ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Το 2012 η Αδελφότητα & η Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας κατέθεσαν πρόταση στην UNESKO & τον ΟΗΕ να καθιερωθεί η 20η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η επιλογή αυτής της μέρας προέκυψε μετά από συζήτηση διαφόρων προτάσεων διότι :

α) Εικάζεται ,χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί, ότι αυτή την μέρα γεννήθηκε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

β) Αυτή την μέρα έγινε η 1η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια και

γ) Βρίσκεται ανάμεσα στην μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων & της Μάχης της Κρήτης.

Στην Ελλάδα εκπονήθηκε Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση στις 27/4/16 . Θα πρέπει να ψηφισθεί ο Νόμος για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και να προωθηθεί το Θέμα από την Εθνική Επιτροπή της UNESKO στην διάσκεψη των Εθνικών Επιτροπών των άλλων κρατών προκειμένου ηUNESKO να θεσμοθετήσει την πρόταση.

Παρά το ότι η διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί πολλά κράτη και φορείς ,κυρίως εκτός Ελλάδος, πραγματοποιούν εκδηλώσεις με στόχο την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Στην Ελλάδα , αν και το σύνολο των Ο.Τ.Α και πολλά Παν/κα Τμήματα της χώρας έχει τεθεί υπέρ αυτής της προτάσεως , οι εκδηλώσεις υποστήριξης είναι υποτονικές έως ανύπαρκτες.

Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών θεωρεί ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε στην ευόδωση αυτής της προτάσεως και για τον λόγο αυτό ζητάμε και την δική σας συμμετοχή.

Τα γεγονότα που υποστηρίζουν την ημερομηνία επιλογής είναι τόσο σημαντικά και πλούσια σε περιεχόμενο που επιτρέπουν σε όλους μας να πραγματοποιήσουμε μία ενδιαφέρουσα δράση που θα εμπεριέχει και αναφορές στην Ελληνική Γλώσσα.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img