ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Μεγαλόπολη πρέπει να πάρει απαντήσεις. Και πρέπει να απαιτήσει να τις...

Η Μεγαλόπολη πρέπει να πάρει απαντήσεις. Και πρέπει να απαιτήσει να τις πάρει.

Στην Καθημερινή της Κυριακής 29 Αυγούστου , σε συνέντευξή του ο υπουργός κ. Χατζηδάκης δήλωνε: Η προσπάθεια απολιγνιτοποίησης θα ξεκινήσει με τις μονάδες Αμύνταιο Ι και Αμύνταιο ΙΙ , συνολικής ισχύος 600 MW, αλλά και τη μονάδα Μεγαλόπολη ΙΙΙ, ισχύος 300 MW .

Στις 3 Σεπτεμβρίου το Καφενείο της Μεγαλόπολης δημοσίευσε την σχετική είδηση και φωτογραφία της δήλωσης:

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε από το βήμα του ΟΗΕ ότι μέχρι το 2028 θα έχουν κλείσει όλες οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Εδώ στην Μεγαλόπολη έπρεπε να περάσουν 40 ημέρες για να αντιληφθεί η δημοτική αρχή ποια είναι η πρόθεση , ποιες είναι οι αποφάσεις.

Έγινε λοιπόν χθες Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η συνάντηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης με τον κ. Χατζηδάκη. Μια συνάντηση που όμως μας είπε αρκετές φορές ο κ. Χριστογιαννόπουλος , την είχε ζητήσει για να αποκρυσταλλώσει τις απόψεις του υπουργού. Έπρεπε να περάσουν 40 ημέρες, να γίνουν τόσες πολλές δηλώσεις , να γίνουν ανακοινώσεις , έπρεπε να το ακούσει από κοντά ο κ. Δήμαρχος για να το καταλάβει. Λες και υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να του έλεγε κάτι διαφορετικό. Πάλι καλά όμως , τουλάχιστον ο Δήμαρχος είχε μαζί του και το ομόφωνο ψήφισμα του συμβουλίου , που και αυτό με το ζόρι πάρθηκε. Αλλιώς θα είχε πάει απλά μια βόλτα στην Αθήνα απλά για να ακούσει αυτό που όλοι ήξεραν. Και που όλοι του το έλεγαν στα συμβούλια.

Ο κ. Χατζηδάκης λοιπόν στην συνάντηση τους είπε από κοντά στον Δήμαρχο μας ότι:

Η Κυβέρνηση επιλέγει η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης να είναι η πρώτη λιγνιτική που κλείσει. Και αυτό θα γίνει σε 8 μήνες από τώρα. ( Έχω αφαιρέσει τον ένα μήνα που χάσαμε μέχρι να αποκρυσταλλώσει ο κ. Δήμαρχος τι θα κάνει ο κ. Χατζηδάκης).

Η Κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει την μονάδα 4 πολύ πριν το 2035 και μάλιστα υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι μπορεί να είναι και τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το 2028 πάντως θα έχει κλείσει.

Η Κυβέρνηση λοιπόν με τις αποφάσεις της, χωρίς να έχει κανένα απολύτως σχέδιο, επιλέγει τον ξαφνικό θάνατο για την Μεγαλόπολη.

Αλήθεια ο κ. Βλάσης έχει να μας πει τίποτα για αυτή την απόφαση; Γνώριζε ο Βουλευτής μας τον Ιούλιο ότι το κόμμα του ετοιμάζει μια τόσο δυσάρεστη έκπληξη; Συμφωνεί ο κυβερνητικός Βουλευτής μας με τις αποφάσεις που δίνουν την χαριστική βολή στην περιοχή μας, μόνο και μόνο για να κονομήσουν κάποιοι μεγαλοεπενδυτές που θα φτιάξουν μονάδες αερίου και ΑΠΕ;

Γιατί η πραγματικότητα αυτή είναι. Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να σκοτώσει την Μεγαλόπολη για να κονομήσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα.

