ΑρχικήΑΡΘΡΑΚάλεσμα από το Παναρκαδικό Σωματείο Οικοδόμων για το συλλαλητήριο στην Διεθνή Έκθεση...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Κάλεσμα από το Παναρκαδικό Σωματείο Οικοδόμων για το συλλαλητήριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,  ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5:30 Μ.Μ.

Το σωματείο μας χαιρετίζει το κάλεσμα Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων για πανελλαδικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 5.30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Το σωματείο μας, αφού πραγματοποίησε διευρυμένο ΔΣ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο. Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοτάξια και τα γιαπιά του νομού για ενημέρωση των συναδέλφων. Αποφασίσαμε να δρομολογηθεί λεωφορείο (χωρίς διανυκτέρευση) που θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου (με σχεδιασμό για αναχώρηση από Μεγαλόπολη και Τρίπολη) και θα επιστρέψει αμέσως μετά το συλλαλητήριο.

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές του νομού αλλά και κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τους ανέργους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, όλο τον λαό, να δώσουμε μαζικό, μαχητικό, αποφασιστικό «παρών» στο μεγάλο, παλλαϊκό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ.    
 
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6946528138, 6932919684
Email: oikodomoiarkadias@gmail.com



Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας:

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές,

Η επιτυχία της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας στις 24 Ιούνη είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη στην κλιμάκωση του αγώνα μας και στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για:

  • Μέτρα αντιμετώπισης της κλοπής των ενσήμων.
  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει το 7ωρο- 5ημερο-35ωρο, με αυξήσεις στα μεροκάματα.

Η Απεργία, που αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά τον αγώνα μας, στο πλευρό των συνδικάτων μας, που αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμή μας.

Γνωρίζουμε καλά ότι, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η μεγαλοεργοδοσία, ούτε οι δυνάμεις που διαχρονικά στηρίζουν την αντεργατική πολιτική πρόκειται να δώσουν τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που φέρουν την ευθύνη για την όξυνση των προβλημάτων μας, έχουν ψηφίσει όλους τους αντεργατικούς νόμους και βρίσκονται σταθερά απέναντι στις ανάγκες και τα συμφέροντα μας.

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη θα τις επιβάλουμε με τον αγώνα μας!

Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα κλιμάκωσης του αγώνα. Είναι ώρα η φωνή μας να ακουστεί πολύ δυνατά. Να φοβίσει την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους υποστηρικτές τους σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Ο οργανωμένος λαός, που αγωνίζεται και διεκδικεί, μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Μπορεί να καταγράψει νίκες που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας σήμερα και θα ανοίγουν νέους, πραγματικά ελπιδοφόρους δρόμους για το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας.

Καταλύτης των θετικών εξελίξεων μπορεί να γίνει το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη.

Οι Οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές σε όλη τη χώρα, προετοιμάζουμε από τώρα τη μαζική μας συμμετοχή στη μεγάλη αυτή εργατική διαδήλωση.

Τα Συνδικάτα μας δρομολογούν πούλμαν σε όλη τη χώρα, συγκεντρώνουν συμμετοχές ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους των άλλων κλάδων, με τους νέους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους διεκδικώντας όσα έχουμε ανάγκη.

Το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, το εργατικό- λαϊκό ποτάμι θα στείλει μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Κάτω από τα πανό των σωματείων μας, με τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις μας, θα διαδηλώσουμε μαζικά και θα στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε.

Δεν συμβιβαζόμαστε να αφήνουμε τα κόκαλά μας στους χώρους δουλειάς, για να θησαυρίζουν τα αφεντικά, ενώ εμείς παλεύουμε καθημερινά με την ακρίβεια, την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα.

Δεν συμβιβαζόμαστε να μετράμε καθημερινά νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας και οι κυβερνώντες παλιοί και σημερινοί μαζί με τους μεγαλοεργοδότες να μιλούν προκλητικά για την «κακιά στιγμή», επιχειρώντας να καλύψουν την εγκληματική πολιτική που τροφοδοτεί τη βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε να μας λένε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», να επικαλούνται δημοσιονομικούς περιορισμούς όταν πρόκειται για τις δικές μας ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια ευρώ διατίθενται στα ταμεία του ΝΑΤΟ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς στο όνομα μιας δήθεν «ισχυρής Ελλάδας». Αυτό που στην πραγματικότητα εξασφαλίζουν είναι περισσότερα κέρδη και νέες μπίζνες για τους λίγους. Για εμάς ο λογαριασμός γίνεται καθημερινά ελλειμματικός. Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ολοένα μεγαλύτερους κινδύνους και βλέπουμε τα προβλήματά μας να οξύνονται. Οι συνέπειες της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων, σμπαραλιάζουν τη ζωή μας.

Για να κερδίσουμε εμείς, πρέπει να χάσουν το κεφάλαιο, οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Συνάδελφοι,

Εμπιστευόμαστε τη δύναμή μας, τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους, με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές, προσπαθούν να μας κρατήσουν στον ρόλο του θεατή, καλλιεργώντας την αναμονή και την αυταπάτη ότι θα λύσουν εκείνοι τα προβλήματά μας. Μοιράζουν μεταξύ τους ρόλους, για να απορροφούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να διασφαλίζουν ότι, όποιος κι αν βρίσκεται στην κυβέρνηση, θα συνεχίζεται η ίδια πολιτική σε βάρος των εργαζομένων. Το «έργο» το έχουμε ξαναδεί. Τους γνωρίζουμε καλά, παλιούς και νέους. Έχουν ένοχο παρελθόν, παρόν και στον ίδιο αντεργατικό προσανατολισμό θα βαδίσουν στο μέλλον.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Η δύναμη του εργατικού – λαϊκού αγώνα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για εξελίξεις που θα υπηρετούν τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων.

Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές μαζί με τις οικογένειες μας να δώσουμε το παρόν στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ.

Το Δίκιο δεν χαρίζεται. Κερδίζεται, γίνεται πραγματικότητα με τον αγώνα μας!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Χωρέμη 2026 – Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρεμαίων, «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»  διοργανώνει και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι...

Λευκή Νύχτα στη Μεγαλόπολη την Τρίτη 4 Αυγούστου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «Ο Φιλοποίμην» προσκαλεί όλους τους δημότες, καθώς και τους επισκέπτες...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Μονή Κολοκοτρώνη Εκκλησούλας Αυγούστου 2026

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Κολοκοτρώνη στην Εκκλησούλα Μεγαλόπολης, ανακοινώνεται το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img