ΑρχικήΑΡΘΡΑΌσα βλέπει η Καφετζού - Καρναβάλια και Μασκαράδες

Όσα βλέπει η Καφετζού – Καρναβάλια και Μασκαράδες

Φτάσαμε σιγά σιγά στις Απόκριες.

Πάντα αυτές οι μέρες όταν έρχονται, μικροί και μεγάλοι χαίρονται.

Γιατί σηματοδοτούν το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης. Επίσης γιατί η Μεγαλόπολη έχει το καρναβάλι της και έχει να πέσει πολύ γέλιο.

Βλέπετε – ειδικά στην Μεγαλόπολη – οι Απόκριες έχουν πάντα μια ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Μεγαλόπολη έχουμε πολλά καρναβάλια  όπως και μασκαράδες. Και δεν είναι μόνο αυτοί που θα δείτε να κυκλοφορούν 2 – 3 μέρες τώρα η μεθαύριο στην παρέλαση. Είναι και άλλοι που είναι γεννημένοι μασκαράδες και  κυκλοφορούν ανάμεσα μας όλο τον χρόνο.

“Μεγάλο δρόμο θα διαβείς”

Η Καφετζού έφτιαξε καφέ προχθές σε 2 ξένους και με μεγάλη αγωνία περίμεναν να τους πω τι βλέπω.

“Μεγάλο δρόμο θα διαβείς” φώναξα! Βλέπω ρε παιδί μου μια Συνδετήρια να πηγαίνει στο φλυτζάνι γύρω – γύρω. Αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν και πήγαιναν προς την Εθνική οδό. Είδα τον ξένο να έρχεται στην Μεγαλόπολη και να μπαίνει από τον καινούργιο δρόμο και να μην κάνει ολόκληρο γύρο. Μπήκε λοιπόν με την αμαξάρα του από την Εθνική οδό που ερχόταν από Αθήνα με 140 – 150 χιλιόμετρα στην νέα συνδετήρια και μέχρι να καταλάβει τι γίνεται η συνδετήρια έχει τελειώσει και ξαφνικά μπροστά του ο δρόμος αρχίζει να στενεύει και εμφανίζεται ένα μεγάλο STOP. Σε τόσες πόλεις έχει πάει ο φουκαράς , δεν του έτυχε ξανά τέτοιο πράγμα. Ευτυχώς τα φρένα έπιασαν και το αυτοκίνητο σταμάτησε, αλλιώς άντε να βρεις άκρη μετά ποιος φταίει που έγινε το τρακάρισμα.

Ευτυχώς όμως έγινε και αυτό το έργο και τώρα οι πολίτες δεν θα κάνουν ολόκληρο γύρο. Γύρους τώρα θα κάνουν μόνο όσοι έχουν κτήματα στην περιοχή αφού αυτοί που έκαναν τις μελέτες και αυτοί που πάλεψαν τόσα χρόνια να ανοίξει ο δρόμος , δεν είχαν καταλάβει ότι εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχουν δραστηριότητες. Οι οποίες  τώρα δυστυχώς αποκλείονται. Και οι πολίτες θα κάνουν αναγκαστικούς περιπάτους για να πάνε στα χωράφια τους. Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν μίλαγαν γιατί είχαν πιστέψει όσους τους καθησύχαζαν. Τώρα βέβαια – αποκριάτικα – πέφτουν οι μάσκες και η αλήθεια είναι δύσκολη.

Σημείωση: Όποιος βρει πόσες φορές έχει ανακοινωθεί η επανέναρξη εργασιών στην Συνδετήρια θα κερδίσει 3 μέρες χρήση της νωρίτερα.

Η νέα είσοδος πανούκλα και οι παλιές κούκλα!

Η νέα λοιπόν είσοδος σε λίγο θα είναι γεγονός. Και ελπίζουμε όλοι να είναι σωστή και ασφαλής αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε.  Οι παλιές είσοδοι βέβαια της πόλης που πρόσφατα ανακαινίστηκαν – όχι με ένα αλλά με δυο και τρεις σκασμούς ευρώ – είναι πραγματικά κούκλα. Αλλά όμως δεν είναι πλέον είσοδοι της πόλης. Μπερδεύτηκα τώρα. Και τότε γιατί τόσα έξοδα; Και ειδικά κάθε φορά που έρχομαι από την μεριά των Περιβολίων και βλέπω τα σβησμένα φανάρια και πόσο σκοτάδι έχει μέχρι να μπεις στην πόλη , ανατριχιάζω! Όχι τόσο από φόβο , κυρίως από δέος για τα τεράστια αυτά μυαλά που μελέτησαν – εξέτασαν και ψήφισαν αυτό το μνημιώδες έργο να γίνει ολάκερη αποκατάσταση αλλά να μην υπάρχει φωτισμός. Μάλλον είναι ένα έργο της ημέρας, το βράδυ δεν πρέπει να το βλέπει κανείς !!

Εισαγγελικοί λειτουργοί

Μεγάλος και τρανός εισαγγελέας επισκέφτηκε την Μεγαλόπολη και βέβαια βρήκε λίγο χρόνο να πιει το καφεδάκι του και να τα πει λίγο με την Καφετζού. Είχε έρθει να παραδώσει κάποια έγγραφα και να δωρίσει μια παιδική χαρά σε κάποιο χωριό. Τα χαρτιά τα παρέδωσε και ταλαιπώρησε πολλούς , αυτούς που τα διάβαζαν και αυτούς που τα άκουγαν. Κυρίως όμως αυτούς που έγραφαν.  Τελικά την χάσαμε την παιδική χαρά στο χωριό , χάσαμε την μπάλα από το διάβασμα, τον  εισαγγελέα όμως δεν βλέπω να τον χάνουμε. Δεν το βάζει κάτω.

Ο Ηγούμενος και ο προηγούμενος

Την φράση με τον Ηγούμενο και τον προηγούμενο την ξέρετε όλοι. Δεν αναφέρομαι σε αυτή. Καμία σχέση. Στην Μεγαλόπολη ήρθε ένας Ηγούμενος και από κοντά ήταν ένας προηγούμενος. όχι Ηγούμενος αλλά Δήμαρχος. Η Καφετζού έχει δει ότι ο προηγούμενος πάντα σχεδιάζει από νωρίς και έτσι κάνει τα πάντα για να γίνει το μετόχι στην  περιοχή του. Ίσως να έχει σχεδιάσει να μην είναι προηγούμενος στην επόμενη πενταετία αλλά να γίνει ηγούμενος. Και καλά θα κάνει λέω εγώ, να βρει την ησυχία του. Πέρα από την πλάκα, αν γίνει, η Καφετζού θα πάει μαζί του , να γίνει μοναχή, να λέει τον καφέ από το μοναστήρι.

Ευχαριστίες: Η καφετζού ευχαριστεί πολύ όλους όσους πέταγαν φωτιές από τα μάτια όταν διάβαζαν το προηγούμενο άρθρο της. Ειδικά αυτούς που άνοιγαν το στοματάκι τους και δεν ήξεραν τι έλεγαν. Αυτούς που απειλούσαν. Τους ευχαριστεί γιατί μαθαίνοντας όλα αυτά καταλαβαίνει  ότι είναι στον σωστό δρόμο. Και  που ξέρετε, μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να τα φέρει η τύχη να ασχοληθεί και πάλι μαζί τους.

Καλές Απόκριες φίλοι και φίλες μου. Και μην ξεχνάτε.

Τα καρναβάλια και οι μασκαράδες δεν είναι απαραίτητα αυτοί που θα συμμετέχουν στην παρέλαση μεθαύριο την Κυριακή. Οι πραγματικοί  ίσως είναι στις άκρες ανάμεσα στον κόσμο και παρακολουθούν.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανοησίες, κουτοπονηριές και κατινοξεράσματα. Κλασικός βλακίστας, που νομίζει πως κοι όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν στην ίδια συνομοταξία και ταΐζει σανό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια