ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΔημήτρης Σιέμπος: Με αποφάσεις του 2020 η επιβολή προστίμων στον Κανονισμό Ύδρευσης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Δημήτρης Σιέμπος: Με αποφάσεις του 2020 η επιβολή προστίμων στον Κανονισμό Ύδρευσης

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία με ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής, γίνεται αναφορά  ότι για πρώτη φορά από την ψήφιση του κανονισμού ύδρευσης πριν 12 χρόνια, επιβάλλονται αυστηρές διατάξεις, με επιβολή προστίμων.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή  με την 126/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και την 214/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,καθόρισε το ύψος προστίμων για διάφορες παραβάσεις του Κανονισμού Χρήσης και Λειτουργίας Συστημάτων Ύδρευσης Δήμου Μεγαλόπολης. Ενδεικτικά αναφέρω, σύνδεση στο δίκτυο χωρίς υδρομετρητή 500€, σύνδεση ιδιωτικής παροχής σε κρουνούς 300€ κ.α. Και έγινε το 2020, αφού μέχρι τότε δεν είχαν καθοριστεί από κανένα δημοτικό συμβούλιο.

Την ίδια εποχή επιβλήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα πρώτα πρόστιμα. Το πρώτο πρόστιμο, κατά διαβολική σύμπτωση, επιβλήθηκε σε κάτοικο τοπικής κοινότητας, όπου στις δημοτικές εκλογές του 2023 η δημοτική παράταξη της νυν μείζονος αντιπολίτευσης και τότε Δημοτικής Αρχής (Βήμα στο Αύριο), έλαβε μηδέν (0) ψήφους. Θέλω να ελπίζω ότι έκτοτε, έχουν επιβληθεί και άλλα πρόστιμα,με δεδομένο την διαπίστωση της δημοτικής αρχής ότι γίνονται εκτεταμένες υδροκλοπές.

Νομίζω ότι, αξίζει να τονιστεί, ότι το έτος 2022, με την ενεργειακή κρίση σε πλήρη εξέλιξη, πιέζοντας ασφυκτικά τον προϋπολογισμό του Δήμου Μεγαλόπολης, καταφύγαμε σε μέτρα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, με μεγάλο πολιτικό κόστος, προκειμένου αφενός να ανταπεξέλθουμε οικονομικά και αφετέρου να μην επιβαρύνουμε τους πολίτες με αύξηση των τελών. Και τα καταφέραμε, όταν όμοροι και μη δήμοι με την επίκληση της ενεργειακής κρίσης αύξαναν τα δημοτικά τέλη.

Τελειώνοντας, με ικανοποίηση διαβάζω για την πρόθεση της δημοτικής αρχής για την συνέχιση των προσπαθειών τις είσπραξης των χρεών προς τον δήμο. Είθε, να μην αρκεστεί μόνο στα χρέη ύδρευσης, αλλά και στα υπόλοιπα είδους χρεών. Άλλωστε, είναι πάγια η άποψή μου, ότι ο δήμος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και η διαχείριση των χρημάτων των δημοτών απαιτεί φειδώ, σεβασμό και δικαιοσύνη, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

Δημήτρης Σιέμπος
Τέως Αντιδήμαρχος Δ. Μεγαλόπολης”

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.

Τατούλης: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει προκλητικά να μοιράζει γενναίες αυξήσεις στον κομματικό της στρατό στην Αυτοδιοίκηση

Μητσοτάκης: «Αυξήσεις  στους μισθούς του «κομματικού στρατού» της Αυτοδιοίκησης!» Την ώρα που η ελληνική κοινωνία...

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img