ΑρχικήΑΡΘΡΑΌλοι ενωμένοι για το μειωμένο στην Αρκαδία - Για την Μεγαλόπολη δεν...

Όλοι ενωμένοι για το μειωμένο στην Αρκαδία – Για την Μεγαλόπολη δεν μιλάει κανείς!

Το "τυράκι" που έριξε η Κυβέρνηση στην Μεγαλόπολη τελικά το τσίμπησαν οι πολιτικοί της Αρκαδίας. Δηλώνετε ότι τα κάνετε όλα γιατί είναι αδικία αλλά με τις πράξεις σας δείχνετε ότι χρησιμοποιείτε το θέμα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Τρίπολης έγινε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου μια σύσκεψη όλων των φορέων της Αρκαδίας για να διεκδικήσουν να συμπεριληφθεί ολόκληρος ο νομός Αρκαδίας στην διάταξη για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που δεσμοθετήθηκε για την Μεγαλόπολη και την Δυτική Μακεδονία.

Παρόντες στο πάνελ οι Βουλευτές κ.κ. Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας , ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς.Στην σύσκεψη συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι κομμάτων , συλλόγων και φορέων.

Στην σύσκεψη για ακόμα μια φορά τονίστηκε το βασικό επιχείρημα ότι πρέπει όλη η Αρκαδία να λάβει το μειωμένο τιμολόγιο επειδή η Κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία , ακόμα και περιοχές που δεν έχουν δραστηριότητα από την ΔΕΗ. Ακούστηκέ επίσης από πολλούς ότι οι περιοχές της Αρκαδίας μολύνονται από την ΔΕΗ και πρέπει να λάβουν οι κάτοικοι κάποια οικονομικά οφέλη.Μίλησαν ακόμα και για το λιφνιτόσημο (ΕΑΠ) που δεν δίνεται στις περιοχές τους. Είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων και αγροτών που μίλησαν δεν έχουν ενημερωθεί για ποιό λόγο ακριβώς δόθηκε αυτό το μέτρο. Επίσης δεν γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που μοίρασαν και αποφάσισαν πως θα δίνεται το λιγνιτόσημο και γιατί δεν πάει στις περιοχές τους, ήταν δίπλα τους χθες παρόντες. Ακούστηκε επίσης πολλές φορές ότι δίνονται ψίχουλα, όμως κανείς δεν εξήγησε γιατί γίνεται τόσο μεγάλη μάχη αν είναι όντως ψίχουλα.

Εντύπωσε προκάλεσε η επίθεση Παυλή στον Δήμο Μεγαλόπολης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
«Περίμενα εδώ να βρίσκεται ο Δήμος Μεγαλόπολης. Άθελά τους συνηγορούν σε ένα παιχνίδι ως προς τα επικίνδυνα απορρίμματα της μισής Ελλάδος και όλης της Πελοποννήσου».
Η ΤΕΡΝΑ θα είναι ο ανάδοχος της αγοράς της ΔΕΗ. Σήμερα αυτοί είναι απόντες.” Ο κ. Παυλής συνέχισε με επίθεση στον Πέτρο Τατούλη (χωρίς να τον κατονομάσει) ότι παίζει παιχνίδια με τα απορρίμματα και ότι όσοι λένε ότι θα γίνει στην Παλαιόχουνη το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών εννοούν την Μεγαλόπολη. Τόνισε χαρακτηριστικά: Νομίζουν ότι μπορούν κάποιοι μπαίνοντας σε αυτό κτίριο να δουλεύουν 60.000 κόσμο στην Τρίπολη και χιλιάδες κόσμου σε όλη την Πελοπόννησο. Και σήμερα είναι απόντες , έχουν κρυφτεί. Ρωτούσαν αν πρέπει αν έρθουν.Αυτό που εδώ ήρθαμε να πούμε σήμερα αφορά ολόκληρη την Αρκαδία. Να σταματήσουν τα παιχνίδια που παίζουν».

Αυτό που φάνηκε πολύ καθαρά πλέον είναι ότι η κίνηση που γίνεται έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο. Δεν είναι δηλαδή όπως νομίζαμε μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Βασικός στόχος είναι το επαγγελματικό μειωμένο τιμολόγιο που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.Η Μεγαλόπολη δυστυχώς δεν διαθέτει βιομηχανική ζώνη γιατί τόσα χρόνια εδώ στην περιοχή ασχολούμαστε με σοβαρότερα προβλήματα και δεν σκεφτήκαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες. Αυτό το κενό και το μεγάλο λάθος που έχουν κάνει όλες οι δημοτικές αρχές στην Μεγαλόπολη , έρχονται τώρα να εκμεταλευθούν οι φίλοι μας στην Τρίπολη και να οδηγήσουν τις όποιες επενδύσεις προσελκύσει το μειωμένο επαγγελματικό τιμολόγιο , στην ΒΙΠΕ Τρίπολης. Επίσης φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο καθένας χρησιμοποιεί το θέμα για τους δικούς λόγυς. Άλλος για αντιπαράθεση μεταξύ Βουλευτών , άλλος για αντιπαράθεση με την Περιφέρεια και άλλος για κομματικά συμφέροντα.

Για να μην υπάρουν παρεξηγήσεις θα ξαναπώ ακόμη μια φορά.
Έτσι όπως δόθηκε το μέτρο , από την μια η πόλη της Μεγαλόπολης και από την άλλη ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία και μάλιστα περιφερειακές ενότητες που δεν έχουν λιγνιτική δραστηριότητα, έχουν δίκιο άπαντες στην Αρκαδία να μιλάνε για αδικία. Μέχρι εδώ καλά όλα. Το πρόβλημα όμως και το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι αντιδρούν δεν είναι μόνο αυτό και υπάρχουν πολλές παράμετροι που κανείς δεν τις εξετάζει.Από την πρώτη στιγμή έχω βάλει τα ερωτήματα και τις απορίες μου , δημόσια έχω κάνει κριτική και θα συνεχίσω όσο κανένας δεν απαντάει.

Η Μεγαλόπολη διεκδίκησε το μειωμένο τιμολόγιο μετά την κίνηση Καρυπίδη στην Δυτ. Μακεδονία εδώ και 2 χρόνια, το έκανε φανερά και στο προσκήνιο, άπαντες το γνώριζαν , ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης το στήριξε αυτό το αίτημα με αίτημα του στην Βουλή στον κ. Σταθάκη. Η δημοσιότητα ήταν μεγάλη , οπότε κανείς από αυτούς που αντιδρούν σήμερα δεν δικαιούται να πει ότι δεν το γνώριζε. Απλά πιάστηκαν όλοι στον ύπνο γιατί ήταν σίγουροι ότι η Μεγαλόπολη ζήταγε κάτι που δεν θα το έπαιρνε ποτέ. Τώρα τρέχουν να καλύψουν το λάθος τους και να δικαιολογηθούν στους ψηφοφόρους τους.

Μιλάνε άπαντες για κατάφωρη αδικία εις βάρος της Αρκαδίας και όπως ανέφερα πριν έχουν δίκιο. Κανείς όμως ακόμα και χθες δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει η να απαντήσει για τις αδικίες που υπάρχουν στην Μεγαλόπολη. Είναι όλοι τους λαλίστατοι για το θέμα που παλεύουν αλλά κανένας τους δεν έχει συμπεριφερθέι ανάλογα όταν η Μεγαλόπολη βίωνε και βιώνει πολύ μεγαλύτερες αδικίες και άσχημες καταστάσεις. Ακόμα και αν δεν το έχουν καταλάβει , τους το έχουμε γράψει αρκετές φορές, αυτοί όμως επιλέγουν πλέον συνειδητά να μην απαντούν. Επιλέγουν να κρύβονται και το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν παράπονα και να ενοχλούνται επειδή στα κείμενα μου τους χαρακτηρίζω με διάφορες εκφράσεις. Τις ενοχλητικές εκφράσεις τις βλέπουν , τις ευθύνες τους όμως όχι.

Σας το ξαναγράφω κύριοι, να το καταλάβετε καλά και να σταματήσετε να κρύβεστε.
Η Μεγαλόπολη πήρε αυτό το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί , για να μην σβήσει τελείως από τον χάρτη τώρα που πωλούνται οι μονάδες της ΔΕΗ. Σίγουρα στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης ήταν να χρυσώσει το χάπι στις πωλήσεις και να επιχειρήσει να κλείσει στόματα, αυτό βέβαια δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Εδώ στην Μεγαλόπολη ξέρουμε πολύ καλά γιατί δόθηκε το μειωμένο τιμολόγιο αλλά δεν τσιμπάμε στο τυράκι που νομίζουν ότι μας δίνουν. Εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη διεκδίκησαμε το μειωμένο τιμολόγιο επειδή είναι κάτι που το δικαιούμαστε και έπρεπε να έχει γίνει από το 1969. Δίνεται τώρα , στο τέλος , με λάθος τρόπο, την ώρα που τα ξεπουλάνε όλα αλλά τουλάχιστον μετά από πολλά χρόνια είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΤΙΚΟ πράγμα που έχει πάρει αυτή πόλη.

Το μειωμένο κύριοι που φωνάζετε για αδικία δεν δίνεται για την περιβαλοντικούς λόγους η για αποκατάσταση περιοχών. Ο στόχος όπως είπα είναι πολύ συγκεκριμένος σας τον ξαναγράφω γιατί φαίνεται κάποια πράγματα τα μάτια σας δεν τα διαβάζουν. Λόγω της λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιοχή της Μεγαλόπολης δεν υπάρχει ανάπρτυξη άλλων μορφών , αγροτική – κτηνοτροφική παραγωγή, δεν έρχονται βιοτεχνίες η άλλες επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ένα σεληνιακό τοπίο. Ταυτόχρονα δεν αναπτύχθηκε ο αρχαιολογικός πλούτος , η ιστορία και κάποια σημεία τουριστικής έλξης. Όλα αυτά που έχουν αναπτυχθεί δηλαδή δίπλα, στους όμορους δήμους. Όσο έχουν βέβαια γίνει , αφού γενικά η Αρκαδία δεν είναι και από τους πιο αναπτυγμένους νομούς. Αυτό που δεν δείχνει να καταλαβαίνει κανείς σας , είναι οτι πρέπει αν υπάρξει αυτό το μέτρο και αν στηριχθεί η μεγαλόπολη , κρατώντας την διαφορετικότητα, να μπορούν να χρησιμοποιηθεί η ενίσχυση αυτή δημιουργία νέων επενδύσεων και θέσεων εργασίας αυστηρά στην Μεγαλόπολη. Αν το μειωμένο ρεύμα δοθεί σε όλη την Αρκαδία , τότε αυτόματα χάνεται ο σχεδιασμός αυτός και μεγάλη χαμένη της υπόθεσης θα είναι πάλι η Μεγαλόπολη. Και λέω πάλι χαμένη, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η Μεγαλόπολη έχει την μεγαλύτερη επιβάρυνση, τροφοδοτεί όμως πολλές περιοχές του Νομού και το αποδεχόμαστε επειδή όντως η μόλυνση πάει παντού. Με το ΕΑΠ, με τις θέσεις εργασίας. Είναι απίστευτα τα ποσά που έχει δώσει η Μεγαλόπολη. Όμως το ξεχνάτε αυτό. Και τώρα που υπάρχει αυτό το μέτρο για να στηρίξει την πόλη εσείς θέλετε να αφαιρέσετε από την περιοχή μας αυτό το πλεονέκτημα.

Στον αντίποδα όχι μόνο δεν έρχεται κανείς να ανοίξει μια θέση εργασίας στην Μεγαλόπολη αλλά πάντα όλοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις βλέπουν την περιοχή μας σαν την χαβούζα της Πελοποννήσου. Όλοι τους οι σχεδιασμοί δείχνουν Μεγαλόπολη! Επικίνδυνα απόβλητα, απορρίμματα όλα τα στέλνουν εδώ δίνοντας την χαριστική βολή! Και όταν ψηφίστηκαν όλα αυτά , ήταν πολύ χαλαρή η αντίδραση όλων όσων σήμερα βγαίνουν στα κάγκελα και έκαναν σημαία την άρση της αδικίας του μειωμένου. Ακόμα χειρότερα όταν βλέπουμε κάποιους συγκεκριμένους να βγαίνουν από το καβούκι τους τώρα ενώ την λέξη Μεγαλόπολη είχαν να την θυμηθούν πολύ καιρό. Ένα ακόμα παράδειγμα αφορά τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ένα δικό του αίτημα, είχε ζητήσει πριν 2 χρόνια να αναπληρωθούν τα ποσά του ΕΑΠ που σύντομα θα μειωθούν από άλλες χρηματοδοτήσεις, τώρα γιατί δεν το βάζετε πλέον στις διεκδικήσεις σας; Αλήθεια δεν έχετε άλλες προτάσεις προς διεκδίκηση; Μόνο το μειωμένο ρεύμα θέλετε;

Συμφωνούμε λοιπόν να μην υπάρχουν αδικίες. Κανείς δεν το θέλει. Όμως όλοι σας συνεχίζετε να αγνοείτε επιδεικτικά όλες τις αδικίες που υπάρχουν και στην Μεγαλόπολη.Η περιοχή μας σβήνει, τελειώνει, πολύ σύντομα θα υπάρξει ραγδαία μεταβολή. Την ώρα λοιπόν που θα έπρεπε όλοι σας να είσαστε στη πρώτη γραμμή αγώνα για να αποτραπούν όσα η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει, την ώρα που όλοι σας έπρεπε να παλεύετε για να βρεθούν και άλλες λύσεις στήριξης της περιοχής, έρχεστε και εν γνώση σας και με πλήρη συνείδηση του τι σημαίνει αυτό, στην ουσία ζητάτε να αφαιρεθεί αυτή στοχευμένη ενίσχυση.

Το “τυράκι” που έριξε η Κυβέρνηση στην Μεγαλόπολη τελικά το τσίμπησαν οι πολιτικοί της Αρκαδίας. Δηλώνετε ότι τα κάνετε όλα γιατί είναι αδικία αλλά με τις πράξεις σας δείχνετε ότι χρησιμοποιείτε το θέμα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Να παλέψουμε λοιπόν όλοι μαζί για την άρση όλων των αδικιών, στην Αρκαδία, σε όλους τους δήμους, στην Μεγαλόπολη. Όμως ακόμα και χθες στην σύσκεψη, κανείς σας δεν μπήκε στην διαδικασία αυτή. Αποδείξατε ότι έχετε σχεδιάσει πολύ καλά και ακολουθείτε συγκεκριμένη τακτική. Ενδιαφέρεστε μόνο για το πολιτικό σας μέλλον, όχι για τους πολίτες.

Μοναδική εξαίρεση για μένα ήταν η τοποθέτηση Βλάση που κράτησε αποστάσεις και έδειξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να γίνει σε πολλά θέματα και πρέπει να αναζητηθούν λύσεις.Επίσης θα συμφωνήσω με τον Δήμαρχο Τρίπολης ότι η Μεγαλόπολη κινδυνεύει να δεχθεί όλα τα σκουπίδια και τα απόβλητα της μισής Ελλάδας. Όμως τόσα χρόνια που το φωνάζουν αυτό κάποιοι στην Μεγαλόπολη , πού ήταν ο Δήμος Τρίπολης; Που ήταν η υπόλοιπη Αρκαδία; Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Μεγαλόπολη πόσοι εμφανίστηκαν; Εξαίρεση επίσης η τοποθέτηση Γούργαρη που μίλαγε και κατά της πώλησης μονάδων.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αδικία. Εδώ στην Μεγαλόπολη δεν είμαστε τοπικιστές. Αν πραγματικά θέλουμε να λέμε ότι νοιαζόμαστε για την περιοχή και τον νομό μας , ότι πραγματικά θέλουμε να διεκδικήσουμε πράγματα για τους πολίτες, τότε πρέπει να γίνει πιο οργανωμένα και για να μπουν το τραπέζι και άλλες αδικίες. Σωστό μεν το επιχείρημα σας για την αδικία στο μειωμένο αλλά να μπουν δίπλα και οι άλλες πιο σημαντικές αδικίες. Όσο δεν το κάνετε οι πολίτες της Μεγαλόπολης εξοργίζονται μαζί σας γιατί καταλαβαίνουν ότι ακόμα μια φορά παίζεται παιχνίδια στην πλάτη τους. Ο πόλεμος όπως είπατε λοιπόν ξεκινάει, ας πολεμήσουμε έστω και τώρα όλοι μαζί για όλα τα θέματα.

Αλεβίζος Παναγιώτης

δείτε λεπτομέρειες για την σύσκεψη:
Άρχισε ο πόλεμος για τη μείωση 25% στους λογαριασμούς ρεύματος στην Αρκαδία

Μια γροθιά όλοι οι Αρκάδες διεκδικούν έκπτωση στο ρεύμα για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κόστος του ρεύματος πλέον είναι δυσβάστακτο για όλους τους πολίτες είτε μένουν στη Μεγαλόπολη, είτε στην Τρίπολη, είτε στην Σπάρτη, είτε στην Αθήνα, γι αυτό και κάθε Δήμος θα έπρεπε να διεκδικεί μείωση της αξίας του ρεύματος για τους πολίτες του. Δεν είδα όμως κανένα Δήμο της Αρκαδίας να το κάνει!!!

    Βγήκε μια ανάρτηση στα blog που λέει ότι πρόκειται να βγει ΦΕΚ όπου θα υπάρχει μείωση στο τιμολόγιο του ρεύματος στη Μεγαλόπολη και στη Δυτική Μακεδονία. Για αυτό το αναμενόμενο ΦΕΚ υπήρξε άμεση και έντονη αντίδραση, “Πόλεμος για την Αρκαδία».
    Για το ΦΕΚ όμως που έχει βγει από το Δεκέμβριο του 2016 και χαρακτηρίζει τη Μεγαλόπολη ως προτεινόμενο χώρο ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ απολύτως αντίδραση. Δεν συμμετείχατε σε καμία κίνηση της Επιτροπής Κατοίκων κατα του ΧΥΤΕΑ, δεν το φέρατε καν ως θέμα στο Δημοτικό σας Συμβούλιο, δεν βγάλατε καν μια ανακοίνωση. Γιατί??? Επειδη τα Επικίνδυνα Απόβλητα θεωρείτε ότι δεν κινδυνεύεται να σας μολύνουν??? Ή επειδή θεωρείται ότι δεν θα έχουν ανταποδοτικά οφέλη άρα δεν σας αγγίζουν ή όταν προκύψουν θα θυμηθείτε να τα διεκδικήσετε????

    Θα χρησιμοποιήσω λόγια που ακούστηκαν στη συνάντηση «Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε διότι σε αυτή τη διάταξη μπήκε όλη η Δυτική Μακεδονία» Αν στη διάταξη δεν αναφερόταν η Δυτική Μακεδονία, θα αντιδρούσατε??? Πολύ φοβάμαι πώς όχι! Η Τρίπολη, αλλά και άλλοι Δήμοι της Αρκαδίας, με εξαίρεση το Δήμο Γορτυνίας, δεν ασχολήθηκαν ούτε τους ένοιαξε ποτέ η μόλυνση που προκαλεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, διότι απλά είτε τους επηρέαζε ελάχιστα, είτε καθόλου!!! Αν τους ένοιαζε όπως διατυμπανίζουν τώρα, θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να είχαν δείξει την δυσαρέσκειά τους για την περιβαλλοντική επιβάρυνση την οποία υφίσταντο. Τα γραπτά μένουν λέει ο λαός και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανύπαρκτα!

    Το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος στη Μεγαλόπολη, δίνεται για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που υφίσταται από τη ΔΕΗ, ΝΑΙ θεωρώ ΑΔΙΚΟ να πάρει όλος ο Νομός Αρκαδίας το ίδιο ποσοστό μείωσης με εμένα που κατοικώ στη Μεγαλόπολη, διότι ΟΧΙ δεν πλήττονται όλοι οι Δήμοι το ίδιο. Πλήττεται το Λεωνίδιο το ίδιο με τη Μεγαλόπολη;
    Μελέτη του 2012 του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων λέει ότι το 2001 όπου υπήρξε έξαρση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης η Μεγαλόπολη εμφάνισε έξαρση θνησιμότητας!!! Όπως επίσης στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι το ποσοστό θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα ήταν 50 για την Ελλάδα και 66,5 για τη Μεγαλόπολη!!! Για αυτό και μόνο το λόγο θεωρώ ΑΔΙΚΟ και προσβλητικό να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι.
    Όπως επίσης θεωρώ ΑΔΙΚΟ να μας κατηγορείτε ότι θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τόσα χρόνια να πηγαινοέρχονται οι υπάλληλοι της ΔΕΗ στην Τρίπολη δωρεάν και να δίνονται λεφτά από το ΕΑΠ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης κτλ..

    Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο μηδεν και δεν μπορούμε να αφήσουμε με τόσο προκλητικό τρόπο να μας παίρνουν μέσα από το στόμα και το τελευταίο κομμάτι ανάπτυξης που μας έχει απομείνει. Να διεκδικείται “το μειωμένο ρεύμα δίνοντας ανάσα στους επαγγελματίες του Δήμου σας που τόσο πολύ βάλλονται τα τελευταία χρόνια”, όταν η Μεγαλόπολη τείνει να μην έχει κανέναν επαγγελματία..

    Μπορεί η Δημοτική Αρχή, οι αντιπολιτεύσεις να ήταν άφαντοι στην προχθεσινή συνάντηση και να νομίζουν πως αποφασίζουν για μας πίσω από τις πλάτες μας, όμως οι πολίτες είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη στα χέρια τους αλλά και τον τελευταίο λόγο. .

    Αφού λοιπόν αγαπάμε όλοι την πόλη μας και το νομό μας, ας ενωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάνοντας «Πόλεμο για την Αρκαδία» πρώτα κατά των Επικίνδυνων Αποβλήτων που θέλουν να φέρουν στη Μεγαλόπολη και μετά φτιάχνοντας ένα υγιές, δίκαιο, πραγματικό και χωρίς μικροπολιτικές, αναπτυξιακό πλάνο για την Αρκαδία.

    Το «τυράκι» το πετάξανε αλλά δεν είμαστε όλοι ποντικοί για να το φάμε!!

    Μαρία Χριστοδημητροπούλου
    Μέλος της Συντονιστικής της Επιτροπής Κατοίκων Μεγαλόπολης κατά του ΧΥΤΕΑ.

  2. Το μειωμένο ρεύμα μπορει να το κάνουν για να έχουν μειωμένο ρεύμα τα σκουπιδοεργοστασια και να ειναι πολυ περισσότερα τα κέρδη τους !!Τωρα για τους υπόλοιπους δήμους της Αρκαδίας καλα βολεύτηκαν τόσα χρονια με διορισμούς στην ΔΕΗ απο τα απομακρυσμένα χωρια της Γορτυνίας μεχρι και τα χωρια του παρνωνα,μην μιλήσουμε για τους τριπολιτσιωτες που έχουν δει την ΔΕΗ στην μεγαλοπολη τσιφλίκι τους!Βεβαιως και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητάνε και αυτοι μειωμένο ρεύμα ,την καραμέλα για την δυτική Μακεδονία που μας λενε οφείλουν να μάθουν οτι πέρα οτι ειναι το φτωχότερο μέρος της Ελλάδας , ειναι διασκορπισμένα και τα ορυχεία και οι σταθμοί σε Φλώρινα ,πτολεμαιδα ,Κοζάνη ,και ολοι οι δήμοι επηρεάζονται λιγο η πολυ !!Ειναι ανομοια σύγκριση η ΑΡΚΑΔΙΑ που εχει μονο την μεγαλοπολη χαβούζα ,και η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια