ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στις εκδηλώσεις εορτασμού συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας...

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στις εκδηλώσεις εορτασμού συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας στην ΙΜ Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Η Πελοποννησιακή Γερουσία που εξελέγη από τη συνέλευση της 26.5.1821 που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Καλτεζών ανήκει στα όργανα, περιφερειακής εμβέλειας τα οποία αντικατέστησαν τους τοπικούς οργανισμούς κατά τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης, όπως το Αχαϊκόν διευθυντήριον και η Μεσσηνιακή σύγκλητος.

Εκτός από την Πελοποννησιακή Γερουσία περιφερειακοί οργανισμοί όπως ο οργανισμός της Δυτικής χέρσου Ελλάδος και της Νομικής διατάξεως της Ανατολικής χέρσου Ελλάδος είχαν την ευθύνη της διεύθυνσης των επαναστατικών πραγμάτων, διατηρώντας παράλληλα τον απόλυτο έλεγχο των επαρχιών μέχρι την εγκαθίδρυση κεντρικής Διοίκησης κατά την πρώτη Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου.

Στην ουσία επρόκειτο για μια συντεταγμένη απόπειρα των τοπικών παραγόντων να διατηρήσουν την εξουσία που απολάμβαναν επί Οθωμανικής κυριαρχίας, αντιτιθέμενοι στην άφιξη του Δημητρίου Υψηλάντη ως πληρεξούσιου του Γενικού Επιτρόπου της Αρχής του αδελφού του Αλέξανδρου.

(Συλλογή ελληνικής παλιγγενεσίας τόμος 1 αρ. εγγράφου 449 σελ. 449-450 βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων).

 Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Τζιούμη, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας παρευρέθηκε δια αντιπροσωπίας της με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Μπένο Παναγιώτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Τσούτσουβα Χρήστο και Παγιώτα Παναγιώτη. Στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης
Ο Γενικός Γραμματέας Πισιμίσης Ιωάννης
Υπεύθυνος Τύπου & Επικοινωνίας Λουρδής Γεώργιος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια