ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΜάκης Βορίδης: Το Υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τη...

Μάκης Βορίδης: Το Υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο (video-photo)

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την διαχείριση απορριμμάτων ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 Οι 26 δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι σε θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, η Εταιρεία με την οποία υπάρχει η συνεργασία  και υπηρεσιακοί παράγοντες  όπως ο Διευθυντής Περιβάλλοντος και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού παραβρέθηκαν, για να πάρουν μέρος στη συζήτηση. 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας καλωσόρισε τον Υπουργό και του χάρισε μια τιμητική πλακέτα με τον Πέλοπα, τον μυθικό ήρωα της Πελοποννήσου καθώς και βιβλίο με θέμα την έλλειψη νερού στην Περιφέρεια. 

Ο κ. Νίκας αρχικά τόνισε ότι ο υπουργός κ. Βορίδης είναι άνθρωπος με βαθύτατη  γνώση και πρακτικό πνεύμα, που έχει προσφέρει τα μέγιστα σε οποιοδήποτε υπουργείο έχει υπηρετήσει. 
Το κεντρικό θέμα της συζήτησης η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι σε εξέλιξη και «σε ανηφόρα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας. 

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η Περιφέρειά μας, η Πελοπόννησος πήγε καλά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε τον Υπουργό ότι  το μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στην  Παλαιόχουνη δέχεται  τα απορρίμματα της Αργολίδος, της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Σπάρτης, της Ελαφονήσου και της Δυτικής Μάνης. Όσον αφορά το δήμο Μεσσήνης αλλά και το λιμάνι στην Κυπαρρισία, που ακόμα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα απορρίμματα, η λύση θα είναι η μονάδα  που θα κατασκευαστεί στην Καλλιρρόη. 

Εξυπακούεται ότι όλες οι μονάδες, όλη η ΧΑΔΑ, όλες οι χωματερές ή ΧΥΤΑ Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας πρέπει να πάψουν να λειτουργούν

Από την Δευτέρα δήλωσε ότι θα ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ξυλόκαστρο.

Με τη σειρά του έλαβε τον λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Ο Υπουργός τόνισε ότι η εικόνα όσον αφορά τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο έχει αλλάξει θεαματικά και δεν θυμίζει καθόλου το παρελθόν. 

Η δική μου παρουσία εδώ για ένα ζήτημα κατ’ εξοχήν αυτοδιοικητικό, δικό σας και των σχέσεων σας με τον ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια, είναι μόνο διευκολυντική. Δηλαδή να ακούσω το πρόβλημα, να ακούσω τις σκέψεις με τις οποίες θεωρείτε ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και αν χρειάζεται να κάνει κάτι το Υπουργείο, θα το κάνουμε

Ο Υπουργός, κλείνοντας, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι εκεί που μπορεί και είναι δυνατόν, θα προσπαθήσει να διευκολύνει τις διαδικασίες.

δείτε το βίντεο από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια