ΑρχικήΑΡΘΡΑΛαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης: Δήλωση συμπαράστασης στην κινητοποίηση της Ο.Μ.Ε. και του “Σ.Ε.Ε.Ν.Π.”

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης: Δήλωση συμπαράστασης στην κινητοποίηση της Ο.Μ.Ε. και του “Σ.Ε.Ε.Ν.Π.”

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και των σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη. Είμαστε δίπλα σας στη δύσκολη μάχη που δίνετε για την ικανοποίηση του διεκδικητικού σας πλαισίου.

Είναι φανερό ότι  προσπάθεια της εργοδοσίας, με τη βοήθεια διάφορων μνημονιακών νόμων με πρώτο και κύριο τον αντιδραστικό και βαθιά αντεργατικό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής εργασίας και του σταθερού ωραρίου. Με πρόσχημα την αναγκαιότητα προσαρμογής στις επιταγές της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, επιβάλλουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και διάφορα άλλα αντεργατικά μέτρα.

Είναι ανάγκη να πάρει ηχηρή απάντηση η ενιαία στρατηγική που έχει επεξεργαστεί η αστική τάξη για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, πλήττοντας κάθε πτυχή της ζωής του λαού, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του.

Είμαστε μαζί σας στον αγώνα για :

  • Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και μνημονιακών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και καταργούν εργατικά δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα χωρίς ελαστικές σχέσεις, υποαπασχόληση, εργαζόμενους σε εργολαβίες και με το καθεστώς της ενοικίασης.
  • Προστασία στην εργασία, με συνθήκες υγείας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες και στο σύγχρονο επίπεδο της επιστήμης.

Συναντηθήκαμε και θα ξανασυναντηθούμε, στους αγώνες για το μεροκάματο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, στον αγώνα των νέων για μόρφωση και δουλειά, αλλά και για το δικαίωμα στη δημόσια – δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική μέριμνα.

Οι εκλεγέντες Δημ. Συμ. της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Κατσιρούμπας Ε. Γεώργιος & Παναγουλοπούλου Λίλα.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια