ΑρχικήΑΡΘΡΑΜαθητικός διαγωνισμός από το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης

Μαθητικός διαγωνισμός από το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης

Μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα “Λογοτεχνικές χαραμάδες ελευθερίας στον καιρό της πανδημίας” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, στο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Συμβούλων Σχολικής Ζωής, Μάγκλαρη Μαρίας και Λέφα Αικατερίνης, σε συνεργασία με τη διευθύντρια  του σχολείου, Ηλιοπούλου Σοφία. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν επίσης οι φιλόλογοι Μπελδέκα Αδαμαντία και  Χορηδάς Πέτρος, ενώ στην επιλογή των κειμένων των μαθητών οι εκπαιδευτικοί Τερέζη Ελένη και Παπαχαραλάμπους Ιωάννης. 

 Στο διαγωνισμό πήραν μέρος  μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, οι οποίοι πειραματίστηκαν σε διαφορετικά κειμενικά είδη, εξοικειώθηκαν με νέες συγγραφικές πρακτικές και εξασκήθηκαν στην τέχνη της γραφής. Εξέφρασαν τις ιδέες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σχετικά με τις συναισθηματικές επιπτώσεις της πανδημίας και την παρεμπόδιση της προσωπικής επαφής με τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.  Αποτύπωσαν το άγχος τους και την αβεβαιότητά τους  για το μέλλον, αλλά και την ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα του σχολείου.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο λογοτεχνικό διαγωνισμό καλλιέργησαν τη γλωσσική έκφραση, την κριτική και δημιουργική σκέψη, τη συναισθηματική νοημοσύνη. Ανακάλυψαν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους,  απέκτησαν  εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, ενδυνάμωσαν την αυτογνωσία και την  αυτοεκτίμησή τους και συνειδητοποίησαν τον λυτρωτικό ρόλο της συγγραφής στη  ζωή του ανθρώπου. 

Τις εργασίες των μαθητών μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: Blog Γυμνασίου Μεγαλόπολης (gymmegal.blogspot.com)

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια