ΑρχικήΑΡΘΡΑΕύη Τατούλη: Την επόμενη ημέρα των εκλογών όλοι οι πολίτες της Αρκαδίας...

Εύη Τατούλη: Την επόμενη ημέρα των εκλογών όλοι οι πολίτες της Αρκαδίας πρέπει να εμπιστευτούν πρόσωπα

Η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης με τους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο.

Η κυρία Τατούλη ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε έργο σε μία δύσκολη περίοδο. «Οι οικονομικοί δείκτες προηγούνται της πραγματικότητας. Οι οικονομικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί ισχνά. Αυτό θέλει χρόνο να αποτυπωθεί. Ασφαλώς και έγιναν σφάλματα. Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις τη διαχείριση σε παρατάξεις που δεν έχουν εκφράσει κανένα ρεαλιστικό επιχείρημα για την πορεία του τόπου. Η κυβέρνηση της προηγούμενης περιόδου διαχειρίστηκε μία πολύ δύσκολη κατάσταση».

Η διαπραγμάτευση δεν είναι ένας ημίθεος

«Όσον αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης, έχουμε αναγάγει τη διαπραγμάτευση σε έναν ημίθεο. Υπήρχε η κακή διαπραγμάτευση, η καλή και μία καλύτερη διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση είναι ένα τεχνικό εργαλείο.  Εκείνο το οποίο παίζει ρόλο να αντιληφθούμε, είναι ότι η Ευρώπη είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός. Δεν υποκύπτει σε ριζοσπαστικές πιέσεις. Η Ευρώπη αλλάζει από οικονομικά μεγέθη. Πρέπει πολύ γρήγορα να σταθούμε στα πόδια μας και είμαστε ισότιμοι εταίροι. Αλλά δεν υποκύπτει σε πιέσεις», τόνισε η κυρία Τατούλη.

Η Εύη Τατούλη είπε μεταξύ άλλων ότι «ο ελληνικός λαός θυσίασε τα κεκτημένα πολλών δεκαετιών για να φτάσει να λέει η Μέρκελ ότι θα μείνει η Ελλάδα εντός ευρωζώνης. Αυτό έγινε από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και όχι από τον ριζοσπαστικό λόγο του κυρίου Τσίπρα».

Χρειάζεται εξορθολογισμός των μέτρων

«Εφόσον πάνε καλύτερα τα οικονομικά μας, ασφαλώς και χρειάζεται εξορθολογισμός των μέτρων. Δεν είναι δυνατόν ένα καλύβι στις Κολλίνες να έχει την ίδια τιμή με μία απέναντι έπαυλη; Τι γίνεται με τα αγροκτήματα; Με τα μικρά κτίσματα που βρίσκονται εντός αγροκτημάτων; Ξεκινώ από αυτή τη βάση, που είναι ρεαλιστική και αληθής. Όλα έχουν μία βάση σε θεσμικές αλλαγές. Δεν είναι δυνατόν να έχεις έναν υπουργό Οικονομίας που φέρνει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή και κανείς Βουλευτής να μην μπορεί να επέμβει. Αν είναι διαφορετικά να μην ψηφίζουμε για 300 Βουλευτές αλλά για 20 υπουργούς και υφυπουργούς», τόνισε η κυρία Τατούλη.

[blockquote style=”1″]Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διγλωσσία[/blockquote]

«Τι είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Μην πληρώνετε τις τρέχουσες δόσεις σας. Και μετά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Δηλαδή την επόμενη των εκλογών θα καταρρεύσουν τα δημόσια έσοδα; Αυτή η διγλωσσία που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα στελέχη πρέπει να μας προβληματίζει», υπογράμμισε η κυρία Τατούλη.

[blockquote style=”1″]Ο ρόλος του βουλευτή είναι να καταθέτει και δημιουργικές προτάσεις[/blockquote]

«Ο ρόλος του βουλευτή έχει να καταθέτει και κάποιες δημιουργικές προτάσεις. Προϋποθέτει και τεχνική κατάρτιση. Η διάκριση των εξουσιών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Από εκεί και πέρα ο βουλευτής είτε ανελίσσεται σε υπουργό, είτε όχι, ο βουλευτής πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Εγώ λέω το εξής ότι αναξιόπιστοι πολιτικοί είναι διεσπαρμένοι σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Το θέμα είναι να εμπιστευτούμε εκείνον τον πολιτικό χώρο, που οι αρχές του είναι πιο κοντά στο δικό μας χώρο», ανέφερε ακόμη η υποψήφια βουλευτής. «Ο ρόλος του βουλευτή είναι να κάνει τις δικές του προτάσεις. Όπως είναι δομημένος ο κοινοβουλευτισμός, η κάθε κυβέρνηση φτιάχνει μία ραχοκοκαλιά πολιτικών. Ο κάθε βουλευτής οφείλει να συμβάλει σε μία δημιουργική κατεύθυνση. Έτσι είναι και τα κομματικά στελέχη χρήσιμα στην παράταξή τους. Και έχουμε δει στη σημερινή εποχή πώς τα κόμματα ξεφτίζουν πολύ γρήγορα. Εκείνα τα στελέχη που ωφελήθηκαν τα μάλα από τις παρατάξεις τους, είναι εκείνα που φυγομαχούν και προσπαθούν να κρατήσουν τις παρατάξεις τους μικρές και δεν θέλουν με τίποτα να ανοίξουν στην κοινωνία. Παρατάξεις χωρίς πολίτες γίνονται κόμματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», προσέθεσε ακόμη η Εύη Τατούλη.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών όλοι οι πολίτες της Αρκαδίας πρέπει να εμπιστευτούν πρόσωπα.

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να ψηφίσει Εύη Τατούλη, η υποψήφια Βουλευτής απάντησε:  «Έχω μιλήσει ιδιαίτερα για την Αρκαδία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική. Η Αρκαδία είναι στο μεταίχμιο της μεγάλης αλλαγής. Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές υποδομές. Οι υποδομές είναι η βάση της πραγματικής οικονομίας. Σε αυτές τις υποδομές πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη. Θεωρώ ότι οι αλλαγές έρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων πρέπει να μεταφερθεί. Είναι μία προσέγγιση που θα θελήσω να κάνω μαζί με άλλους συναδέλφους μου. Η συγκρότηση υπερκομματικών επιτροπών είναι κάτι που πρέπει να το δούμε με μεγάλη προσοχή. Βουλευτές από όλα τα κόμματα να μπορούν να συνεργάζονται σε μία νομοθετική παρέμβαση. Το κέντρο υγείας πρέπει να υπάγεται στο δήμο και με κάποια εποπτεία της περιφέρειας και όχι στο κεντρικό υπουργείο.  Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το πώς η κεντρική εξουσία πρέπει να στέκεται δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να κάθεται ισότιμα. Και όχι έξι ημέρες πριν από τις εκλογές να κάνουμε θεαματικές κινήσεις και να κουνάμε και επιδεικτικά το δάκτυλο, όταν είμαστε διαχρονικά απόντες».

Και συνέχισε: «Ανήκουμε στο μέλλον. Είμαστε νέοι άνθρωποι και φέρνουμε νέες πολιτικές για τον τόπο. Η Τρίπολη θα γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική και σε σχέση με την Αθήνα με το αεροδρόμιο. Από την άλλη πλευρά χρειάζεται στην επόμενη Βουλή να ενταχθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και εμείς ως φερέλπιδες πολιτικοί χρειάζεται να πούμε ρεαλιστικές λύσεις. Στο μπλοκάκι πρέπει να βρούμε μία τεχνική λύση για να επιδοτήσουμε την ασφάλεια του νέου επαγγελματία την πρώτη πενταετία της άσκησης του επαγγέλματός του. Γιατί αλλιώς μαθαίνουμε στο νέο τη μαύρη εργασία και τον βγάζουμε από την κοινωνία. Τον κάνουμε παράνομο χωρίς να θέλει. Αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει και εκείνος να επιβιώσει. Την επόμενη ημέρα των εκλογών όλοι οι πολίτες της Αρκαδίας πρέπει να εμπιστευτούν πρόσωπα», κατέληξε η κυρία Τατούλη.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ

Δελτίο Τύπου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,817ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,348ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια