ΑρχικήΑΡΘΡΑΑδιέξοδο για την συλλογική σύμβαση στην ΔΕΗ - Ευθύνες στον Παναγιωτάκη ρίχνει...

Αδιέξοδο για την συλλογική σύμβαση στην ΔΕΗ – Ευθύνες στον Παναγιωτάκη ρίχνει η ΓΕΝΟΠ

Θ Ε Μ Α: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Κύριε Γενικέ, Σε απάντηση της από 30.3.2018 επιστολής σας στην οποία παρατίθενται το πλαίσιο των τελικών προτάσεων της Διοίκησης για τη σύναψη της νέας ΕΣΣΕ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Προκαλεί αρνητική εντύπωση η προσπάθεια της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε να τερματίσει μονομερώς τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την τακτική του «take it or leave it».

1. Ενώ σας έχουμε κοινοποιήσει με την από 22.2.2018 επιστολή μας για το ίδιο θέμα ότι μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η παροχή υγειονομικής περίθαλψης μέσω ασφαλιστικής κάλυψης και η κατάργηση των διατάξεων του ΚΚΠ/ΔΕΗ, βάσει των οποίων συμψηφίζεται η αποζημίωση λύσης της σύμβασης εργασίας με το εφάπαξ βοήθημα, αιτήματα τα οποία άλλωστε ετέθησαν και από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ και των Πρωτοβάθμιων ΣωματείωνΜελών μας.

2. Οι τροποποιήσεις του άρθρου 4 του ΚΚΠ/ΔΕΗ για την τακτοποίηση θεμάτων που έχουν ανακύψει αναφορικά με το νέο καθεστώς αδειών τεχνικού προσωπικού καθώς και την επέκταση της εξέλιξης όλων των κατηγοριών κατά ένα μισθολογικό κλιμάκιο, χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης, γιατί έτσι όπως παρατίθενται, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

3. Μας βρίσκει σύμφωνους η αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας στη ΔΕΗ Α.Ε (παρ. 9 της ΕΣΣΕ 1989) καθώς και η χορήγηση ημερήσιου επιδόματος πέντε ευρώ στους μισθωτούς που απασχολούνται αποκλειστικά με την κατά πρόσωπο εξυπηρέτηση πελατών (front office) στα καταστήματα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας.

4. Διαφωνούμε πλήρως με την κατάργηση της διάταξης της παρ. 4 του κεφ. Β της από 27.2.2015 ΕΣΣΕ προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. η οποία καταλαμβάνει το σύνολο του προσωπικού και την πρόθεση της Διοίκησης να χορηγήσει την παραπάνω παροχή μόνο σε 300 από τους 11.000 εργαζομένους της ΔΕΗ Α.Ε. γεγονός που εκμηδενίζει ουσιαστικά την παραπάνω παροχή και δημιουργεί συγκρούσεις μεταξύ του προσωπικού.

Κύριε Γενικέ, Το γεγονός ότι η σημερινή επιστολή σας που είχε αποδέκτες τον Πρόεδρο και Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη μας, κοινοποιήθηκε και στα προσωπικά e mail όλων των εργαζομένων της Επιχείρησης αποτελεί κίνηση υπονόμευσης του θεσμικού ρόλου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Πρωτοβαθμίων Σωματείων μελών μας που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων.
Γεν.Δ/ντη ΑΝ.ΠΟ ΔΕΗ Α.Ε κ. Γεώργιο Δαμάσκο

Με την τακτική της αυτή η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.: Προσπαθεί να δείξει στοιχεία αυστηρού Management, ενόψει της ανανέωσης της θητείας της που λήγει σε λίγες μέρες. Εφαρμόζει δήθεν κατά γράμμα την πρόταση περικοπών του καλοπληρωμένου Συμβούλου ΜcKinsey ξεκινώντας από την χορήγηση στους εργαζομένους της παροχής σε είδος, που προέβλεπε η προηγούμενη ΕΣΣΕ και που κοστίζει λιγότερο από 10.000.000 ευρώ, όταν η απαίτηση μείωσης των λειτουργικών δαπανών για την ΔΕΗ Α.Ε ξεπερνά τα 500 εκ. τον χρόνο!!!!
Τέλος τορπιλίζει τον διάλογο μεταξύ Κυβέρνησης και εργαζομένων εν όψει της επικείμενης πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Ο Πρόεδρος Γιώργος Αδαμίδης
Ο Γεν. Γραμματέας Αντώνης Καρράς

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια