ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΛαϊκή Συσπείρωση Δ.Μεγαλόπολης:Σχετικά με την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης

Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Μεγαλόπολης:Σχετικά με την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης
Μεγαλόπολη 29 Δεκεμβρίου 2020
Θέμα:Σχετικά με την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης και την ενημέρωση για τα θέματα που είχαμε ζητήσει

Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της τηλεθέρμανσης, προς απάντηση στα ερωτήματα τα οποία δημόσια είχαμε θέσει.  Μας υποδέχθηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, έγινε ξενάγηση και ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Μπουγιούκο γύρω από τον τρόπο λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, τις εργασίες που γίνονται για την εγκατάσταση του καινούργιου λέβητα, τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν και επιδιορθώνουν, καθώς και  για «το καθεστώς οικονομικής ομηρίας» που έχει επιβληθεί  από τη σύμβαση της προηγούμενης Διοίκησης. Μας έδειξαν το πεταμένο υλικό μεγάλης οικονομικής αξίας στον περιβάλλοντα χώρο, και τους εναλλάκτες που αναγκαστικά θα πληρωθούν και “κοσμούν” το χώρο.

Διαπιστώσαμε ότι γίνεται μια πολύ καλή, προσεγμένη και ασφαλής εργασία στον λέβητα και τις δεξαμενές υγραερίου, οι εργασίες του οποίου δεν είχαν τελειώσει. Μας πληροφόρησαν ότι την δαπάνη την έχει αναλάβει η ΔΕΗ. Δεν μάθαμε πόσο θα κοστίσει, αλλά εκφράσαμε την απορία μας πώς μια ταλαίπωρη (κατά τους κυβερνώντες και διοικούντες) επιχείρηση, ξοδεύει με τόση άνεση, τόσα χρήματα, για λίγο χρονικό διάστημα.

Επίσης έγινε κατανοητό ότι προς το παρόν δεν μπορεί να δουλέψει όπως είχαν ανακοινώσει αυτόνομα σε 24ωρη βάση. Τους μεταφέραμε λοιπόν τις γνώμες συμπολιτών μας για αλλαγή στις ώρες που παρέχει ενέργεια π.χ. να μην ξεκινάει η λειτουργία στις 6 το πρωί, ειδικά τώρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, αλλά απ΄ ότι διαπιστώνουμε με αυτή τη δημοτική αρχή η άποψη των λίγων είναι η κυρίαρχη.

 Διαπιστώσαμε επίσης κάποια προβλήματα που υπήρχαν στη λειτουργία της έως τώρα, όπως και την κατασπατάληση των υλικών, που όμως και οι νυν τα αφήνουν έτσι πεταμένα απλώς και μόνο για να κατακρίνουν τους τέως. Όπως συμβαίνει και με τους εναλλάκτες που οι νυν τους επιδεικνύουν για να κατακρίνουν τους τέως.

Εμείς όπως τους είπαμε και εκεί, κρίνουμε ότι όλο το αποσυρμένο υλικό και οι εναλλάκτες πρέπει να χρησιμοποιηθούν έστω και τώρα για να μπουν κάποιες παροχές και να μην πάνε πεταμένα τόσα χρήματα. Φέραμε ως παράδειγμα το Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και τον ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ, που κρίνουμε ότι πρέπει ΕΣΤΩ και ΤΩΡΑ να συνδεθούν μια και υπάρχουν τόσα υλικά και τόσοι εναλλάκτες (για πέταμα ; ). Το δε πεταμένο υλικό, τουλάχιστον να αποθηκευτεί και να αξιοποιηθεί.  

Μοιραία ήρθε και η ώρα να μας πουν για τις προσλήψεις  και τον τρόπο που έγιναν αυτές. Τελειώνοντας λοιπόν την περιήγηση και αρχίζοντας τέτοια συζήτηση, άρχισε από κάποιους, μια λυσσαλέα έντονη λεκτική επίθεση, λες και θα τρομάζαμε η δεν μπορούμε να φωνάξουμε και εμείς. Βεβαίως μας είναι γνωστή η τακτική όταν δεν έχεις κάτι να πεις φώναξε. Μας είπαν λοιπόν ότι δεν έγιναν προσλήψεις, αλλά «συνεργασίες με μπλοκάκι», για να μπορέσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να δουλέψει η τηλεθέρμανση και ότι οι προηγούμενοι έπαιρναν Βούλγαρους για δουλειά, ενώ εμείς δικά μας παιδιά. Δεν ξέρουμε αν άλλαξε κάτι και ο Δήμος βάζει τέτοιους όρους στους εργολάβους, αν όχι ας το πουν και στο Δήμαρχο. Κάποιοι παρεξηγήθηκαν μάλιστα γιατί τους είπαμε ότι μπορεί να είναι νόμιμο αλλά είναι ανήθικο να μην ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι της πόλης για αυτές τις «συνεργασίες με μπλοκάκι». Η οποία προσφορά υπηρεσιών με «μπλοκάκι», μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, έχει δε ευρέως διαδοθεί στην «αγορά» εργασίας, προκειμένου να εκλείψει η έννοια του «μισθού», και να κτυπηθούν τα εργασιακά κεκτημένα.

Φυσικά ήταν επόμενο να έρθει και η ώρα της κατά μέτωπο επίθεσης, με κυρίαρχο σύνθημα «πείτε μας γιατί δεν ψηφίσατε το φυσικό αέριο».

Παρά την έκπληξή τους όταν τους είπαμε ότι δεν είμαστε γενικά και αόριστα κατά του φυσικού αερίου αλλά κατά της απολιγνιτοποίησης και εφόσον υπάρχει και είναι αποδοτική υπέρ της Τηλεθέρμανσης, όταν το ξεπέρασαν άρχισαν πάλι τις φωνές κλπ. Όπως τους είπαμε όποιος θέλει ας ανατρέξει στην τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για μας η τηλεθέρμανση είναι ένα έργο που έχει κοστίσει πολλά χρήματα, πρόσφερε ζεστασιά σε όσους είχαν το προνόμιο να συνδεθούν, και το μέλλον της θα ήταν η παροχή ενέργειας σε όλη την πόλη  και η σύνδεση με την 5η μονάδα. Αυτό δεν γίνεται όχι γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα και δεν είναι συμφέρον, αλλά δεν υπάρχει η θέληση. Προτιμούν να στηρίζουν αυτό το σκάνδαλο της επιδότησης των επενδύσεων με 80% που με τις υπερτιμολογήσεις θα φτάσει το 100%. Στο όνομα της πράσινης ενέργειας η κυβέρνηση και οι υποτελείς της, προτιμούν να αντικαταστήσουν ένα εγχώριο ορυκτό, με ένα άλλο εισαγόμενο, το φυσικό αέριο, που σε λίγα χρόνια θα αντικατασταθεί, παρά να δώσουν πολύ λιγότερα χρήματα και να μετατρέψουν τις “ρυπογόνες” λιγνιτικές μονάδες σε πεντακάθαρες και με θέσεις εργασίας μονάδες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης
Κατσιρούμπας Γεώργιος
Παναγουλοπούλου Λίλα

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια