ΑρχικήΑΡΘΡΑΕύη Τατούλη: Η ιστορία και τα στελέχη της παράταξης εγγύηση για τη...

Εύη Τατούλη: Η ιστορία και τα στελέχη της παράταξης εγγύηση για τη νέα γενιά πολιτικών

Τα χαρακτηριστικά της δικής της πολιτικής ατζέντας για την Αρκαδία και το ρόλο που θέλει να διαπραγματευτεί στο Κοινοβούλιο ανέπτυξε σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαηλιού στην Αρκαδική τηλεόραση η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία Εύη Τατούλη.

Αν δεν έχεις προτάσεις που καρποφορούν αποχωρείς

«Το λειτούργημα του πολιτικού είναι να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τον εαυτό του και την ιδιοτέλειά του» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Τατούλη περιγράφοντας πώς αντιλαμβάνεται την δική της πορεία εφόσον εκλεγεί. «Στο τέλος της ημέρας πρέπει να φέρνεις αποτέλεσμα. Ειδάλλως δεν έχεις καμία δουλειά στη Βουλή. Και αν βλέπεις ότι δεν έχεις προτάσεις που καρποφορούν να αποχωρείς» υπογράμμισε.

«Το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε μόνο του ;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Εύη Τατούλη, για να συνεχίσει. «Ή μήπως απαξιώθηκε από εκείνους, οι οποίοι ψηφίζουν ό,τι να ΄ναι,  χωρίς να έχουν διαβάσει ή χωρίς να έχουν αρθρώσει τον παραμικρό διαφορετικό λόγο και από την άλλη από εκείνους που λένε πάντα όχι. Τίποτα από τα δύο δεν είναι υγιές» κατέληξε.

Δίνω έναν αγώνα μακριά από το μηχανισμό ενός κλειστού γραφείου

Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το λειτούργημα που θα κληθεί να υπηρετήσει η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στην διαδικασία με την οποία διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών της: «Δίνω έναν αγώνα μακριά από τον μηχανισμό ενός κλειστού γραφείου. Συνομιλώ με τους πολίτες. Το να είμαστε  προφυλαγμένοι στους 4 τοίχους του γραφείου μας και εκεί να διαβαίνουν οι γενικοί κουμανταδόροι, ξέρετε αυτά δεν υπάρχουν πια. Θεωρώ ότι η ιδιοτέλεια πρέπει να μείνει έξω από αυτές τις εκλογές. Η εκλογική αναμέτρηση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αφορούν το μέλλον του τόπου. Και εκείνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι οι παρατάξεις υπάρχουν για να προσφέρουν στον τόπο και όχι για να συντηρούν τη δύναμη του ενός ή του άλλου».

Η επόμενη βουλή θα είναι ανανεωμένη κατά 70%

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία Εύη Τατούλη αναφέρθηκε και στην επόμενη βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και εκτίμησε ότι θα είναι ανανεωμένη κατά 70%. «Άνθρωποι με νέες ιδέες, άνθρωποι που θα μπορέσουν να κάνουν τη συναίνεση πράξη και όχι με τη λογική του ποιος θα είναι ο ηγέτης. Που θα μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όταν εκλέγουν. Δεν είναι ηλικιακό το θέμα» συνέχισε η κα Τατούλη, υπογραμμίζοντας «Ειλικρινά δε θυμάμαι από πότε έχουμε να ακούσουμε μία σοβαρή ιδεολογική ζύμωση στα εσωτερικά των κομμάτων. Όλες οι παρατάξεις θα έχουν το χρόνο τους να ζυμωθούν ιδεολογικά, να μπορέσουν να αναταχθούν ιδεολογικά και οι νέοι άνθρωποι που θα βρεθούν στην επόμενη Βουλή θα συνεισφέρουν σε έναν δημιουργικό διάλογο».

 

Η ιστορία και τα στελέχη της παράταξης εγγύηση για την νέα γενιά πολιτικών

Η Εύη Τατούλη στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά «Ο πρόεδρος του κόμματος σήμερα έκανε μία σημαντική προσπάθεια. Εργάστηκε σκληρά με συνεργάτες και ενίοτε χωρίς συνεργάτες. Οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι έγιναν λάθη. Αλλά και πάλι ποιος θα είχε την εμπειρία να διαχειριστεί μία τέτοια ανορθόδοξη κατάσταση χωρίς λάθη. Από την άλλη υπάρχουν και ιστορικοί ηγέτες της παράταξης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής».

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα λόγια της η υποψήφια βουλευτής  της ΝΔ στην Αρκαδία Εύη Τατούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι και εκείνος ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης, του οποίου η διαδρομή, η πολιτική του ιστορία είναι καταγεγραμμένη και μπορεί να αξιολογηθεί από όλους μας σήμερα» σημείωσε, για να τονίσει ότι «η επόμενη ημέρα της παράταξης μαζί με την εμπειρία όλων αυτών των ιστορικών στελεχών έχει νέα πρόσωπα, έχει ένα νέο πρόσωπο που θα μπορέσει να ξαναδώσει στην παράταξη το χαμένο της έδαφος μέσα στην κοινωνία. Εμείς είμαστε το μέλλον της παράταξης και ασφαλώς δε μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Μιλάω για όλους εκείνους που κάποτε την εμπιστεύτηκαν και σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την ψυχή της παράταξης. Αυτούς πρέπει να ξαναφέρουμε πάλι κοντά μας και αυτό είναι το μέλημά μας».

Σκεφτείτε να γίνει κάτι στην Ευρώπη και να μας βρει τόσο διχασμένους

«Το 2015 θα είναι δύσκολο για τη χώρα μας αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική. Είδαμε τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες. Οι Έλληνες πρέπει να γίνουμε πιο σοβαροί στην αντιμετώπισή μας. Σκεφτείτε να γίνει κάτι στην Ευρώπη και να μας βρει τόσο διχασμένους» ανέφερε στη συνέχεια η κα  Τατούλη,  υπογραμμίζοντας το θέμα της συναίνεσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Είδαμε ότι κάτι που φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι έγινε πραγματικότητα το προηγούμενο διάστημα. Η κόντρα του διπολισμού, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσβησε. Συγκυβέρνησαν. Αυτό ανοίγει το δρόμο για κάθε είδους συνεργασία» κατέληξε.

 

Καινοτόμες πολιτικές για την Αρκαδία

Αναφερόμενη στα προβλήματα της Αρκαδίας και τη προσωπική της προσέγγιση η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ Εύη Τατούλη περιέγραψε μια βιωματική της εμπειρία: «Ήμουν σε ένα χωριό της Γορτυνίας, βρέθηκα με πολύ νέα παιδιά που επιχειρούν να δουν τι θα κάνουν. Θα μπορούσαν ουσιαστικά να δημιουργήσουν μία συμμετοχική εταιρεία ανάμεσά τους η οποία θα έχει ως περιουσία τα στρέμματα της γης που έχουν και με την καθοδήγηση της περιφέρειας να μπορέσουν να καλλιεργήσουν αυτή τη γη με νέες καλλιέργειες όπως τα αρωματικά φυτά ή η ρίγανη. Σας το λέω αυτό για να σας πω ένα παράδειγμα ότι υπάρχει διάθεση για δουλειά. Ιδιαίτερα στα χωριά της Αρκαδίας. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει για τους κτηνοτρόφους μας. Καθετοποίηση της παραγωγής τους με ένα συσκευαστήριο, με τυποποίηση του προϊόντος τους. Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε διάθεση και γνώση και να βρεθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους.»

Οι πολίτες είναι οργισμένοι, άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως

Απαντώντας σε ερώτημα του κου Παπαηλιού για το αν θα αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη ο κόσμος στους πολιτικούς η κα Τατούλη σημείωσε: «Έχουν περάσει υπουργοί, στελέχη από αυτόν τον τόπο. Αναρωτιέμαι τι άφησαν σε αυτό τον τόπο. Ότι ορισμένοι συνέδραμαν στο αναπτυξιακό έργο των υποδομών, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως είδαμε και κάποιους άλλους που πέρασαν από θέση ευθύνης και μόλις έχασαν την θέση ευθύνης ήρθαν και δήθεν στεναχωριούνται για τα προβλήματα του τομέα ευθύνης τους, που δεν έλυσαν. Οι πολίτες είναι οργισμένοι, άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως. Δεν είναι όλοι το ίδιο και δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στον ίδιο κουβά. Η προσαρμογή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Αλλά να ξέρετε στο εξής δεν θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τη δύσκολη εποχή» .

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,831ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια