ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΛΟΠΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Δελτίο τύπου και μια ανακοίνωση κυκλοφόρησε από το  Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σχετικά με 2 συμβάντα που είχαμε στο χώρο του Ορυχείου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μια περίπτωση με καταγγελία για παρανομίες από εργολάβους και μια ακόμη περίπτωση κλοπής καλωδίων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την δεύτερη καταγγελία , για πολλοστή φορά έχουμε κλοπή καλωδίων στην ΔΕΗ, ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο αποτελεί πλέον μια κατάσταση που κανείς δεν έχει καταφέρει να λύσει εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του ΣΟΣ

«στις 23/9/2014 κατά τη διάρκεια της νύκτας υπήρξε κλοπή καλωδίων 380 V, (λίγο περισσότερο από 200 μέτρα – 800 κιλά) που τροφοδοτούσαν με ρεύμα 4 αντλίες σε πλωτό αντλιοστάσιο στο χώρο της απόθεσης τέφρας – γύψου του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Τα καλώδια εκλάπησαν αφού πρώτα έγινε ηλεκτρική απομόνωση, αφαιρέθηκαν από το κανάλι καλωδίων τα καπάκια τα οποία τοποθετήθηκαν εκ νέου και στη συνέχεια κόβοντας τα σε μικρά κομμάτια φορτώθηκαν σε όχημα το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε σε παρακείμενο χαντάκι του δρόμου, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή αυτοί που διέπραξαν την κλοπή αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία περίπολου φύλαξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν εγκαταλείψουν το ανατραπέν όχημα είχαν ξεφορτώσει σχεδόν το σύνολο των καλωδίων στην άκρη του δρόμου για πιθανή επαναφόρτωση σ’ άλλο μέσο.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή ανήκει σε εκπρόσωπο εργολαβικής εταιρείας η οποία εκτελεί εργασίες συντήρησης στο ΛΚΜ και ο οποίος δήλωσε την κλοπή του οχήματος του από το εργοτάξιο του στην Αστυνομία μετά το συμβάν.

Το εργοτάξιο βρίσκεται σε χώρο της ΔΕΗ σε κοντινό σημείο με το μέρος που έγινε η αφαίρεση των καλωδίων.

Το παραπάνω συμβάν συνέβη 1,5 μήνα μετά από ανάλογη κλοπή και λίγες μέρες μετά από επιχείρηση κλοπής σε εγκατάσταση του ΑΗΣ Μεγ/λης σε πολύ κοντινό σημείο από το αντλιοστάσιο και ανάλογες ενέργειες σε ΑΗΣ και ΛΚΜ κατά διαστήματα την τελευταία περίοδο.

Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν για την Επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο της Μεγ/λης από το γεγονός ότι κλοπές ή επιχειρήσεις κλοπής – και ιδιαίτερα καλωδίων – σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων δείχνουν ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια των εγκαταστάσεων.

Καλούμε κάθε αρμόδια δημόσια αρχή να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου συμβάντος.

Καλούμε τις Τοπικές Διευθύνσεις του ΑΗΣ Μεγ/λης και του ΛΚΜ να προβούν στις στην αποτελεσματική διαφύλαξη του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και μέτρων ελέγχου των ιδιωτικών εταιρειών (π.χ εργοτάξια, οχήματα, κλπ).

Δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ

Δείτε επίσης την καταγγελία για εργολάβους ΕΔΩ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img