ΑρχικήΑΡΘΡΑΔιαμαρτυρία γονέων και μαθητών για το κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ σε Τρίπολη...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για το κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη (pics,vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης, καθηγητές ειδικοτήτων, γονείς και μαθητές της Αρκαδίας τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας κ. Πάνος Ζαφειρόπουλος παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο δύο Τμημάτων του Επαγγελματικού Λυκείου Τρίπολης και ενός Τμήματος του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλόπολης, στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Υπουργείο το σχολικό έτος 2024-2025 δεν θα λειτουργήσουν στην Τρίπολη οι ειδικότητες «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» καθώς και ο τομέας «Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» και στην Μεγαλόπολη δεν θα λειτουργήσει το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος ζήτησε από τον κ. Μανδρώνη και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό που θα ενημερωθεί σε επόμενη φάση, να εγκριθεί η λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων στην Αρκαδία, τονίζοντας ότι βρίσκονται στην τρίτη φάση οι ηλεκτρονικές εγγραφές και οι εγγραφές ίσως αυξηθούν.

Οι μαθητές δεν μπορούν να αλλάξουν τμήμα , ούτε να πάνε σε άλλο νομό, ή πόλη

Από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο δυο ολιγομελών τμημάτων.

Στο σχολείο μας έχουμε καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων, που αξίζει να αναφέρουμε ότι λειτουργούσαν κανονικά έως σήμερα.

Πρόκειται για αντιεκπαιδευτική και άδικη απόφαση που το ΥΠΑΙΘΑ πρέπει να την πάρει το συντομότερο πίσω. Κανένα από τα παιδιά μας να μην στερηθεί την ειδικότητα/τομέα που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει…

Ο κ. Γιαννόπουλος μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και ο κ. Βοργιάς μέλος του ΔΣ μίλησαν για την αδικία, που θα γίνει αν κλείσουν τα παραπάνω τμήματα, δίνοντας τον λόγο στους άμεσα ενδιαφερόμενους, μαθητές και γονείς.

Οι γονείς και οι μαθητές, μίλησαν για την αναγκαιότητα να ανοίξουν τα τμήματα των ΕΠΑΛ στην Μεγαλόπολη και την Τρίπολη έστω και με λίγους μαθητές, αφού η μετακίνηση μαθητών από νομό σε νομό ή από πόλη σε πόλη είναι αρκετά κοστοβόρα διαδικασία και χρονοβόρα.

Τέλος ο κ. Μανδρώνης αφού άκουσε τις παραπάνω τοποθετήσεις, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μην χρειαστεί να κλείσουν τα παραπάνω τμήματα.

«Για εμάς προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση όλων των μαθητών και αυτό γίνεται έμπρακτα με την μεταφορά των μαθητών από το σπίτι τους στο σχολείο. Ο περιφερειάρχης θα κάνει την όχληση στον υπουργό Παιδείας για να μην κλείσουν τα τμήματα»

Είμαστε δίπλα στους γονείς και τους μαθητές για να μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να σπουδάσουν στο τμήμα που θέλουν

δείτε το σχετικό βίντεο από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img