ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΔΕΗ θα κλείσει! Γιούπι, θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι!

Η ΔΕΗ θα κλείσει! Γιούπι, θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι!

Η μαμά ΔΕΗ θα κλείσει γιατί διαρκώς σαν πουλάκια είχαν ανοιχτά τα στόματα, τόσες μονάδες και ζητούσαν φαγητό.

Η ΔΕΗ, λένε, θα κλείσει!

Ένα πέπλο, ευτυχίας, θα καλύψει ολάκερη την πόλη και μάλλον το χαίρεστε από τώρα καθότι δεν βλέπω πανικό, όταν σας συναντώ στο δρόμο, στα μάτια σας, ούτε και πορείες, διαμαρτυρίες στους δρόμους παρατηρώ να οργανώνονται!

Θα δημιουργήσουμε επιτέλους μια πόλη από τη μια μεριά μέχρι την άλλη πλήρης ευτυχίας, νέο μοντέλο θα είναι και θα μας ζητάνε απ’ τα εξωτερικά τη μεθοδολογία  του και όλα τα παρακλάδια, θα είμαστε ένα παράδειγμα προς μίμηση και προς εξέταση βεβαίως – βεβαίως.

Γιατί όλα αυτά; Θα προσπαθήσω να περιγράψω με όσο ρεαλισμό έχω σαν δημιουργική ποιήτρια και συγγραφεύς πάνω απ’ όλα! (Βλέπω μερικούς να χασκογελάτε αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί σας στην παρούσα φάση, έχω άλλα σχέδια να αναπτύξω)

Αρχικά… θα ξημερώνει ο ήλιος τη μέρα και δεν θα είσαι αναγκασμένος να ακούς και να υποφέρεις απ΄ το ανελέητο κουδούνισμα του ξυπνητηριού, το οποίο και έχει αντικατασταθεί πλέον απ’ το κινητό, με εκείνη την βάρβαρη ώρα στις 6 το πρωί όταν ήσουν πρωινός… ή πλέον θα απολαμβάνεις όλο το πρωινό σου όχι όπως παλιά όταν ήσουν νυχτερινός και ξόδευες όλη τη μέρα κοιμισμένος και ροχαλίζοντας, να ακούει όλη η οικοδομή! Θα απολαμβάνεις όλο το πρόγραμμα της τηλεόρασης χωρίς διακοπές, εξόν τις διαφημίσεις, όχι όπως παλιά που δεν προλάβαινες γιατί ήσουν απογευματινός! Πρώτα πρώτα δεν θα είσαι αναγκασμένος να ακολουθείς αυτό το βάρβαρο πρόγραμμα της κυλιόμενης βάρδιας πότε πρωινός, πότε βραδινός, πότε απογευματινός. Παλιά ξύπναγες και δεν ήξερες ούτε τι μέρα είναι, ούτε τι βάρδια είσαι!

Οι υπεύθυνοι καταστημάτων –διατηρούντες καθίσματα επί πεζοδρομίου, θα ησυχάσουν επιτέλους από τη διαρκή μουρμούρα  «τραπεζοκαθίσματα μέχρι τα πεζοδρόμια, τι κατάσταση είναι αυτή!» γιατί οι περισσότεροι θα αναγκαστούν να αλλάξουν τόπο εργασίας, οπότε και δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν τόσα καθίσματα διάσπαρτα έξω γιατί θα μείνουν στην πόλη όσοι θα απασχολούνται ως μόνιμοι στη ΔΕΗ, δεν είναι και λίγοι αυτοί, θα μπορούν να συντηρούν τα εναπομείναντα κέντρα διασκέδασης και ψυχικής ανάτασης.

Οι υπάλληλοι απασχολούντες και Κυριακές δεν θα χρειάζεται πλέον να εργάζονται με τόση συχνότητα,  γιατί δεν θα υπάρχει τόση ζήτηση, καθότι  στους πολίτες που θα παραμείνουν εδώ, θα τους αρκεί το πενθήμερο να καλύψουν τις όποιες ανάγκες τους, ορίστε οικονομία και στο κεφάλαιο που δεν θα πληρώνει έξτρα ένσημα και μπόνους.

Έχει ανοίξει πλέον και ο κλάδος κατασκευών αλλά σε άλλες πόλεις γιατί σε ετούτη μελλοντικά θα καλύπτεται η ζήτηση απ’ την πληθώρα της προσφοράς μιας και όπως είπαμε παραπάνω, καλά εγώ είπα, θα υπάρχουν άδεια οικήματα και διαμερίσματα, ού με το τσουβάλι! Καλά θα είναι πολύ σούπερ θα επιλέγεις αυτό που σου αρέσει και ανοίγει την ψυχή σου, όχι όπως τώρα που ψάχνεις ένα διαμέρισμα 2άρι και είσαι αναγκασμένος να επιλέξεις κάτι που δεν καλύπτει τα γούστα σου… βέβαια αν θα είναι έρημη πόλη τι να κάνεις και εσύ τώρα στην ερημιά..

Το  πιο σούπερ δεν  το σκεφτήκαμε! Θα υπάρχει άνθηση παλιών επαγγελμάτων, γιατί τα νέα θα έχουν πεθάνει αφού η πόλη θα μεγαλώνει ηλικιακά, θα είναι μια πόλη συνταξιούχων, οι μόνιμοι της μαμάς ΔΕΗ  μιας και η νεολαία, το ποσοστό της οποίας θα μειώνεται γιατί οι γονείς θα επιλέγουν έναν καλύτερο τόπο για μια καλύτερη ζωή γα τα παιδιά. Για σκεφτείτε και βρείτε από τώρα τι δουλειά θα κάνετε στο μέλλον, όσοι αρνηθείτε να εγκαταλείψετε ετούτα τα άγια μέρη, ποτισμένα με διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις τόπους.

Αφήστε δε που θα ακούγονται οι ντουντούκες και οι σειρήνες των περιπολικών και της άμεσης δράσης πιο συχνά, (ενώ διαμαρτύρεστε τώρα) καλέ όχι λόγω κλοπών και διαρρήξεων, ουφ, αυτά σε άλλες πόλεις, πιο πεινασμένες, εδώ θα τρέχουν να χωρίζουν κόσμο λόγω καβγάδων. Να σας μεταφέρω το σκεπτικό… θα έχουν μείνει μόνο οι μόνιμοι, αυτοί οι μόνιμοι έχουν παιδιά, θα είναι σε ευμενέστερη θέση οικονομικά από τους υπόλοιπους εναπομείναντες, όλο και κάποιοι θα σκαρφιστούν τους προικοθήρες, ε, και εκεί πάνω θα υπάρχουν καυγάδες γιατί νύφες και γαμπροί πλούσιοι δεν θα υπάρχουν πολλοί! Αχ, θα σφάζονται για τα πόδια του νιου και της νιας, σαν τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης!

Αχ, τι ωραία που θα ερημώσει η πόλη και θα αδειάσουν οικήματα, θα αρχίσει ξανά το πράσινο να αποκτάει την παλιά του θέση, όλο και μεγαλύτερα λιβάδια λουλουδιασμένα θα αντικρίζουμε τα πρωινά της άνοιξης και θα γεμίζουν τα πνευμόνια μας με καθαρό αέρα!

Θα είναι μια πόλη ζεν!

Να μην ξεχάσουμε να ζητήσουμε μελλοντικά από την UNESCO να μας χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς!

(εδώ που τα λέμε μη το γελάτε, μπορούμε να ζήσουμε ως έτσι, μνημείο δηλαδή, ως η πρώτη πόλη με λιγνίτη που έπεσε τελευταία χάριν της παγκόσμιας εξέλιξης, για δείτε λίγο ως τουριστική ατραξιόν… )

Αχ, ελπίζω να σας ξύπνησα, ήσυχα και τρυφερά,  τα μελλοντικά σχέδια.

Γιατί τα δικά μου τα έκανα εικόνα, θα παίρνω τα πινέλα μου και θα ξοδεύω ώρες στα λιβάδια και θα ζωγραφίζω, θα τα φωτογραφίζω, θα τα εξυμνώ μέσα απ΄τα κείμενά μου και τα ποίηματά μου!

Πάρτε και εσείς καλέ μιαν απόφαση!

Εύη Γκάλαβου από το ptolemaidanews.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια