ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπαγόρευση κυκλοφορίας - Δείτε πώς θα εφαρμοστεί με 3 εναλλακτικές: Δήλωση, φόρμα,...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Δείτε πώς θα εφαρμοστεί με 3 εναλλακτικές: Δήλωση, φόρμα, SMS

Δείτε τις τρεις εναλλακτικές για το πώς θα κυκλοφορούμε από τις επόμενες ώρες – Θα ισχύσει είτε από απόψε, είτε από αύριο το πρωί – Οι πολίτες θα μετακινούνται μόνον προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Δείτε τo διάγγελμα του Πρωθυπουργού:

Δείτε την ενημέρωση από την Πολιτική προστασία:

Από απόψε τα μεσάνυχτα ή από αύριο το πρωί θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. 

Τρεις είναι οι εναλλακτικές για τον τρόπο που θα κινούμαστε.

1. Ενα έντυπο που θα αναφέρει 6 λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθείς. Θα μοιάζει ως εξής:

entypo-metakinisis

2. Ενα SMS στο 13033, το οποίο θα μας στέλνει απάντηση.

3. Ο πιο απλός τρόπος: Ενα χαρτί που θα μπορεί να συμπληρώνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει και τι ώρα. Για παράδειγμα: Βγαίνω στις 10.30 πμ και πηγαίνω στο φαρμακείο. Μαζί με το χαρτί θα πρέπει να έχουμε και την ταυτότητά μας για να την επιδείξουμε αν μας ζητηθεί για έλεγχο στο δρόμο.

Σύμφωνα με όσα αναμένεται να ανακοινώσουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος θα επιτρέπονται μόνον μετακινήσεις προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19:00 στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι).

Οι πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν θα στέλνουν μηνύματα SMS προς τον αριθμό 13033 και εν συνεχεία θα δηλώνουν σε ειδική φόρμα το που θα κατευθύνονται, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις με τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για εφαρμογή του σχεδίου «Άρτεμις» με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας που εισέρχεται σε νέα φάση.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Χωρέμη 2026 – Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρεμαίων, «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»  διοργανώνει και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι...

Λευκή Νύχτα στη Μεγαλόπολη την Τρίτη 4 Αυγούστου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «Ο Φιλοποίμην» προσκαλεί όλους τους δημότες, καθώς και τους επισκέπτες...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Μονή Κολοκοτρώνη Εκκλησούλας Αυγούστου 2026

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Κολοκοτρώνη στην Εκκλησούλα Μεγαλόπολης, ανακοινώνεται το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img