ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΚΚΕ Αρκαδίας: Απαιτήστε από το Περιφεριακό Συμβούλιο να καταψηφίσει την ΜΠΕ της...

ΚΚΕ Αρκαδίας: Απαιτήστε από το Περιφεριακό Συμβούλιο να καταψηφίσει την ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αρκαδίας καλεί τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, της Παλαιόχουνης και της ευρύτερης περιοχής να δώσουν μαζικά το παρών και μαχητικά να απαιτήσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταψηφίσει τη ΜΠΕ του ομίλου ΤΕΡΝΑ.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

 

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Δήμου Μεγαλόπολης που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συναίνεσε στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ.
Είναι το ίδιο συνένοχοι όσοι συνέβαλλαν στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της ΤΕΡΝΑ, και εκείνοι που ψήφισαν υπέρ και εκείνοι που με την απουσία τους διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.
Είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι οι Νεοδημοκράτες – Πασόκοι και Συριζαίοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετείχαν στο έγκλημα.
Οι δήθεν όροι που έβαλε ο Δήμαρχος και η πολυκομματική του πλειοψηφία δεν διασφαλίζουν τίποτα. Αντιθέτως η έγκριση της ΜΠΕ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να υλοποιηθούν οι κρυφοί και φανεροί σχεδιασμοί κυβέρνησης, περιφέρειας Πελοποννήσου και ΤΕΡΝΑ.
Κανένας πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί.
Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ που συναπαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του εκλεκτού το κ. Τατούλη στο Δήμο Μεγαλόπολης, έκαναν πράξη τις κεντρικές επιλογές των κομμάτων τους, που συμφωνούν με την επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων και την παραχώρηση, με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στο κεφάλαιο. Οι σχεδιασμοί να γίνει η Μεγαλόπολη ο σκουπιδότοπος της Πελοποννήσου έρχεται από πολύ παλιά, από το 1992. Η έγκριση των επιλογών της ΤΕΡΝΑ είναι το κλειδί για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών. Οι διαρροές λένε ότι απορρίμματα (RDF, βιομάζα,…) θα είναι καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας από τις παλιές μονάδες της ΔΕΗ. Δεν φτάνει η μόλυνση από τα φουγάρα της ΔΕΗ, θα έρθει και από το σκουπιδοεργοστάσιο στην Παλιόχουνη και του αέρα, και του υδροφόρου ορίζοντα και του Αλφειού καθώς και από το Χώρο Διάθεσης Βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΒΔΑ) Νότιας Ελλάδας, που ήδη έχει χωροθετηθεί στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
Οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν από αυτούς που στηρίζουν τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ, και πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Πριν δύο χρόνια όλοι μαζί αποφάσισαν να παραδόσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων συνολικά, δηλαδή τη μελέτη, τη χωροθέτηση, την κατασκευή, τη λειτουργία, τον έλεγχο όλων αυτών, ακόμα και την τιμολόγηση, στους ιδιώτες.
Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί η πάλη και να διεκδικήσουμε την διαχείριση των απορριμμάτων να την έχει ενιαίος κρατικός φορέας, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, και θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
Την Παρασκευή 24/01/2014 στις 4:00 μμ θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου όπου ο κ. Τατούλης με φανατισμό και πάθος θα επιδιώξει να πάρει θετική γνωμοδότηση για τη ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ. Καλούμε τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, της Παλιόχουνης και της ευρύτερης περιοχής να δώσουν μαζικά το παρών και μαχητικά να απαιτήσουν από το ΠεΣυ να καταψηφίσει τη ΜΠΕ του ομίλου ΤΕΡΝΑ.

Τρίπολη 23/01/2014

Από το ArcadiaPortal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια