Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΚλειστός την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Μεγαλόπολης

Κλειστός την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Μεγαλόπολης

Κλειστός θα είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Μεγαλόπολης την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου , ημέρα που ψηφίζεται στην Βουλή το Νομοσχέδιο που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η ενημέρωση γίνεται από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρισης του Δήμου Μεγαλόπολης κ. Μπάζιο Ιωάννη ο οποίος αναφέρει επίσης ότι την Δευτέρα θα γίνει και αναλυτική ενημέρωση στους γονείς.

Διαβάζουμε σχετικά με το θέμα:

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 της ίδιας μέρας στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Έχοντας στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και χιλιάδες γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας. Ζητούμε την απόσυρση της διάταξης και διάλογο ή τη δυνητική εφαρμογή της»

Άκαρπη απέβη η κοινή συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, τα Προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και της ΔΟΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου στο υπ. Εσωτερικών.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε την πρόταση με την οποία συνηγορούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ή να υπάρξει η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της.

Παράλληλα διατύπωσε την πρόταση να συσταθεί άμεσα μία κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι, όπως επισήμανε, η καταγραφή των προβλημάτων στις δομές και η αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων με στόχο να συζητηθούν πιθανές τροποποιήσεις και δυνατότητες ευελιξίας της προωθούμενης απόφασης προκειμένου να είναι εφαρμόσιμη, κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία από το υπουργείο προσδιορίζεται στα 3 χρόνια.

«Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων αρκεί να έχουν ένα ρεαλιστικό πεδίο εφαρμογής» τόνισε και πρόσθεσε πως βιώσιμες λύσεις βρίσκονται μόνο μέσα από διαδικασίες διαλόγου και όχι με αιφνιδιαστικές αποφάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης και δήλωσε την πρόθεση του να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των προβλημάτων που προκύπτουν, κατόπιν όμως της ψήφισης του Νόμου.

δείτε το σχετικό βίντεο από την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια