ΑρχικήΑΡΘΡΑΓιώργος Παπαηλιού: Για την ετήσια εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Γιώργος Παπαηλιού: Για την ετήσια εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης

Η ετήσια εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης συνδέεται με τον προστάτη του, τον Άγιο Αθανάσιο. Χρόνια πολλά.

Η προστασία του Αγίου Αθανασίου προς τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεγαλόπολης και συνακόλουθα προς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις, τόσο από πλευράς της πολιτείας, όσο και από πλευράς της ίδιας της επιχειρηματικής κοινότητας. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Η πατρίδα μας, βιώνει μία πολλαπλή κρίση, την οποία η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι βιώνουν «στο πετσί» τους : (Κρίση) ακρίβειας, οικονομική, ενεργειακή, κοινωνική, αλλά και θεσμική.

Δεδομένου, ότι, εδώ και δεκαετίες, η Μεγαλόπολη (και η ευρύτερη περιοχή) είχε δομηθεί περί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, αντιμετωπίζει και το, υπαρξιακό γι΄ αυτήν, πρόβλημα της βίαιης διακοπής λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, xωρίς σχεδιασμό, σε χρόνο και με τρόπο που δεν επέτρεψε να υπάρξει τέτοιος (σχεδιασμός).

Οι επιμέρους ρυθμίσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Δίκαιης Μετάβασης», στην πραγματικότητα «Άδικης» είναι ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες, «αφήνοντας εκτός» τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επομένως, έστω και τώρα, επιβάλλεται οι διατιθέμενοι, ελάχιστοι, πόροι να μην «σκορπίζονται» «εική και ως έτυχε» αλλά να κατευθύνονται σε συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος.

Το μέλλον πρέπει να διαμορφωθεί από τους ίδιους τους Μεγαλοπολίτες.
Γι΄ αυτό (το μέλλον) οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες της πόλης και της περιοχής, πρέπει να έχουν βαρύνοντα-αποφασιστικό λόγο.
Κατά συνέπεια, είναι αναγκαίες, έστω και τώρα, η ενεργοποίηση-η ενεργός συμμετοχή τους και της οργανωμένης εκπροσώπησής τους, στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Όπως επίσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης, των νέων ανθρώπων (εργαζόμενων και άνεργων).

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img