ΑρχικήΑΡΘΡΑΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος για τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Εκατοντάδες παιδιά των επαρχιών της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως έζησαν τις χαρές πού προσφέρει η ζωή με την μεταξύ μας αγάπη. Τα παιδιά, επειδή βέβαια είναι παιδιά καλών οικογενειών, δίδαξαν σε εμάς τούς μεγάλους να ζούμε αρμονικά στις χαρές της φύσης, όπου φαίνεται περισσότερο λαμπρό το μεγαλείο του Θεού.

Η κατασκήνωση αυτή της Μητροπόλεως ήταν συμπλεγμένη με χαροποιές εκδηλώσεις, πού ζούμε εμείς οι Αρκάδες (χοροί, τραγούδια, παιχνίδια, κ.α.), αλλά το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ήταν και εκπαιδευτικό. Γιατί μας ήρθαν διδαγμένοι στην παιδεία και στα πολιτιστικά έργα άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έκαναν στους κατασκηνόπαιδες ειδικά μαθήματα αφορώντα στήν ζωή.

Στην κατασκήνωση υπήρχε  επιστήμων ιατρός, η οποία με το επιτελείο της πρόσεχε την κάθε περίπτωση πού τυχόν συνέβαινε και την αντιμετώπιζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από τα πρόσωπα των παιδιών φαίνεται η χαρά πού ζούσαν αλλά και η ωφέλεια πού λάμβαναν. Η όλη καλή εντύπωση των παιδιών για την κατασκήνωση φάνηκε ιδιαίτερα την τελευταία ημέρα του αποχωρισμού, πού έγινε με συγκίνηση και αδελφικότητα. Η προσδοκία τους και η ζωηρή τους επιθυμία είναι να συναντηθούν και του χρόνου πάλι με στην ίδια κατασκηνωτική αγκαλιά γι’ αυτό και αποχωριζόμενα έλεγαν όλα: « Και του χρόνου».

Αλλά τις εντυπώσεις των παιδιών μπορούν να τις περιγράψουν καλύτερα τα ίδια από την καρδιά τους.

Η πρώτη αυτή κατασκηνωτική ζωή των παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, ο οποίος αγωνιά ιδιαιτέρως για την Ελληνορθόδοξη παιδεία των παιδιών της Μητροπόλεως και το είδε αυτό να βιώνεται στην φετινή αυτή κατασκηνωτική περίοδο.

          Την όλη φροντίδα για την πορεία της κατασκηνώσεως είχε ο Πρωτοσύγκελλος κ.Ιάκωβος Κανάκης με τούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών, διότι μας εμπιστεύθηκαν τον ιερό τους θησαυρό, τα αγαπητά τους παιδιά. Και εμείς είχαμε την αγωνία να τα παραδώσαμε στα χέρια τους όπως τα παραλάβαμε, ευχαριστούντες την Υπεραγία Θεοτόκου διότι έγινε έτσι.

Την τελευταία βραδιά επισκέφθηκαν την κατασκήνωση ο Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι καί δημοτικοί σύμβουλοι. Είδαν τους κατασκηνωτικούς χώρους των παιδιών, ενθουσιάστηκαν με την εορτή λήξης, έφαγαν μαζί τους καί έφυγαν με μεγάλη ικανοποίηση για το κατασκηνωτικό έργο της Μητροπόλεως. Και του χρόνου!

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

δείτε φωτογραφίες….

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια