ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΗ έρευνα για τις υποκλοπές, δείχνει την αμερικανική πρεσβεία!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Η έρευνα για τις υποκλοπές, δείχνει την αμερικανική πρεσβεία!

Η εξέταση τεσσάρων από τα κινητά-σκιές που χρησιμοποιήθηκαν στις υποκλοπές σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή φαίνεται ότι οδηγεί στην αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία των ερευνών και οι αυτουργοί που καλύπτονται πίσω από την διπλωματική ασυλία
Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.
Πάντως ακόμα και αν ασκηθούν διώξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς οι εργαζόμενοι της πρεσβείας (και κάθε πρεσβείας), καλύπτονται από διπλωματική ασυλία.

Ωστόσο η ελληνική Δικαιοσύνη αναζητά τυχόν συνεργούς στην Ελλάδα, οι οποίοι αν εντοπιστούν θα λογοδοτήσουν.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εισαγγελία με τη συνδρομή τεχνικών της Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών, εντόπισε την πορεία των 14 τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις παρακολουθήσεις.

Τέσσερα από τα τηλέφωνα, αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ωστόσο τα στοιχεία που δόθηκαν, ανήκαν σε ανύπαρκτο πρόσωπο! Το κρίσιμο σημείο της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι η εισαγγελέας Εφετών εστίασε στην πορεία των συγκεκριμένων κινητών, αναθέτοντας στους τεχνικούς να ακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία. Διαπιστώθηκε ότι ένα από τους κατόχους, αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η σύνδεση αυτή χρησιμοποιόταν από το 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.

Οι κλήσεις που οδήγησαν στην πρεσβεία

Η ΕΥΠ από το 2005 ανέφερε στο πόρισμά της, ότι είχε εντοπίσει δυο κλήσεις από καρτοκινητό-σκιά προς τηλεφωνική σύνδεση της TΙΜ (σήμερα Wind).

Όταν ζητήθηκε άρση απορρήτου, η εταιρεία απάντησε  ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει για ένα μήνα (έως τον Ιούλιο του 2004), χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια κλήση.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ, αποκάλυψε ότι η σύνδεση αυτή είχε επικοινωνήσει, με τα καρτοκινητά που χρησιμοποιήθηκαν στις παρακολουθήσεις, με μια δεύτερη σύνδεση της TIM, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας Εφετών ανακάλυψε ότι το κινητό, που ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TIM.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτός που χρησιμοποιούσε τη συσκευή της Vodafone και αυτός που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας TIM ήταν το ίδιο πρόσωπο ή συμμετείχαν στην ίδια ομάδα παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση γνωρίζει για τα αποτελέσματα της έρευνας από τις αρχές του καλοκαιριού και φέρεται αποφασισμένη να την προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ και το NEWS247

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img