ΑρχικήΑΡΘΡΑΔήλωση του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την μη προσέλευση των Αντιπολιτεύσεων στα Δημοτικά...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Δήλωση του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την μη προσέλευση των Αντιπολιτεύσεων στα Δημοτικά Συμβούλια

Για τρίτη συνεχόμενη φορά προσκλήθηκε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου μας για να συζητήσει και να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το νέο έτος.
Δυστυχώς, και αυτή τη φορά δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία, εξαιτίας της αποχής των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ο λόγος; Επικαλούνται πως το Δημοτικό Συμβούλιο δε μπορεί να συνεδριάσει νόμιμα, έπειτα από απόφαση που έλαβε το ΣτΕ για τη λειτουργία των οικονομικών επιτροπών των Δήμων.

Είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος στη Χώρα που δεν έχει ψηφίσει Προϋπολογισμό. Σε όλους τους Δήμους επικράτησε η σύνεση και η λογική που επιτάσσει τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους, με την ψήφιση των οικείων Προϋπολογισμών.
Προφανώς, στους λοιπούς Δήμους δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, όπως έχουμε στη Μεγαλόπολη.

Να σημειώσω ότι, εμείς λειτουργούμε με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου, δηλαδή καθόλα νόμιμα, που μας λένε ότι μέχρι την ψήφιση νέας νομοθετικής ρύθμισης και έκδοσης νέας εγκυκλίου, ισχύει ο υπάρχων νόμος. Άρα, σαφώς και δεν μπορούμε από μόνοι μας να επαναφέρουμε τον προηγούμενο.

Για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε η αντιπολίτευση του Δήμου μας, όπως είχε κάνει με την άρνησή της στο φυσικό αέριο…

Η καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού μοιραία εμποδίζει τη διάθεση πιστώσεων για απαραίτητες προμήθειες, υπηρεσίες, έργα καθώς και την πληρωμή οφειλών, που αφορούν και την τοπική αγορά.

Θα ήθελα να τονίσω ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, στις 7 Μαΐου 2018, δηλαδή με την προηγούμενη διοίκηση και εισηγητή τον κ. Τσιριγώτη, με ψήφισμά του ζητούσε την απόσυρση του νομοσχεδίου της απλής αναλογικής στους δήμους, δηλαδή αυτόν που τώρα υπερασπίζονται. Ψήφισαν χαρακτηριστικά τότε, για τον νόμο που σήμερα υπερασπίζονται, ότι ΄΄οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση΄΄.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ως Δημοτική Αρχή και τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσουμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Ευελπιστούμε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Για κάθε ημέρα καθυστέρησης, δε φέρουμε καμία ευθύνη.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...

ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚαλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να δώσουμε το...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img