ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΧριστογιαννόπουλος: Τα εμβληματικά έργα πρέπει να γίνουν στη Μεγαλόπολη και όχι στις...

Χριστογιαννόπουλος: Τα εμβληματικά έργα πρέπει να γίνουν στη Μεγαλόπολη και όχι στις γύρω περιοχές (video)

Το Master Plan για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (ΣΔΑΜ) της περιοχής της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή παρουσιάστικε σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος κατά την τοποθέτησή του μετέφερε την αγωνία των πολιτών του δήμου του και άσκησε πιέσεις για να γίνουν έργα εμβληματικά στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να απορροφηθεί το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στη ΔΕΗ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο δήμαρχος αφού άκουσε τους μελετητές του Master Plan, είπε ότι ο ίδιος μόλις το προηγούμενο βράδυ ενημερώθηκε για το περιεχόμενό του και δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να το μελετήσει ενδελεχώς.

«Η Μεγαλόπολη είναι η πόλη που κατεξοχήν πλήττεται, είναι αυτή που έχει διαταραχθεί η κοινωνική της και οικονομική της ισορροπία, άρα πρέπει να εστιάσουμε στη Μεγαλόπολη και όχι στην γύρω περιοχή» είπε ο δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις γύρω πόλεις.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι της Μεγαλόπολης είναι αυτοί που θα πληγούν άμεσα από το κλείσιμο του Λιγνιτικού Κέντρου, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι των γύρω περιοχών που εργάζονται στη ΔΕΗ είναι πάνω από 50 ετών στην πλειονότητά τους και μπορούν είτε να πάρουν πρόωρη σύνταξη είτε να πάνε σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ενώ στη ΔΕΗ οι Μεγαλοπολίτες που εργάζονται είναι από 20 ετών και πάνω, έχουν διαδοχικά 8άμηνα και αγωνιούν.

Τα  εμβληματικά έργα να έχουν χώρο την Μεγαλόπολη

Η κοινωνία της Μεγαλόπολης είναι σε αναβρασμό, όταν ακούει ότι  μπορεί τα έργα που προορίζονται για την αποκατάσταση και την απολιγνιτοποίηση να προορίζονται για τις έξω περιοχές είπε.

Για να αποκατασταθεί η ισορροπία, τα εμβληματικά έργα πρέπει να γίνουν στην Μεγαλόπολη, αν όμως μεταφερθούν σε άλλες περιοχές η Μεγαλόπολη θα έχει φθίνουσα πορεία.

Κλείνοντας ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα πιέσει για τα εμβληματικά έργα σημειώνοντας ότι στόχος τους είναι να έρθει το φυσικό αέριο,  να δημιουργηθεί το επιχειρηματικό πάρκο, να έρθουν οι αγροτικές φυλακές και άλλα έργα σπουδαία, για την τόνωση της ψυχολογίας των κατοίκων, γιατί δεν μπορεί να  υπάρξει ένας πυλώνας που να μπορέσει να απορροφήσει όλο το εργατικό δυναμικό της Μεγαλόπολης που θα φύγει από την ΔΕΗ.

Δείτε τον πίνακα με τα προτεινόμενα -στο πλαίσιο του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος Δίκαιης Ανάπτυξης- δημόσια έργα για την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Τα έργα αυτά είναι:

Δρόμος Γύθειο – Σπάρτη – Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Ολυμπία
Δρόμος Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη – Λεύκτρο
Κανονικοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής (πλάτος 1,40 μ.)
Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης
Ενεργειακή αναβάθμιση σε δημοτικά / δημόσια κτήρια
Φωτοβολταϊκό Πάρκο / επενδύσεις σε ΑΠΕ (μέσω της ενεργειακής κοινότητας)
Ανέγερση και ανοικοδόμηση Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης
Ολοκλήρωση / ανακατασκευή Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης
Ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων
Εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης
Αθλητικές υποδομές
Εκσυγχρονισμός και αξιοποίηση της πίστας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Κατασκευή κωπηλατοδρομίου
Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Μεγαλόπολης
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τη Μεγαλόπολη
Πανεπιστημιακή δομή όπως Πράσινο Υπολογιστικό Κέντρο
Καταρτίσεις ανθρώπινου δυναμικού για το μετασχηματισμό της οικονομίας
Ιδρυση, κατασκευή και λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος
Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας (από πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης).

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