Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΠΕΡΓΙΑΌλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη - Συγκέντρωση 10:30 π.μ....

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη – Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην Πλ. Πετρινού στην Τρίπολη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η φτώχεια, η ακρίβεια, η καταστολή, οι πλειστηριασμοί, ο πόλεμος, τα προβλήματα συνολικά που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια, έχουν αιτία. Είναι η δίψα για κέρδη και υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας γίνεται με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων καρχαριών που κερδίζουν από την παραγωγή τη διανομή την πώληση της ενέργειας.

Μας προετοιμάζουν, στρώνουν το έδαφος:

Θέλουν να αποδεχτούμε πως φέτος θα κρυώσουμε πολύ το χειμώνα.

Θέλουν να συμβιβαστούμε με την πτώση του βιοτικού επιπέδου, με τη φτωχοποίηση.

Κρύβουν ότι με τα voucher κοροϊδία που δίνουν στο λαό, τα μεγάλα πακέτα επιδοτήσεων λυμαίνονται και σε αυτή την περίπτωση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν πάρτι με τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που ο λαός υποφέρει.

Όταν μιλάνε για οικονομία οι κυβερνόντες , έχουν στο μυαλό τους τις καταθέσεις και τις εισπράξεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τα οικονομικά των εργαζομένων και του λαού που χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα, πέφτει το βιοτικό επίπεδο ολοένα και περισσότερο.

Για αυτό επέβαλαν το 90% των εργαζομένων να είναι εκτός από οποιαδήποτε συλλογική σύμβαση εργασίας. Για αυτό έχουν παγώσει οι μισθοί στην καλύτερη περίπτωση αν δεν έχουν μειωθεί εδώ και 15 χρόνια.

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε Voucher και pass.

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα και καύσιμα φθηνά.

Η απεργία του Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να σταματήσει το αίσχος της κυβερνητικής παρέμβασης στον κατώτερο μισθό. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς να μην ανέχονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια μέσα σε δύσκολες επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, με απληρωσία, καταπάτηση των πενιχρών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Κάθε ένας εργαζόμενος που στριμώχνεται από την ακρίβεια την κρίση, το φόβο, πρέπει να οργανωθεί. Να αντιμετωπίσουμε συλλογικά οργανωμένα αυτή την κατάσταση με τα Σωματεία μας.

Κανείς να μην παγώσει !!! Κανείς να μην πεινάσει !!!

Απαιτούμε:

• 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα

• Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού

• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες

• Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των Συμβάσεων

Να δώσουμε τη μάχη κόντρα τους πλειστηριασμούς που θα χτυπηθεί το λαϊκό σπίτι , 40.000 φτάνουν το 2022.

Αυξήσεις και κόντρα αυξήσεις στα τρόφιμα, σε δεκάδες είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως στην ενέργεια που είναι πρωτόγνωρες, στο φυσικού αερίου, στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Από την άλλη η κατάσταση στο νοσοκομείο της Τρίπολης και των Κέντρων Υγείας του νομού δεν είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που θέλει την υγεία σαν εμπόρευμα…. την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας τις δραματικές περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Δεν αποδεχόμαστε να κινδυνέψει η ζωή μας στο ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας, ούτε και να ξανά πληρώσουμε στην ιδιωτική υγεία.

Δεν αποδεχόμαστε η χώρας μας να είναι ένα απέραντο ΝΑΤΟΪΚΟ στρατόπεδο που μπλέκεται όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης, αλλά και της προηγούμενης και με συνέπειες πολύ επικίνδυνες, ανυπολόγιστες για το λαό μας. Μεγαλώνουν όλο και περισσότερο οι πιθανότητες για γενικευμένο πόλεμο.

Πραγματικά η εργατική τάξη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Μπορούμε να συμβάλουμε καθοριστικά στις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση, η εργοδοσία να έχουν άσχημο χειμώνα όχι εμείς. Και αυτό θα το πετύχει ο αγώνας μας. Δεν ξεγελιόμαστε με τη λογική της κυβερνητικής εναλλαγής. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη μία η την άλλη κυβέρνηση. Το έχουμε ξαναζήσει και έχουμε πείρα πλέον.

Να οξύνουμε την αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του συμβιβασμού, καταδίκη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων, του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτού του γραφειοκρατικού μηχανισμού πού εγκλωβίζει τους εργαζόμενους στη λογική της εργοδοσίας.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους συνδικαλιστικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις, της φτωχής αγροτιάς, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών.

Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η χώρα διεκδικώντας:

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

• Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία. Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Απεργιακή Συγκέντρωση, Τετάρτη 9 Νοέμβρη, 10:30 π.μ, Πλ.Πετρινού, Τρίπολη

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια