ΑρχικήΔΕΗΔΕΗ: Περικοπές 40 εκατ. ευρώ φέτος σε υπερωρίες, εκτός έδρας!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΗ: Περικοπές 40 εκατ. ευρώ φέτος σε υπερωρίες, εκτός έδρας!

Περικοπές της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, σε υπερωρίες και σε εκτός έδρας, δηλαδή στα μη σταθερά μισθολογικά κόστη, θα κάνει φέτος η ΔΕΗ, σύμφωνα με την επιστολή που έχει στείλει από τον Ιανουάριο στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.

Ήδη, από το Μάρτιο του 2010, με τους νόμους του υπ. Οικονομικών που έβαλαν μαχαίρι στους μισθούς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, οι απολαβές στη ΔΕΗ μειώθηκαν από 15% ως και 50% στα πολύ υψηλά μισθολογικά κλιμάκια, ποσό που αθροιστικά ανήλθε σε 220 εκατ. ευρώ.
Όταν λοιπόν το Δεκέμβριο του 2010, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολές στους επικεφαλής των εισηγμένων ΔΕΚΟ, ζητώντας τους να πάρουν μέτρα ανάλογα με εκείνα που αποφασίστηκαν για τις μη εισηγμένες- «συνυπολογίζοντας όμως τις πρόσφατες περικοπές που υπέστησαν οι απολαβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους προηγούμενους μήνες»- η διοίκηση της ΔΕΗ του απάντησε ότι έχει ήδη μειώσει κατά 220 εκατ. ευρώ τη μισθοδοσία της για το 2010, και πως αντίστοιχη θα είναι η μείωση και για το 2011.

Τι αναφέρει η επιστολή

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, επεσήμαινε πως το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να προβεί σε περικοπές στο μη μισθολογικό κόστος, και να εξοικονομήσει το 2011 από τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας, γύρω στα 40 εκ. ευρώ.
Πριν από δέκα μάλιστα ημέρες έγινε και νέα συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπ. Οικονομικών και της ΔΕΗ με αντικείμενο την παροχή κάποιων επιπλέον, πιο αναλυτικών στοιχείων, τα οποία και δόθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση «ο πρόεδρος της επιχείρησης δεν έχει λάβει νέα επιστολή από το υπουργείο Οικονμομικών για μείωση για νέες μισθολογικές περικοπές», σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν κατηγορηματικά κύκλοι της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...

ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚαλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να δώσουμε το...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img