Με αισθήματα αγάπης και πατρικής μέριμνας προς τη νεότητα, η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως έχει προγραμματίσει την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικηφόρου, το πρωί της Παρασκευής 15ης Μαΐου 2026 στη Μεγαλόπολη και στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, υπέρ φωτισμού, ενισχύσεως και επιτυχίας των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα απευθύνει πατρικό λόγο προς όλους τους διαγωνισθησομένους νέους και νέες της Μητροπόλεώς μας, εκφράζοντας την αγάπη και τη στήριξη της Εκκλησίας στον αγώνα τους, ενώ θα αναπεμφθούν δεήσεις υπέρ υγείας, φωτισμού και ενδυναμώσεως αυτών.
Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν προσευχητικώς στην ιερά αυτή σύναξη, ώστε όλοι μαζί να ζητήσουμε τη Χάρη και την ευλογία του Θεού για τα παιδιά μας, τα οποία δοκιμάζονται σε μία σημαντική περίοδο της ζωής τους. Καλούνται, επίσης, τα παιδιά, αλλά και όσοι από τους μεγαλυτέρους επιθυμούν, να προετοιμασθούν κατάλληλα για να κοινωνήσουν.
Η τοπική μας Εκκλησία βρίσκεται πάντοτε κοντά στη νεότητα, συμμερίζεται τις αγωνίες και τις δυσκολίες της και εύχεται ολόψυχα κάθε πρόοδο και ευλογία στη ζωή των νέων ανθρώπων.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως










