ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑρνείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προτείνει χώρους για τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Αρνείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προτείνει χώρους για τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών – «Θα αποφασίσουμε εμείς» λέει ο Χρυσοχοίδης!

Στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έγινε γνωστό ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει τρία κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε κάθε περιφέρεια.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, αφού ο Περιφερειάρχης έλειπε στο εξωτερικό.
Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στα ΜΜΕ, η Ντίνα Νικολάκου είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζει ότι υφίσταται θέμα, αλλά δεν δέχεται αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, κρατώντας ξεκάθαρες αποστάσεις από το σχεδιασμό Χρυσοχοίδη.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μελέτη και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα κέντρα κράτησης των λαθρομεταναστών και μίλησε για προχειρότητα.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στις 2 Απριλίου.

Η αντιπεριφερειάρχης τέλος υπογράμμισε ότι το Υπουργείο, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση, πρέπει να ακούσει τις τοπικές κοινωνίες.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (όπως και από τις άλλες περιφέρειες) να προτείνουν χώρους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αυτά τα κέντρα.

Εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως διαφαίνεται, αρνηθεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία, τι προβλέπεται;
«Δίνουμε μια προθεσμία να μας προτείνουν. Εάν, όμως, δεν υπάρξουν προτάσεις τότε ο Νόμος θα συνταχθεί και θα υποβληθεί στη Βουλή από εμάς» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.
Και προσέθεσε: «… δεν είναι άμεσο τα τρία κέντρα ανά περιφέρεια. Είναι ένα θέμα μεσο-μακροπρόθεσμο. Το δεύτερο είναι ότι εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε μαζί στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν υπάρχουν φωνές οι οποίες δεν θέλουν στην περιφέρειά τους ενδεχομένως τέτοιου είδους δραστηριότητες, τότε οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους Έλληνες. Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει δίλλημα σε αυτό.»

Aπό την ιστοσελίδα ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img