ΑρχικήΑΡΘΡΑΔ.Παπαδόπουλος: Μου έλεγαν 6 εκ. ευρώ σου αφήνει ο γιατρός και βρήκα...

Δ.Παπαδόπουλος: Μου έλεγαν 6 εκ. ευρώ σου αφήνει ο γιατρός και βρήκα χρέος 150 χιλιάδες ευρώ!

Μου έλεγαν έξω, ότι είσαι τυχερός δάσκαλε, 6.000.000 ευρώ σου αφήνει ο γιατρός! Και βρίσκω μείον 150 χιλιάδες ευρώ!!
Αυτή είναι η αναφορά που έκανε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος και προκάλεσε αίσθηση  στο κλείσιμο της χθεσινής συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015!

Ο Διονύσιος Παπαδόπουλος ανέφερε τα παραπάνω λόγια , διαβάζοντας τα τελικά νούμερα στον σχετικό πίνακα που υπάρχει στο σχέδιο που κατάρτισαν οι υπηρεσίες του Δήμου.

20141216_144126
ο πίνακας με σημειωμένα τα 2 ποσά που ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος

Μάλιστα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε ότι υπάρχει επιπλέον και ένα πρόστιμο περίπου 750.000 ευρώ στην Δημοτική επιχείρηση, κάτι που επίσης ανέφερε και ο Κώστας Μιχόπουλος.

Δευτέρα χθες 15 Δεκεμβρίου και το Δημοτικό συμβούλιο της Μεγαλόπολης συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης έκανε μια γρήγορη τοποθέτηση λέγοντας ότι η νέα δημοτική αρχή αναγκάζεται να φέρει για ψήφιση έναν προϋπολογισμό που αποτελεί πολιτική επιλογή της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Και αυτό γιατί ο νόμος , αυτό προβλέπει και δεν αφήνει τα χρονικά περιθώρια για να καταρτιστεί νέος. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι τον πρώτο μήνα του 2015 θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές και ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα είναι πολύ διαφορετικός.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εισηγητής , Φουσέκης Ιωάννης ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο προς ψήφιση. Από τα λεγόμενα του κ. Φουσέκη σημειώσαμε τα εξής στοιχεία:

Από 14 εκατ. ευρώ που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν έργα το 2014 υλοποιήθηκαν τελικά μόνο το 1 εκατ. ευρώ γιατί δεν υπήρχε ωριμότητα στα έργα.

Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και διευκρινίσεις και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Μπούρας ζήτησε να μπει τέλος φωτιζόμενων χώρων στον Μορέα και να μπει τέλος ύδρευσης στις γεωτρήσεις της ΔΕΗ. όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ σε αυτό το θέμα. Επίσης μίλησε για το νοικοκύρεμα που είχε γίνει τα τελευταία χρόνια στον δήμο επί θητείας του και τόνισε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού που βλέπει είναι ένας  μνημονιακός προϋπολογισμός.

Ο Ιωάννης Γεωργακόπουλος επεσήμανε το γεγονός ότι το σχέδιο που έρχεται για ψήφιση είναι κατά μεγάλο μέρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και θα περιμένει να δει και να κρίνει τις αλλαγές που θα΄έρθουν. Ανέφερε ότι η παρούσα δημοτική αρχή στην ουσία θα κάνει διαχείριση των προηγουμένων επιλογών.

Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος για ακόμη μια φορά μίλησε καθαρά πολιτικά ενώ στην δευτερολογία του ζήτησε όλα τα λεφτά του Ε.Α.Π.  να πάνε για την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης και οι πολίτες να μην πληρώνουν τίποτα για την χρήση της. Επίσης ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε αναφορά και για τα ποσά που δαπανώνται σε δικηγόρους.

Μετά είχαμε τις ομιλίες του κ. Τσιριγώτη , Μιχόπουλου ενώ υπήρχε και μια σύντομη παρέμβαση της κ. Γαλάνη και του κ. Μανιάτη.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης είχε μια έντονη κόντρα με τον Παναγιώτη Μπούρα για ακόμη μια φορά , ειδικότερα όταν ο κ. Μπούρας κατηγόρησε τον κ. Τσιριγώτη ότι μαζί με κάποιους πολιτικούς του φίλους του μπλόκαρε το έργο της Τηλεθέρμανσης. Η απάντηση του κ Τσιριγώτη ήταν άμεση ότι αυτό δεν ισχύει και ότι ο Παναγιώτης Μπούρας έχει τους ίδιους πολιτικούς φίλους και μάλιστα στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα του κ. Ρέππα αλλά και του κ. Τσιλιβή.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του  Σπύρου Τσιριγώτη ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν έχει απόθεμα αλλά χρωστάει κιόλας , για να λάβει στην συνέχεια την απάντηση από τον Παναγιώτη Μπούρα ότι το χρηματικό υπόλοιπο που ανέφερε ο Τσιριγώτης είναι λάθος και θα το πούμε αυτό σε άλλο συμβούλιο.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης τόνισε μεταξύ άλλων…

Αν δεν υπήρχε το λιγνιτόσημο ο Δήμος Μεγαλόπολης θα ήταν στο Κόκκινο θα υπήρχε πρόβλημα!

Σχετικά με το νοικοκύρεμα  περιμέναμε να δούμε υπόλοιπο 6.000.000 ευρώ  και έχουμε βεβαιωμένες οφειλές 6.150.000  ,  άρα έχουμε έλλειμμα!!

Δεν υπάρχει νοικοκύρεμα υπάρχει διαχείριση!  Τον Γενάρη θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές.

Έχουμε πληρώσει 1.000.000 σε μελέτες και μελέτες δεν έχουμε!

Η συζήτηση κράτησε περίπου 4 ώρες, όλα όσα ειπώθηκαν είναι αδύνατο να σας τα μεταφέρουμε, όμως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης την εισήγηση και όλες τις τοποθετήσεις.

Τελικά τον προϋπολογισμό ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και όλοι οι άλλοι καταψήφισαν , δίνοντας την αφορμή στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο να κλείνει την συζήτηση με μια σκληρή επίθεση σε όλες τις αντιπολιτεύσεις, δείτε στο βίντεο τι είπε:

Παπαδόπουλος: μου έλεγαν 6 εκατ. σου αφήνει ο γιατρός – και βρήκα 150 χιλιάδες χρέος!!

___________________________________________________________________

Διονύσιος Παπαδόπουλος – Έναρξη συζήτησης

___________________________________________________________________

Γιάννης Φουσέκης – εισήγηση

___________________________________________________________________

Τοποθέτηση Παναγιώτη Μπούρα

___________________________________________________________________

Τοποθετήσεις Ι.Γεωργακόπουλου και Π.Λαμπρόπουλου

___________________________________________________________________

Τοποθέτηση Σ. Τσιριγώτη

___________________________________________________________________

Τοποθέτηση Κ.Μιχόπουλου

___________________________________________________________________

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια