ΑρχικήΓΟΡΤΥΝΙΑΕγκαίνια για το ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Εγκαίνια για το ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Τελετή έναρξης λειτουργίας του Νεοσύστατου ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας στο κτίριο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι.

Η σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, που αποτελεί πολλά χρόνια αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο με ονομαστούς τεχνίτες, ανήκει πλέον από τον Οκτώβριο του 2013 στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ως ΙΕΚ με 2 τμήματα και ΣΕΚ με 1 τμήμα. Στα εγκαίνια το παρών έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός ο οποίος παρά την αρχική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την σχολή στη Στεμνίτσα επενέβει ώστε η σχολή να μην κλείσει και να μείνει ανοιχτή και να προσφέρει στους νέους όλη την ομορφιά της τέχνης του ασημιού και του χρυσού.

Η Σχολή ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης από την οποία οι απόφοιτοι βγαίνουν με τις ειδικότητες του Τεχνικού Χειροποίητου Κοσμήματος – Σχεδιασμού Κοσμήματος και Τεχνικού Παραγωγής Κοσμήματος. Από τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία είναι για αποφοίτους Γυμνασίου (έως 20 ετών)θα γίνει ένα τμήμα Τεχνικού Αργυροχρυσοχοΐας.

Στην σεμνή αυτή τελετή οι φοιτητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας μίλησαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο, στους οποίους δόθηκαν και αναμνηστικά.

Από το ArcadiaPortal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,828ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια