Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνακοίνωση - Καταγγελία για τις πρακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού...

Ανακοίνωση – Καταγγελία για τις πρακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ακούστηκαν σημεία και τέρατα! Παρόντες ήταν όλοι οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και απουσίαζαν για πολλοστή φορά οι εκπρόσωποι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ).

Αυτοί που δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για την οργάνωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Αυτοί που μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη έβαζαν εμπόδια στους εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν μαζί με τα παιδιά τους.

Αυτοί που για την Πρωτομαγιά φέτος δεν έχουν οργανώσει τίποτα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, όταν σε όλη τη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο οργανώνονται μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αυτοί που κάνουν εκλογές σωματείων με νόθες διαδικασίες και υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους γι’ αυτό.

Αυτοί έχουν το θράσος να κάνουν επίθεση στα σωματεία που στηρίζουν το ΠΑΜΕ για να καλύψουν τις πομπές τους, έχουν το θράσος να επιτίθενται σε συνδικαλιστικά στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος και μάλιστα σε πρόεδρο μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες πανελλαδικά. Τους έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν οι παρατυπίες που έκαναν για την εκλογή αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αυτοί λοιπόν θέλουν να αποκλείσουν κάθε διαφορετική φωνή, κάθε σωματείο που προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Εξάλλου το επόμενο διάστημα στην περιοχή της ΒΙΠΕ Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που επιχορηγούνται με ζεστό χρήμα, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης, και θέλουν οι εργαζόμενοι να μην είναι οργανωμένοι και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Αυτός είναι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Γι’ αυτό δεν επιτρέπουν σε μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να έχει πρόσβαση στους φακέλους των σωματείων. Γιατί καταλαβαίνουν ότι θα αποκαλυφθεί πώς διεξάγουν τις εκλογές των σωματείων και πώς εκλέγουν αντιπροσώπους, ειδικά φέτος που είναι και οι εκλογές για νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Δεν θα τους περάσει!

Οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει τις πλάτες. Τώρα πρέπει και να αγωνιστούν για να μην περάσει η επίθεση που επιχειρούν στα σωματεία που είναι δίπλα τους.

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 1η Μάη στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30πμ στην πλατεία Πετρινού.

Τρίπολη 28/04/2023

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,831ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια