ΑρχικήΑΡΘΡΑΜεγαλόπολη: Οι κίνδυνοι που έρχονται και οι ευκαιρίες που χάνονται...

Μεγαλόπολη: Οι κίνδυνοι που έρχονται και οι ευκαιρίες που χάνονται…

Μετά την αλλαγή Κυβέρνησης στην χώρα , εγκαταλείφθηκε το σχέδιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, οπότε αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τις μονάδες της Μεγαλόπολης . Αν πράγματι υπάρχει πολιτική και επιχειρηματική βούληση θα πρέπει άμεσα η Θυγατρική Μεγαλόπολης να γυρίζει πίσω στην μητρική ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα όμως με πολύ γρήγορους ρυθμούς υπάρχει αυξανόμενη επίθεση στο καύσιμο του λιγνίτη και όλες οι προτάσεις που πλέον υπάρχουν μιλούν για εγκατάλειψη του ρυπογόνου καυσίμου και κλείσιμο των μονάδων που τον καίνε. Το φυσικό αέριο ήδη είναι το καύσιμο που με ποσοστό πάνω από 40% διαμορφώνει το μείγμα καυσίμου για ηλεκτροπαραγωγή στην χώρα μας και αυτό θα αυξηθεί και άλλο. Μαζί θα αυξηθεί και το ποσοστό από ΑΠΕ.

Όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα πλέον της Μεγαλόπολης δεν είναι η πώληση των μονάδων αλλά το κλείσιμο τους. Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και γνωρίζουν είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής μας θα είναι το ενδεχόμενο κλείσιμο της μονάδας 3 πολύ νωρίτερα από ότι γνωρίζουμε. Μπορεί ακόμα και τους επόμενους μήνες.

Οι συνέπειες μια τέτοιας απόφασης θα είναι επίσης καταστροφικές στην περιοχή μας αφού πάλι θα υπάρχει πρόβλημα με μείωση θέσεων εργασίας, πρόβλημα με την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, πρόβλημα με τα σχέδια που ενδεχομένως έχουν κάποιοι για την περιοχή μας και τι μπορεί να μα φέρουν. ( Απόβλητα-Σκουπίδια).

Αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν ειδικά προγράμματα που έχουν κύριο στόχο την χρηματοδότηση περιοχών που σταματάει η παραγωγή και καύση λιγνίτη και υπάρχουν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά που μπορεί ας πούμε η Μεγαλόπολη και η Δυτική Μακεδονία να διεκδικήσει για να περάσει στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Το θέμα λοιπόν είναι τι κάνουμε εμείς εδώ. Πόσο γνωρίζουμε και πόσο αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά όλα όσα βλέπω γύρω μου μου δείχνουν ότι εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη ζούμε σε ένα άλλο σύμπαν , όπου έχουμε βυθιστεί σε μια εικονική πραγματικότητα ότι τίποτα κακό δεν συμβαίνει και ότι όλα θα διορθωθούν μόνα τους.

Η κοινωνία μας δυστυχώς είναι βαθειά διχασμένη, οι άρχοντες μας νοιάζονται μόνο για τα αξιώματα και δεν δείχνουν καμία διάθεση να ενωθούν , να σχεδιάσουν και να προτείνουν λύσεις. όσο αφορά να πάρουν αποφάσεις αυτό και αν σηκώνει μεγάλη συζήτηση!

Εγώ νιώθω την υποχρέωση να γράφω δημόσια όσα γνωρίζω και όσα βλέπω να έρχονται, ελπίζω κάποια στιγμή οι άρχοντες μας αλλά και όλη η κοινωνία της περιοχής μας να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα αυτά γιατί έχουν χαθεί πολύτιμα χρόνια και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χαθούν και άλλα στο μέλλον.

Πέρασαν πάνω από 10 πολύτιμα χρόνια. Οι κίνδυνοι που ήρθαν και που έρχονται δεν έγιναν ποτέ αντιληπτοί όταν έπρεπε, ταυτόχρονα χάθηκαν και πολλές ευκαιρίες για την περιοχή μας. Ο συνδυασμός αυτών των δυο και η ανικανότητα των αρμόδιων , είναι η βασική αιτία για όσα στραβά συμβαίνουν. Μεγάλη ευθύνη έχουμε όμως και εμείς οι πολίτες αφού δεν συμμετέχουμε και δεν παρεμβαίνουμε.

Χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης η κακόπιστης κριτικής θα σας πω ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα ορκιστεί σε λίγες μέρες θα φέρει μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Και θα πρέπει τόσο ο νέος Δήμαρχος αλλά και όλοι οι 27 σύμβουλοι να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνουν. Ίσως η επόμενη τετραετία να είναι η τελευταία ευκαιρία για την περιοχή μας. Ίσως και να είναι ήδη πολύ αργά. Απλά κανείς δεν μπορεί να πει δεν ξέραμε , δεν το καταλάβαμε !!

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια