ΑρχικήΑΡΘΡΑΜελέτη για λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία που θα στέλνει κάρβουνο στην Μεγαλόπολη

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Μελέτη για λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία που θα στέλνει κάρβουνο στην Μεγαλόπολη

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εκμετάλλευση λιγνιτοφόρου κοιτάσματος στη θέση “Μεταλλείο – Καρτελάς – Αγιος Κωνσταντίνος – Μαύρη Λίμνα – Αγιος Γεώργιος”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, «η ετήσια παραγωγή στο λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας ανέρχεται στους 40.000 τόνους λιγνίτη. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής θα κατευθύνεται στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για ιδιώτες».

Μεταλλειοκτήτες είναι η Μαγδαληνή σύζυγος Μιχαήλ Καραπάτη με ποσοστό 51% και η Ελένη σύζυγος Εμμανουήλ Καραπάτη με ποσοστό 49%.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι «θα αναπτυχθούν επιφανειακά έργα εκμετάλλευσης του λιγνίτη. Στους υπό μελέτη χώρους επέμβασης έκτασης 268.500 τ.μ. δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει εξόρυξη λιγνίτη. Η υπό μελέτη έκταση απαρτίζεται από ιδιωτικές κυρίως εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για γεωργικές καλλιέργειες και δημόσιες δασικές εκτάσεις».

Οσον αφορά αποστάσεις και πρόσβαση, η μελέτη καταγράφει: «Το λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας απέχει οδικώς περίπου 3,5 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. Η πρόσβαση από το κύριο οδικό δίκτυο, την εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, που διέρχεται δυτικά του λιγνιτωρυχείου, θα γίνεται μέσω αγροτικής οδού που ξεκινά από την εθνική, περίπου 1,3 χλμ. μετά τον οικισμό Μύροι προς Πύργο, διέρχεται 400 μέτρα περίπου βόρεια από τις εγκαταστάσεις σπαστήρα και συνεχίζει προς την εκμετάλλευση. Η μεταφορά των προϊόντων λιγνίτη προς τους καταναλωτές θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω αυτής της οδού, με αποτέλεσμα να παρακάμπτονται όλοι οι γειτονικοί οικισμοί κατά τη μεταφορά των προϊόντων λιγνίτη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκμετάλλευσης θα αναπτύσσεται προσωρινό δίκτυο οδών προσπέλασης στα διάφορα μέτωπα εργασίας. Η εν λόγω διάνοιξη δε θα δημιουργήσει πρόβλημα αλλοίωσης του περιβάλλοντος, διότι οι κλίσεις των σημείων από τα οποία θα διέλθει είναι μικρές».

από την Ελευθερία

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img