Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης

1
220

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, 20/1/2020

Η λεγόμενη «μετα-λιγνιτική περίοδος» για την οποία συζητάμε, είναι σίγουρο ότι δεν σχεδιάστηκε από τους εργαζόμενους και το λαό, γι’αυτό κι εμείς ΔΕΝ την αποδεχόμαστε. Αποφασίστηκε από την αστική τάξη και τους επιχειρηματικούς κολοσσούς , οι οποίοι επιζητώντας σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης να επενδύσουν λιμνάζοντα κεφάλαια, έστρεψαν το ενδιαφέρον για κερδοφορία στις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Καταδίκασαν το φτηνό εγχώριο καύσιμο ,που είναι ο λιγνίτης, ως καταστρεπτικό για το περιβάλλον με το ‘’πιασαρικο’’ πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα ακόμα δεν έχει καταλήξει για το εύρος, την εξέλιξη, τις επιπτώσεις του φαινόμενου και δίνουν ζεστό χρήμα από τους Έλληνες φορολογούμενους για επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες , φωτο-βολταϊκά κ.α. Μεγάλες εκτάσεις δασικής γης στα βουνά αποψιλώνονται, προκειμένου να ξεφυτρώσουν αιολικά πάρκα., την ίδια στιγμή που αυτοί επικαλούνται «οικολογικές» δήθεν ευαισθησίες!

Ο σχεδιασμός για τη συρρίκνωση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ άρχεται από την δεκαετία ’90, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ίδια πολιτική, στηριζόμενη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδήγησε στα πανάκριβα τιμολόγια ρεύματος και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη δραματική μείωση του μόνιμου προσωπικού.

Όλοι γνωρίζουν ότι η οικονομική δραστηριότητα στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εργοστάσιο της ΔΕΗ για αυτό και σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων λιγνίτη ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΣΕ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΕΑ
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καμιά μείωση μισθών – ΟΧΙ στις απολύσεις – Επιστροφή των συντάξεων στο 2009.
7ωρο-5θημερο-35ωρο.
Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού (8μηνα, εργολαβικοί, που εργάζονται τόσα χρόνια με ουσιαστικό εργοδότη τη ΔΕΗ).
Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για όνειρο καλο ακούγεται. Στην πραξη τι κάνουμε; Ποια είναι η σταση σας; Μονο ανακοινώσεις και ντουφεκιες στον αερα με 1 ψευτοσυλλαλητηριο και 2 απεργίες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here