Και εμείς τι κάνουμε; Θα προσπαθήσουμε τώρα να προλάβουμε τι; Θα έρθει λέει ο Υφυπουργός και αργότερα ο κ. Χατζηδάκης.

Θα μας πει κανένας τους γιατί επιλέγουν να κλείσουν τόσο σύντομα την 3 μονάδα; Γνωρίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι η 3 μονάδα είναι από τις πιο φθηνές; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η απόφαση;

Θα μας πει κανείς γιατί δεν επιστρέφουν οι θυγατρικές στην μητρική ΔΕΗ και κάθε μέρα χρεώνονται με χιλιάδες ευρώ; Θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι υπεύθυνος που δεν ανανεώθηκαν οι άδειες των μονάδων; Ποιος φταίει που έσβησαν οι μονάδες και κάθε μέρα γράφουν ζημιές μεγάλων χρηματικών ποσών; Φταίνε οι τοπικοί διευθυντές; Φταίνε τα μέλη του ΔΣ της θυγατρικής; Φταίει η διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα; Η μήπως φταίει το Υπουργείο; Πρέπει λοιπόν να μας το απαντήσουν και αυτό!! Γιατί τα χρήματα που χάνονται είναι ΔΗΜΌΣΙΟ ΧΡΉΜΑ !!

Θα μας πει κανείς τι θα γίνει με τον λιγνίτη που υπάρχει; θα θαφτεί; θα γίνουν αποκαταστάσεις εδαφών;

Θα μας πει κανείς τι θα γίνει με την Τηλεθέρμανση; Γιατί να επενδύσει ένας πολίτης σε μια λύση που του χρόνου μπορεί να μην υπάρχει; Τι θα γίνει με όλους αυτούς που έχουν πρόσφατα πληρώσει εκατοντάδες ευρώ; Και μην μου πει κανείς ότι θα προλάβουμε του χρόνου να έχουμε βρει και να έχουμε κατασκευάσει λύση.

Θα μας πει κανείς γιατί θυμήθηκαν τώρα ότι δεν υπάρχουν άδειες για τις μονάδες 3-4; Και αλήθεια πόσες άλλες δράσεις και εργοστάσια λειτουργού χωρίς περιβαλλοντικούς όρους; γιατί ξαφνικά ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ αποφασίστηκε το λουκέτο στην Μεγαλόπολη;

Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά ερωτήματα. Και εμείς 40 ημέρες τώρα τι κάνουμε; Περιμέναμε να αποκρυσταλλώσουμε απόψεις .

Και θα έρθει σε λίγες μέρες κλιμάκιο της ΔΕΗ και του Υπουργείου να αποκρυσταλλώσουν και αυτοί τις δικές μας διαθέσεις. Εμείς τι θα τους πούμε; Θα ζητήσουμε απαντήσεις; η απλά θα τους δεχθούμε σαν καλούς επισκέπτες και θα τους κάνουμε μια πολύ όμορφη ξενάγηση;

Επειδή λοιπόν έχει τελειώσει ο χρόνος μας. Έχει διάθεση κανείς στην Μεγαλόπολη να ασχοληθεί σοβαρά; Θα αφήσουμε στην άκρη τα παιχνιδάκια ;

Η Μεγαλόπολη πρέπει να πάρει απαντήσεις. Και πρέπει να απαιτήσει να τις πάρει. Καλές οι συναντήσεις και η παρεούλα αλλά δεν υπάρχει χρόνος. Τώρα θέλει πράξεις.

Θα περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τι θα γίνει στην ανοιχτή σύσκεψη που ετοιμάζει ο Δήμος Μεγαλόπολης. Ποιοι θα έρθουν , τι θα μας πουν. Και βέβαια έχουμε χορτάσει από μεγάλα λόγια και αναλύσεις, από έργα μηδέν όμως μέχρι τώρα. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο με τις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές αρχές και τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια