Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΔιον.Παπαδόπουλος: Τυχόν οριζόντιες περικοπές στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος να μην επηρεάσουν τα ενταγμένα...

Διον.Παπαδόπουλος: Τυχόν οριζόντιες περικοπές στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος να μην επηρεάσουν τα ενταγμένα έργα της Μεγαλόπολης

Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ένα ζήτημα το οποίο ενδέχεται να εξελιχθεί εξαιρετικά δυσμενώς για πολλούς δήμους της χώρας και βέβαια και για τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές παραδοχές, το Πρόγραμμα Στήριξης των Δήμων για έργα υποδομής, ένα καινοτόμο, ευέλικτο και άκρως αποδοτικό πρόγραμμα που οργανώθηκε την διετία 2017-2018 ως “ΦιλόΔημος”, δεν έχει επιτύχει ακόμη την (απαραίτητη) νέα χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. Αντικειμενικά το Πρόγραμμα τίθεται εν κινδύνω.

Τυχόν αρνητικές εξελίξεις στην πορεία του Προγράμματος θα αφορούν άμεσα, και σε μεγάλο βαθμό, και τον Δήμο μας. Το 2018-19 διεκδικήσαμε με συγκεκριμένες προτάσεις και επιτύχαμε την ένταξη σπουδαίων έργων μεγάλης αναγκαιότητας για τον Δήμο, εκτός της προμήθειας μηχανημάτων έργου:

1.Εγκατάσταση Συστήματος Απομακρυσμένου Ελέγχου και Διαχείρισης του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου, προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

2.Αναβάθμιση Λειτουργίας Βιολογικού Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ.

Ειδικά για το μεγάλο ζήτημα του Βιολογικού, από το καλοκαίρι του 2019, έχουμε πλέον την επίσημη ολοκληρωμένη μελέτη για την υλοποίηση του έργου, μετά την έγκριση της πρότασής μας τον Μάρτιο του 2019, για μια οριστική λύση του χρόνιου προβλήματος των εγκαταστάσεων.

Τα συγκεκριμένα έργα προγραμματίστηκαν, διεκδικήθηκε η ένταξή τους και κερδήθηκαν μετά από πραγματικό αγώνα της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου. (Καίρια ήταν και η βοήθεια, για την επιτυχή ένταξη, του ειδικού συνεργάτη στο Υπουργείο Εσωτερικών, Μαρίνου Ρουσιά.) Είναι κρίμα να κινδυνεύσει η συνέχιση της υλοποίησής τους από πιθανές αρνητικές εξελίξεις στο Πρόγραμμα σε γενικό, πανελλαδικό επίπεδο.

Είναι απαραίτητο, τώρα, για να μην βρεθούμε  πάλι να σπεύδουμε εκ των υστέρων, το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση ώστε ο Δήμος μας να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών: Τα εγκεκριμένα και υλοποιούμενα έργα της πληττόμενης από την βίαιη απολιγνιτοποίηση Μεγαλόπολης, κατ’ εξαίρεσιν, να μην επηρεαστούν από τυχόν καταργήσεις ή οριζόντιες περικοπές που ενδεχομένως θα επιβληθούν μελλοντικά στο Πρόγραμμα ‘’ΦιλόΔημος’’.

Διονύσης Παπαδόπουλος
πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια