ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ενότητα και η σύνθεση είναι τα κρίσιμα "στοιχήματα" του νέου Δημάρχου...

Η ενότητα και η σύνθεση είναι τα κρίσιμα “στοιχήματα” του νέου Δημάρχου Μεγαλόπολης

Πολλοί συμπολίτες μας , με ρωτάνε συνέχεια γιατί δεν γράφουμε τίποτα στο Καφενείο για τις εξελίξεις μετά τις δημοτικές εκλογές στην Μεγαλόπολη.

Με ρωτούν επίσης τι βλέπω να γίνεται και πως θα λειτουργήσει η δημοτική αρχή με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη και τις λεπτές ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο.

Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση από κανέναν , θα σας πω ότι δεν γράφουμε κάτι στο καφενείο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι να γραφτεί.

Ο νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος αυτή την περίοδο προφανώς θα ενημερώνεται αφού υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής αρχής. Ήδη έχει γίνει γνωστή μια συνάντηση που είχε ο κ. Χριστογιαννόπουλος με τον νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων επίσης δεν έχουν προβεί σε καμία κίνηση και από ότι φαίνεται θα περιμένουν να δουν τις κινήσεις του νέου Δημάρχου.

Άπαντες οι δημοτικοί μας άρχοντες περιμένουν επίσης να δουν ποια θα είναι η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει και αν γίνουν αλλαγές στον νόμο του Κλεισθένη σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει με τους δημάρχους που δεν έχουν πλειοψηφία και πως θα παίρνονται οι αποφάσεις. Όμως αυτές οι αλλαγές αν γίνουν θα είναι πολύ αργότερα από τον Σεπτέμβριο.

Το πιο πιθανό είναι ότι εξελίξεις στα δημοτικά θέματα θα αρχίσουν να υπάρχουν από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και μετά. Σίγουρα η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. θα πρέπει να γίνει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Μετά τις εκλογικές διαδικασίες η πόλη της Μεγαλόπολης βρίσκεται σε μια περίεργη καμπή. Από την μια τα προβλήματα με τις πωλήσεις των μονάδων και από την άλλη τα νέα δεδομένα μετά τα αποτελέσματα που έχουν μοιράσει πολύ περίεργα τους συσχετισμούς.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος είναι δήμαρχος με 8 συμβούλους, ο κ. Μιχόπουλος είναι αντιπολίτευση με 9 και ο κ. Τσιριγώτης επίσης αντιπολίτευση με 8. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει 2 συμβούλους και όλοι αναρωτιούνται πως θα λειτουργεί το νέο συμβούλιο.

Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο “στοίχημα” για τον νέο Δήμαρχο. Να ενώσει , να μπορέσει να συνθέσει με τις άλλες παρατάξεις και να μπορεί το συμβούλιο να παίρνει αποφάσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενώσει και τους πολίτες που όπως όλοι μας είδαμε και στις 2 Κυριακές μοιράστηκαν στην επιλογή τους στην κάλπη. Οι ευθύνες της ενότητας και της σύνθεσης βέβαια βαρύνουν όλους τους άρχοντες μας αλλά οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον νέο Δήμαρχο.

Εγώ λοιπόν αυτό βλέπω και αυτό ακούω και από όσους πολίτες συναντώ και συνομιλούμε. Όλοι αναμένουν και εύχονται ο νέος Δήμαρχος να μπορέσει να κερδίσει από την αρχή αυτό το “στοίχημα” , να υπάρχει η συναίνεση που όλοι προεκλογικά διατυμπάνιζαν και να δοθεί μια θετική προοπτική για την περιοχή μας.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια