ΑρχικήΑΡΘΡΑΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ -...

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ

Υπόμνημα στο Πρόεδρο μια Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ , κ. Αρθρούρο Ζερβό έστειλε το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης , με θέμα την επάνδρωση της νέας μονάδας φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη.

Η εν λόγω μονάδα είναι στο τελευταίο στάδιο πριν την λειτουργία της , έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και απομένουν μόνο οι απαραίτητες δοκιμές και να έρθει το φυσικό αέριο για να ξεκινήσει η λειτουργία της.

Το φυσικό αέριο αναμένεται στα τέλη του έτους και όπως όλα δείχνουν τους πρώτους μήνες του 2015 θα ξεκινήσουν και οι τελικές δοκιμές.

dei-fysikoaerio5megalopolis-control

Όμως έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα με την επάνδρωση της νέας μονάδας με προσωπικό. Οι απαιτήσεις της εξειδίκευσης των εργαζομένων  που έχει η μονάδα είναι αρκετά μεγάλες αφού η τεχνολογία της είναι η πλέον σύγχρονη. Οι ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό στην περιοχή της Μεγαλόπολης είναι τεράστιες, το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχουν τεχνικοί να επανδρώσουν την νέα μονάδα και αυτή την στιγμή από τα 20 άτομα που απαιτούνται υπάρχουν μετά βίας μόνο 9!

 

Την ίδια στιγμή η διοίκηση της ΔΕΗ πολύ σύντομα θα βγάλει μια προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , στην οποία όμως δεν υπάρχει καμία θέση για τεχνικούς στους σταθμούς παραγωγής στην Μεγαλόπολη!

Έτσι το πρόβλημα γίνεται πλέον τεράστιο και στην ουσία δεν θα μπορεί η ΔΕΗ να λειτουργήσει την νέα μονάδα με δικό της προσωπικό.

Εδώ και 12 μήνες ανήκω στην ομάδα που εκπαιδεύεται στην νέα μονάδα και γνωρίζω πολύ καλά όλα όσα σας περιγράφω παραπάνω. Δυστυχώς μέχρι σήμερα όσες προσπάθειες έγιναν για να βρεθούν οι εργαζόμενοι που χρειάζονται δεν έφεραν αποτελέσματα. Επίσης δεν υπήρχε και καμία πίεση από την τοπική κοινωνία , τους φορείς η την Δημοτική αρχή. Έτσι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό την μονάδα να αναλάβει να την λειτουργήσει προσωπικό που δεν θα ανήκει στην ΔΕΗ αλλά σε κάποιον ιδιώτη. Σε συνδυασμό αυτό με το γεγονός ότι η συντήρηση της μονάδας είναι ήδη σε ιδιώτη με πολυετή σύμβαση , μας δείχνει τι τελικά θα ακολουθήσει.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθω και με άλλη δημοσίευση.

dei-fysikoaerio5megalopolis

Διαβάστε στην συνέχεια το υπόμνημα του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης:

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα:  Επάνδρωση με τεχνικό προσωπικό της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγ/λης – Β.

 

Προς:  Πρόεδρο & ΔΝΣ της ΔΕΗ Α.Ε.: κ. ΖΕΡΒΟ Αρθούρο

Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Σε λίγο χρονικό διάστημα – πριν το τέλος τρέχοντος έτους – ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β καθώς και η ολοκλήρωση των έργων του αγωγού έλευσης του Φ.Α. και κατά συνέπεια θα ξεκινήσουν δοκιμές λειτουργίας της Μονάδας.

Σοβαρό πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η επάνδρωση της με μόνιμο τεχνικό προσωπικό. Για την λειτουργία της 5ης Μονάδας χρειάζονται τουλάχιστον 20 άτομα.

Πριν έναν (1) χρόνο διατέθηκαν 3 εργαζόμενοι από την 4η Μονάδα και 11 από την 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και ξεκίνησε – καθυστερημένα – η εκπαίδευση τους για την 5η Μονάδα.

Μετά από λίγους μήνες και πριν τα μέσα του έτους, εγκατέλειψαν τη διαδικασία της εκπαίδευσης 5 από τους εν λόγω εργαζόμενους, με ευθύνη της Τοπικής Διεύθυνσης του ΑΗΣ Μεγ/λης – Β και έτσι σήμερα συνεχίζουν μόνο 9 εργαζόμενοι την εκπαίδευση τους.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν μόνο 9 διαθέσιμοι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν άμεσα 11 νέες προσλήψεις για να λειτουργήσει η νέα Μονάδα.

Η μη επαρκής στελέχωση της νέας Μονάδας από τη Διοίκηση της ΔΕΗ μέχρι σήμερα είναι προφανές ότι ισοδυναμεί με απαξίωσή της και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της στο μέλλον.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης, καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα ως άμεσης προτεραιότητας ζήτημα και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη των υπολοίπων εργαζομένων για την πλήρη επάνδρωση της Μονάδας.

Οι προσλήψεις αυτές μπορεί να εξασφαλισθούν από την επικείμενη προκήρυξη νέων προσλήψεων για τη ΔΕΗ.

 

Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  ΜΕΓ/ΛΗΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Κ.                                                            ΝΙΚΗΤΑΣ Γ.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια