ΑρχικήΑΡΘΡΑΕορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, κυρία Χριστίνα Κουλούρη, η οποία ανέπτυξε σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, την ισότητα των φύλων και τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κύριος Παναγιώτης Μπένος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και στην ανάγκη διαρκούς αναγνώρισης της προσφοράς των γυναικών στην κοινωνία, την οικογένεια, την επιστήμη και τον δημόσιο βίο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κυρία Μανιώ Μάνεση, η οποία συνέβαλε με την παρουσία και την εμπειρία της στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις. Η Πρύτανις κυρία Χριστίνα Κουλούρη, με καταγωγή από το Βάστα Μεγαλόπολης, τιμήθηκε για την προσφορά της στον δημόσιο βίο και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΚΑΔΙΑΣ Α.Ο.Τ.Α., κύριος Παναγιώτης Βαλασόπουλος, της προσέφερε το νέο λεύκωμα που εκδόθηκε πρόσφατα και αναδεικνύει την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική ταυτότητα της επαρχίας Μεγαλόπολης.

Επίσης, βραβεύθηκε η κυρία Σοφία Παπασωτηρίου, με καταγωγή από την Πουρναριά Αρκαδίας, για την πολύτιμη προσφορά της στη μητρότητα ως μητέρα οκτώ παιδιών. Λόγω αδυναμίας να παραβρεθεί, το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους της οι κόρες της Κωνσταντίνα και Ευγενία, καθώς και η αδελφή της κυρία Ελένη Θεοδωροπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κύριος Νίκος Παπανικολάου, εκπρόσωπος του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ κυρίου Παύλου Χριστίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής κύριος Γεώργιος Βλάχος, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής κυρία Μαρία Κουρή, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα Αθηνών κυρία Δήμητρα Καλντεράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΚΑΔΙΑΣ Α.Ο.Τ.Α. κύριος Παναγιώτης Βαλασόπουλος, καθώς και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά διαχρονικά τη γυναίκα και τον πολυσχιδή ρόλο της στην κοινωνία και συνεχίζει να αναδεικνύει προσωπικότητες και παραδείγματα ζωής που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.

Για την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπένος
Η Γενική Γραμματέας Παρασκευή Μανιάτη

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Ραψομμάτη την 1η Αυγούστου

Το Σάββατο 1η Αυγούστου διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι στο Ραψομμάτη.

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης: Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλόπολης εκφράζουν τα θερμά τους...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img