Ψήφισμα από το ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου για τις διώξεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης

0
258
dav

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου, συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με την «Δίωξη εργαζομένων ΔΕΗ Μεγαλόπολης για συμμετοχή τους σε κινητοποίηση τους στα διόδια στο Μάναρη ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων». Αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του εξής ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με έκπληξη πληροφορούμαστε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Τρίπολης μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος εργαζομένων και πολιτών από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων με σκοπό την ποινική τους δίωξη για «κατάληψη του οδοστρώματος» κατά την συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια στο Μάναρη που διοργάνωσε στις 21 Απριλίου 2018 η «Συντονιστική Αγωνιστική Επιτροπή Μεγαλόπολης» με την συμμετοχή των Σωματείων εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, της Δημοτικής Αρχής Μεγαλόπολης και των τοπικών κοινωνικών φορέων.

Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό και να αναδείξει τις συνέπειες του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και την Φλώρινα.

Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση την μέρα εκείνη δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα στην κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων ούτε πρόβλημα στη λειτουργία του σταθμού των διοδίων. Οι εργαζόμενοι μοίρασαν τις ανακοινώσεις τους στους διερχόμενους οδηγούς και επιβαίνοντες των οχημάτων χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την υπ. αρ. 105/3-4- 2017 απόφαση του είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ σ’ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη.

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και μαζί με τους κοινωνικούς φορείς αγωνιζόμαστε για να μην ξεπουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες και να μην εκποιηθεί η ΔΕΗ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θεωρεί απαράδεκτη και καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων και των τοπικών φορέων.

Το μόνο που επιδιώκουν είναι ο εκφοβισμός της δράσης τους για να αποτρέψουν την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητάει να σταματήσει κάθε διαδικασία ενάντια στις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕ.ΣΥ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ … by on Scribd

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here