ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΕρώτηση Κόκκαλη στην Κομισιόν για την χρηματοδότηση της Δίκαιης Μετάβασης - Δυτική...

Ερώτηση Κόκκαλη στην Κομισιόν για την χρηματοδότηση της Δίκαιης Μετάβασης – Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη «παράδειγμα προς αποφυγήν στην Ευρώπη»

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την στρατηγική χρηματοδότησης των προτεινόμενων δράσεων που αφορούν στην ενίσχυση νέων και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και
γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Πέτρος Κόκκαλης επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη Μεγαλόπολη και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο. Από χθες, βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα. Στις δηλώσεις του τόνισε την απουσία ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης της Κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες κατά την εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Κοζάνη ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε έδωσε παραδείγματα δίκαιης μετάβασης στην Ευρώπη, Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΟΣΜΟΥ Λευτέρης Ιωαννίδης παρουσίασε τις θέσεις του ΚΟΣΜΟΣ. Παρέμβαση έγινε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΟΣΜΟΣ Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των προέδρων των ΕΒΕ, ΟΕΕ, ΤΕΕ και του Πρύτανη Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην Μετάβαση.

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε στην Φλώρινα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Βασίλη Χατζητιμόθεου, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ενέργεια. Συναντήθηκε επίσης με μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου της Φλώρινας και άκουσε τα παράπονα των νέων για το μέλλον της περιοχής.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ανήρτησε στις 19 Ιανουαρίου 2024, μέσω της 5ης Γραπτής Διαδικασίας του Σχεδίου Αξιολόγησης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» τα τέσσερα τεύχη εξειδίκευσης προτεινομένων δράσεων που αφορούν την ενίσχυση νέων και υφιστάμενων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται η θα δραστηριοποιηθούν σε τομείς προτεραιότητας των ΕΣΔΙΜ στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 1 του ΠΔΑΜ (Ενίσχυση και Προώθηση της Επιχειρηματικότητας) 1 .

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Συνάδει με το πνεύμα του Κανονισμού ως προς την προτεραιοποίηση χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η κατεύθυνση του 45.4% (€150 εκ.) της συνολικής χρηματοδότησης σε μεγάλες επιχειρήσεις;
  2. Συνάδει με τον Κανονισμό το κριτήριο του ελάχιστου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού των €500.000 που προβλέπεται στα δυο τεύχη εξειδίκευσης για τις ΜMΕ, με δεδομένο ότι το εν λόγω κριτήριο θα αποκλείσει την πλειοψηφία των τοπικών ΜMΕ;
  3. Συνάδει με το πνεύμα του Κανονισμού η απουσία του κριτηρίου της κλιματικής ουδετερότητας ως προς την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων;

Δελτίο τύπου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια