ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Μεγαλόπολη "κοιμάται" και στην Ευρώπη αποφασίζουν για τις χρηματοδοτήσεις της μεταλιγνιτικής...

Η Μεγαλόπολη “κοιμάται” και στην Ευρώπη αποφασίζουν για τις χρηματοδοτήσεις της μεταλιγνιτικής εποχής.

Σε εξέλιξη ο διάλογος στο Ευρωκοινοβούλιο για τη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών

Στην Ευρώπη συζητάνε σήμερα , γίνονται σχεδιασμοί και λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον των περιοχών που η οικονομία τους βασιζόταν στον λιγνίτη και που πλέον θα υποστούν σημαντικά προβλήματα στο προσεχές μέλλον.


Η Μεγαλόπολη ήδη βιώνει αυτά τα προβλήματα , όμως εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, αφού αντί να συμμετέχουμε και να κάνουμε προτάσεις, αντί να σχεδιάζουμε, το μόνο που μας νοιάζει είναι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, να λοιδορούμε τους διπλανούς μας, να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Το μόνο που μας νοιάζει είναι ποιοι θα κάτσουν στις επόμενες καρέκλες!

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά στην Ευρώπη, στην Μεγαλόπολη το μεγάλο θέμα είναι ποιοι θα είναι υποψήφιοι τον Μάιο, και οτιδήποτε άλλο άσχετο!!

Και όταν όλα θα έχουν τελειώσει , τότε πάνω στη “καμμένη γη” θα συνεχίσουμε με το να ρίχνουμε πάλι ο ένας την ευθύνη στον άλλον.
Όλα αυτά χρόνια έγιναν μεγάλα λάθη, ας καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί, δικοί μας και δικοί τους, υπάρχουν μόνο αυτοί που νοιάζονται για το μέλλον όλων μας και αυτοί που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους. Και σας διαβεβαιώ ότι όλοι βρίσκονται σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις παρατάξεις. Αυτοί πρέπει να είναι απέναντι μας και πρέπει να τους αποκαλύψουμε, να τους μάθουν όλοι, να φροντίσουμε να πάνε σπίτι τους και να μας αδειάσουν την γωνιά.

Σε όσους λοιπόν αναρωτιούνται , τι με έχει πιάσει, γιατί γράφω έτσι, τι ρόλο παίζω και “πως την έχω δει”, τους απαντάω με την είδηση που ακολουθεί…Πράγματα συμβαίνουν που μας αφορούν αλλά εδώ κοιμόμαστε όρθιοι!

Η είδηση λοιπόν αναφέρει:

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο 50 περιφέρειες που η οικονομία τους βασίζεται στον άνθρακα και ανήκουν σε 12 διαφορετικές χώρες, αντιμετωπίζουν την πρόκληση της μετάβασης σε μια εποχή με λιγότερο άνθρακα.
Αν και το Ευρωκοινοβούλιο είχε προτείνει να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους το ταμείο για τη δίκαιη μετάβαση των κοινωνιών αυτών, αυτό δεν αποτυπώθηκε στις προτάσεις της Κομισιόν για το Πακέτο της Καθαρής Ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο δείπνο εργασίας, με συμμετοχή Ευρωβουλευτών και θεσμικών φορέων, που θα επικεντρωθεί στα εργαλεία χρηματοδότησης της μεταλιγνιτικής εποχής.

Δείτε την σελίδα από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ενέργεια ΕΔΩ

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,831ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια