Ψηφίστηκε στην Βουλή το μειωμένο ρεύμα σε Μεγαλόπολη και Δυτ. Μακεδονία

Η μείωση θα κυμανθεί πάνω από 40% στο καθαρό ποσό ηλεκτρικής ενέργειας ενώ στο τελικό σύνολο του κάθε λογαριασμού υπολογίζεται περίπου στο 27-30%. Η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 42 ευρώ/μεγαβατώρα , την τιμή δηλαδή περίπου της χονδρικής αγοράς.

2
1386

Ψηφίστηκε σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην Βουλή στο Σχέδιο Νόμου για τις Ενεργειακές κοινότητες κι άλλες διατάξεις και μαζί η θεσμοθέτηση του ειδικού οικιακού τιμολογίου ρεύματος για την Μεγαλόπολη και Δ. Μακεδονία.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την μείωση στους οικιακούς καταναλωτές  οι οποίοι έχουν παροχές ρεύματος μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεγαλόπολης. Αφορά δηλαδή την πόλη και όλα τα χωριά. Σύντομα θα έρθει προς ψήφιση και η μείωση στα επαγγελματικά τιμολόγια.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης η μείωση θα κυμανθεί πάνω από 40% στο καθαρό ποσό ηλεκτρικής ενέργειας ενώ στο σύνολο του κάθε λογαριασμού υπολογίζεται περίπου στο 27-30%. Η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 42 ευρώ/μεγαβατώρα την τιμή δηλαδή περίπου της χονδρικής. Το συνολικό ποσό για την Μεγαλόπολη που υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τον Προυπολογισμό – άρα αυτό που κερδίζουν οι πολίτες – είναι περίπου 700 με 800 χιλιάδες ευρώ. Οι τελικές όμωςλεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Στην Βουλή βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , για να παρακολουθήσει τις διαδικασίες, δείτε σχετική φωτογραφία από τον Γιώργο Κουλουρά.

Δείτε το βίντεο με την αναφορά του Υπουργού στο θέμα:

Την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός από:
ΚΚΕ-ΟΧΙ 

ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΠΑΡΩΝ 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΟΧΙ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και 5 ακόμα Βουλευτές από την Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσαν τροπολογία, ώστε να ενταχθεί συνολικά ο Νομός Αρκαδίας στη ρύθμιση για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και οι όμοροι Δήμοι των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Για ένα μόνο χρόνο έχετε προβλέψει το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος στη Δ. Μακεδονία», ανέφερε, απευθυνόμενος στον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, στη σημερινή συζήτηση στο Σχέδιο Νόμου για τις Ενεργειακές κοινότητες κι άλλες διατάξεις, ο Τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κ. Σκρέκας, κάνοντας λόγο για προχειρότητα. Από την πλευρά του ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη το συγκεκριμένο μέτρο είναι για ένα χρόνο με βάση τον προϋπολογισμό, όμως θα συνεχίσει, η συγκεκριμένη κυβέρνηση, να το εφαρμόζει.

 

Στις 12 Ιουλίου 2017 , γράψαμε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης για την εξαγγελία Τσίπρα για μειωμένο ρεύμα στην Δυτική Μεκαδονία και θέταμε ερωτήματα: Η Μεγαλόπολη που είναι; τι θα πάρει;
7 μήνες πέρασαν και μετά από διεκδίκηση του Δήμου Μεγαλόπολης ψηφίζεται σήμερα η σχετική διάταξη και για την Μεγαλόπολη.
δείτε το άρθρο μας:
Εξαγγελία Τσίπρα: Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία – Η Μεγαλόπολη τι θα πάρει;

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οτιδήποτε γίνεται υπέρ των πολιτών και ειδικότερα υπέρ της ελάφρυνσης οικονομικών βαρών , μόνο σαν θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Σίγουρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ότι μας το δίνουν για να μας χρυσώσουν το χάπι αλλά τουλάχιστον οι πολίτες παίρνουν κάτι. Τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιρναν τίποτα!
    Αυτή η μείωση έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος για να ξυπνήσουμε, πάλι καλά όμως έστω και τώρα. Μπράβο σε όσους το διεκδίκησαν , τώρα όλοι στην Αρκαδία φωνάζουν να πάρουν και αυτοί μείωση.
    Επίσης πολλά μπράβο στο Καφενείο της Μεγαλόπολης γιατί ανέδειξε το θέμα από το καλοκαίρι και έγινε αφορμή να το ζητήσουν και οι δικοί μας. Ομολογώ ότι όταν διάβασα το άρθρο σας τότε γέλασα , δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει πράξη.

  2. Βγαίνουν τώρα όλοι και ζητάνε μειωμένο ρεύμα σε όλη την αρκαδία, οκ να το πάρουν κανένα πρόβλημα. Πως όμως θα υπάρχει στήριξη της περιοχής της Μεγαλόπολης -ειδικά στις επιχειρήσεις μεθαύριο- σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Αρκαδίας; Γιατί να γίνουν επενδύσεις στην Μεγαλόπολη μετά; Αν δοθεί στους κατοίκους πως θα υπάρξουν κίνητρα να μείνει κάποιος στην Μεγαλόπολη και όχι στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα και να πηγαινοέρχονται τα λεωφορεία; Τέλος οι βουλευτές μας τόσο καιρό δεν πήραν χαμπάρι τίποτα από όσα έχετε δημοσιεύσει; 5 φορές τουλάχιστον το διάβασα εγώ στην σελίδα σας ότι το ζητάει η Μεγαλόπολη, αυτοί που ήταν; ξύπνησαν μόλις το είδαν στην Βουλή ε!!!
    Συγχαρητήρια στην σελίδα σας , στον Δήμο και σε όσους βοήθησαν να γίνει πράξη, μακάρι να το είχαν κάνει νωρίτερα οι κ.κ. Βλάσσης και Κωνσταντινόπουλος που ήταν στην Κυβέρνηση χρόνια…… τώρα τι να μας πουν!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here