάλη συμμετοχή εγκαινιάστηκε το Αρκαδικό Μονοπάτι (pics)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εγκαινιάστηκε το Αρκαδικό Μονοπάτι (pics)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ενενήντα πέντε πεζοπόροι εγκαινίασαν το Σάββατο 11/05/2019 το Αρκαδικό Μονοπάτι (50 ήρθαν με πούλμαν από Αθήνα με τους “Ταξιδευτές” και 45 από την γύρω περιοχή).
Καταρχήν προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικό στο σταθμό “Στάση Μεγαμπέλι” του δραστήριου επιχειρηματία Σάκη Τζανετόπουλου, και στη συνέχεια με αφετηρία το χωριό Ίσαρη ξεκίνησε πεζοπορία περίπου 7 χλμ. με προορισμό την Αρχαία Λυκόσουρα όπου μετά από συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία ο χώρος ήταν ανοικτός κι υπήρξε ξενάγηση από τον φύλακα των αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια οι πεζοπόροι επέστρεψαν με πούλμαν στο χωριό Ίσαρη όπου είχε ετοιμαστεί παραδοσιακό γεύμα με γουρνοπούλα από τον δραστήριο σύλλογο Ισαραίων.
Η πεζοπορία ήταν συνδιοργάνωση των : εφημερίδα : «Νέα της Μεγαλοπόλεως» – Σύλλογος Ισαραίων – Παράσσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Συνεταιρισμός εργαζομένων Ίσαρη και Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Tο «Αρκαδικό Μονοπάτι» αποτελείται από μια κυκλική διαδρομή 60 περίπου χιλιομέτρων γύρω από το Λύκαιον Όρος, που ενώνει παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία πολιτισμού, τόπους φυσικού κάλους : Ίσαρη, Πετροβούνι, Αρχαία Λυκόσουρα, Ίσιωμα Καρυών, Αρχαία Τραπεζούντα, Μαυριά, Καρύταινα, Κάτω Κοτύλιο, Άνω Κοτύλιο, Αρχαιολογικός χώρος Λυκαίου Όρους, Άνω Καρυές, Καστανοχώρι, Λύκαιον, Βάστα, Αγία Θεοδώρα, Σιδ. Σταθμός Ίσαρη, Ίσαρη.
Η κυκλική αυτή διαδρομή έχει δύο απολήξεις : η μία καταλήγει στο Λεοντάρι (πρώτη πρωτεύουσα του Μοριά επί Οθωμανών), όπου θα ενωθεί με το μονοπάτι του Ταϋγέτου και η δεύτερη μέσω Καρύταινας – Ελληνικού – Στεμνίτσας θα ενωθεί με το Menalon Trail.
Υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση του μονοπατιού αυτού με Μεσσηνία (Αρχαία Μεσσήνη) μέσω Βάστα.
Tο «Αρκαδικό Μονοπάτι» δημιουργείται από τον συνεταιρισμό εργαζομένων Ίσαρη, σε συνεργασία με το “Παράσσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και τεχνογνωσία από την «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία το έχει εντάξει στο πρόγραμμα Mythical Peloponnese – Mythical Trails.
Σύμβολο του μονοπατιού αυτού είναι το Αρκαδικό ιδεόγραμμα ΑΡΚ

Φωτόγραφίες : Ι.Λαγός

από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,758ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της Μεγαλόπολης το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Λόγω των αγώνων ποδηλασίας στη Μεγαλόπολη, για το Πανελλήνιο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα Ενόπλων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης – Η Μαία δίπλα στην Γυναίκα

Ο Οκτώβριος είναι παγκόσμιος μήνας, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έχει...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 7 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε όπως, την 7η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2025, ημέρα της εβδομάδας ...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img